25.000₺ RTX 3080 sistem toplama

Bütçe
25.000tl

Pira

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar 25 bin TL gibi bir bütçem var. Sadece kasa toplamak için ekstra bir ekipman değil ve aynı zamanda hepsinin İtopya'dan olması büyük bir zahmetten kurtarır beni açıkçası. Şimdiden teşekkürler.

Topladığım kasa bu şekilde.
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V siyah 4000MHz CL18 DDR4 Dual kit RAM/ 2 tane
Cooler Master Masterliquid ML360R ARGB 360mm işlemci sıvı soğutucu.
Cooler Master Masterbox TD500 750W 80+ Bronze mesh ARGB USB 3.2 mid Tower kasa (kasa konusunda halen kararsızım Power Supply'lı iyi hava yalıtımlı bir kasa varsa önerinize açığım veya Power Supply önerisi ile beraber kasa önerisi de yapabilirsiniz de.)
Samsung 500GB 980 Pro PCI-e 4.0 NVMe M.2 SSD (6900 MB okuma / 5000 MB yazma)
MSI MPG X570 GAMING Plus 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI PCI-e 4.0 ATX anakart.
Samsung 2TB 860 EVO SATA 3.0 2.5" SSD (550 MB okuma / 520 MB yazma)
AMD Ryzen 9 5900X 3.7GHz 64MB önbellek 12 çekirdek AM4 7nm işlemci.
Ve bunların yanına bir RTX 3080 bakıyorum fakat sanırım ekran kartını farklı bir siteden almak zorunda kalacağım ne Vatan'da ne İtopya'da stok gözükmüyor şu anlık bu 2 aydır dizmeye çalıştığım sağdan soldan baktığım olabilirse uzun ömürlü olsun diye uğraştığım bir kasa mümkünse bana hem oyun hem video edit için bir PC önerebilir misiniz? Yardımcı olabilir misiniz? AMD'nin yeni ekran kartları çok iyi olsa da sanırım yabancı birinin videosunda görmüştüm Premiere vs edit programlarında NVIDIA daha iyi gözüküyordu. Bu yüzden AMD'yi seçmedim aynı şekilde AMD işlemci ile beraber oyun içerisinde hızının artacağına da şüphem yok ama video edit programlarında aynı etkiyi görebilir miyim emin değilim ve bu kararsızlıktan bildiğim markadan ilerlemek daha mantıklı geldi.

P. S(CP2077, AC Valhalla, Horizon Zero gibi oyunları oynamayı düşünüyorum yüksek ayarlarda, onların dışında FPS ve MOBA tarzı oyunlarda oynuyorum, video edit için after ve Premiere kullanıyorum. Bunları baz alarak sistemin tavsiyesini yapabilirseniz çok iyi olur gerçekten.)

Not: Ekran kartını şimdi almayın, fiyatı normal seviyelere gelince alın,12.000 TL biraz fazla.

Toplam 25.062 TL.

Son düzenleme:
Yazılarınızı ayırırsanız daha okunaklı olur :)

3080 stokları yine bitmiş gibi, fiyatlar çok abartı. 2-3 gün önce konu açmış olsaydınız 3080 9000 liraya bulunuyordu. RTX 3080 kaslı bir modele (Aorus Master modeli bu civarlardaydı) 10500 lira diyelim.
Corsair Vengeance RGB PRO 8GB 3600Mhz DDR4 AMD Ryzen CMW8GX4M1Z3600C18 Bellek « Gamers Arena - İntegra Teknoloji A.Ş. 2 adet
RGB isterseniz bu, istemezseniz bu iyi olur.
Samsung MZ-V7E1T0BW 970EVO M2 3400/2500Mbs 1TB SSD incehesap.com
güç kaynağı bir tık daha iyi seçilebilir.

@RPM Battlecruiser 1000 lirayken 980 liraya TD500 bakılmaz. 2300 lira FSP Aurum'a vermeye gerek yok bence. Aynı güçte RAM'ler 750 lirayken 1050 liraya G-Skill tercih etmeye gerek yok. Stoklar verken o RTX 3080 11000 liraydı, beklemek daha mantıklı.

300 liralık bir "daha iyi performans" söz konusu değil. Aurum 2300, RM850 1300 lira. Bence değmiyor ama siz bilirsiniz.

Güç kaynağı konusunda evet, değiştirebilir.

PSU olarak şunlardan birini koymak daha mantıklı oluyor bu durumda:

PSU'ya katılmıyorum, FSP Aurum ile aradaki farka değer.
Ama RAM'i bilmiyorum.
RM850 ve Silverstone dışında 850W güç kaynağı bulamamış tahminen, yoksa Aurum koymazdı :) Arada büyük kalite farkı olabilir ama bu sistemi alacak arkadaş için büyük ihtimalle 200 lira fatura yerine 180 liralık bir faturadan öteye geçmeyecektir.

Normalde ben de XPG Core Reactor koyacaktım ama 850W olanı yoktu.

Normalde ben de XPG Core Reactor koyacaktım ama 850W olanı yoktu.

Evet, ülkede 850W PSU kıtlığı var.

SilverStone Strider sesli çalışıyormuş, fiyatını da hak etmiyor bana kalırsa.

Focus Plus Platinum ile değiştirdim, kasayı da XPG Battlecruiser yaptım, bu haliyle alınabilir oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı