25.000 TL'ye PlayStation vs bilgisayar

Genel kullanım için kesinlikle PC, oyun için ise ikisi arasındaki farkları iyi düşünmelisiniz.

• En temel farktan başlayalım. PC yükseltilebilir, PlayStation ise her zaman sabit donanımda kalır. Yükseltmek için satıp daha üst modelini almanız gerekir. Bilgisayarda donanım değişikliği ile kolayca performans artışı yaşayabilirsiniz.
  • Bilgisayarda çok daha fazla oyun var. Belki PS oyunlarının sayı ve çeşitliliği üzmez fakat bilgisayarla kıyaslanamaz. Bazı oyunların sadece bilgisayara çıkması (genellikle bağımsız yapımlar) "keşke bilgisayarım olsaydı" demenize sebep olabilir.
  • Bilgisayar oyunlarında mod desteği çok yüksek. Çoğu oyunu ince detaylarına kadar değiştirip istediğiniz hale getirebilirsiniz. Örneğin bir oyunu oynayıp bitirdikten sonra bir daha başlamak ama bu sefer daha özgür, daha farklı deneyimler yaşamak isteyebilirsiniz. Ana karakterinizi değiştirmek, oyuna kendi yüzünüzü eklemek, tuttuğunuz takımın logosunu eklemek isteyebilirsiniz. Bunun için milyonlarca mod size hizmet etmek için hazırda bekliyor.
  • "Ben yatağıma uzanıp kontrolcüm ile rahat rahat oyunumu oynamak istiyorum" derseniz bilgisayarınıza kontrolcü bağlayıp bunu yapabilirsiniz. Bu konsola özel bir şey değil. "Biraz da internette takılayım" dediğinizde ise konsol sizi üzer.
  • PlayStation'ın alınabilir olmasının bence tek sebebi özel oyunlardı. Artık PS özel oyunlarının bir süre sonra PC'ye geliyor olması bu sebebi ortadan kaldırdı. Çıktığı an oynama derdiniz yoksa çoğu oyunu bir süre bekleyip PC'de oynayabilirsiniz.

Farklı detaylar da var elbet. Bunlar benim karar vermem için yeterli sebepler. Kararsız kalanlar için de öyle olmasını umuyorum.

Bence PS5 daha mantıklı lakin PC alacaksanız şu konuya bakabilirsiniz. Kalan paraya da ekipman alırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
PS5 al bu nesil boyunca 60 FPS oyna PS 6 çıktığında sat üstüne biraz para ekleyip PS 6 al ve bu döngü devam etsin.

PS Store'u Hindistan şeklinde ayarlarsa oyunları çok daha ucuza alabilir korsana gerek yok.

Sonra da Steam gibi komple dolar olsun değil mi?

İlk olarak alacağı PC'nin 60 FPS verme ihtimali yok bile en az 120 FPS AAA oyunları oynatabileceğini düşünüyorum zaten alacağı oyunlarada 5-10k vereceği için PC alınabilir daha sonra yükseltme yapılabilmeside PS5 ile PC'nin arasında dağlar kadar fark yaratıyor PS5 almak çooook büyük saçmalık.
Ha uzanayım rahat oynayayım diyorsanda PC'ye de kontrolcü bağlanıyor yani PS5'e özgün bir şey değil bu.
Eğer oyunlara çok erken erişeyim istiyorsa alabilir belki ama PC her türlü lazım olacak.

PC'si olmayan PS5 almasın.

Anlamıyorlar işte pahalı olan her şeyin mükemmel olduğunu düşünüyorlar bu zihniyet çok saçma.

Şahsi düşüncem PS5'te herhangi oyunlara para vereceksiniz hem de fazlasıyla kullanan birisi değilim fakat PC de istediğin oyunu crack oynayabilirsin

Crack indirmeyide geç PlayStation mağazası gereksiz pahalı Steam'e indirim geldiğindede güzel indirim geliyor herkes biliyor bunu da.

Son düzenleme:
Sonra da Steam gibi komple dolar olsun değil mi?

Bilmeden konuşmak ne güzel şey.

Keşke dolar kullansak çünkü oyunlar PS Store da sterling üzerinden hesaplanıyor.

Normal şartla 70 sterling olan oyun TR'ye 3400 TL'ye geliyor.
Örnek.
Ghost of yōtei, msg 3 remake, slient hill F gibi. (hepsi 3400 TL)

Yani zaten sadece satın alımı kolaylaştırsın diye TL kullanıyoruz yoksa bize yarardan çok zararı olan bir durum çünkü dolardan hesap etseydik oyunlar çok daha ucuza gelirdi.

70 sterling = 3400TL.
70 dolar = 2800TL.

Sadece bazı oyunlarda yerel fiyatlandırma yapıyorlar ama gene de sterling olduğundan dolayı pahalıya alıyoruz.
(Bazı oyunlar dolar üzerinden de satılıyor FIFA ve Battlefield gibi)

Clair obscur 40 sterling = 2200 TL.
Clair obscur tldeki fiyatı = 1750 TL.
Clair obscur 40 dolar olsaydı = 1600 TL.

Büyük ihtimal PS Store bile kullanmıyorsun çünkü kullanıpda şunu yazmak feci cahillik ister.

(Bu durum yeni çıkan oyunlarda var çünkü eskiden durumumuz böyle değildi)

Zamanında İngiltere üzerinden belirlenmiyor dediler ama durum hiç öyle göstermiyor
Eğer belirlenmiyorsa bile gene biz Dolar'a göre daha fazla para veriyoruz.

Daha önce PS 3 PS 4 ve PS 5 kullandım mağaza fiyatlarının ne kadar uçuk olduğunu biliyorum birazcık akıl ettim ve bilgisayar aldım bu yüzden bu kadar derin bilmiyor olabilirim ama gidip ülkeyi hindistana alıp alışveriş yapmak ahlaksızca olmaz mı sence PS bunu fark edip Hindistan'daki fiyatları da yükseltebilir kendin için başkalarının hakkını yiyorsun bayağı Steam'de de aynı olay olmuştu ben burada Türkiye'den bahsetmiyordum Hindistan'ı dolara çevirebilirler.

Konuyu daha iyi bir PC sistemi ile açayım ki.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Anlamak konsunda sıkıntı çekiyorsan özel eğitim olarak da verebilirim.
Saf güç olarak zaten PC'ler konsollardan üstünler.
Ama PlayStation bir oyun konsolu bu yüzden oyunlar her zaman konsola optimize olarak çıkarlar.
Bu yüzden aldığın her konsol 1,5 nesil(7-8 sene) boyunca sana rahatça yeni nesil oyunları oynatabilir.
Fakat PC'lerde bu durum yok her PC'ye ayrı ayrı optimizasyon yapamazlar.
Bu yüzden kağıt üzerinde PC daha güçlü olsa bile nesil boyunca PS ile eş değer düzeyde gidemez.
Belli bir süre sonra PC'nin oyun performansı yeni oyunlar çıktıkça düşerken bu PS5'e yansımaz.
(GTA 6 gibi istisna oyunlar harici)
Şu an piyasadaki en ucuz 0 PS 5 23 bin TL civarında.
Senin attığın videoda sadece zaten ekran kartının 0 hali 20 bin TL.
(RX 6700 XT PS5 kadar güçlü değil bazı oyunlarda ciddi anlamda farkları var ve de zaten aralarındaki fiyat farkı çok fazla)
Böyle kıyas olur mu

Bu arada bana ne Hindistan'dan sanki kendi ülkemin durumu çok iyi bir de Hindistan'ı düşünmekle uğraşacağım.

Bir de zaten Hindistan PS Store'unu hintler çok fazla kullanmıyor çünkü Hindistan da PS5 sahibi kişi sayısı nüfusuna göre çok az genelde ucuza oyun almak isteyen avrupalılar ve Amerikalı'lar kullanıyor.

Bir de bu durum Steam'in aksine PS de yasak değil PS de gayet legal bir durum.

İlk önce videonun tamamını izlememişsin sistem 21 bin TL civarında RX 6600 XT aynı performansı verdiğini söylüyor.
Ülkeyi Hindistan olarak seçip alışveriş yapmakta etik bir durum değil ayrıca etik olsa bile ahlaki bir durum değil.

Dostum sen cidden anlamak konusunda sıkıntı mı yaşıyorsun adam ekran kartını 2.el alıyor hiçbir ürün karşılaştırmasında 2.el kullanıralak karşılaştırılmaz.

Al sana PS 5 2.el 13 bin TL aradaki fiyat farkı gene neredeyse 10 bin TL oldu.

Ki gene 6700 XT sisteme 22 bin TL de versen hiçbir şey değişmeyecek çünkü PS5 bu nesildeki bütün oyunları performans modunda(1080p yüksek ayarlar) 60 FPS oynatıyor.

10 bin TL verip neden gözünün bile neredeyse fark etmeyeceği 15-20 FPS için boşa harcama yapayım.

Ve de şunu söyleyim yeni çıkan oyunların neredeyse hepsi Unreal Engine 5 ile çıkıyor veya onun seviyesinde bir oyun motoruyla.

(DS2, clair obscur, msg Delta remake vb. oyunlar)

Bu oyun motorlarının optimizasyonu sıkıntı olduğu için çok yüksek sistemlerde bile kasabiliyor.
Konsollar bunu özel optimizasyonlar sayesinde düzeltebilirken PC'de bu durum yok.

Yani yarın bir gün DS2 PC'ye gelse büyük ihtimal PS5 ayarlarıyla RX 6700'den alacağın FPS PS5'ten yüksek olmaz.

10 bin TL fazladan verip üstüne bir de aynı hatta daha bile düşük FPS alabiliyorsun.

Bir de korsan oyunları savunup bana gelip yaptığım şey legal olmasına ve PS'nin izni olmasına rağmen ahlak dersi vermeye çalışmayın.

Hindistan hesabı açarken VPN kullanmana gerek yok bü yüzden benim Türkiye'den bağlandığımıda görebilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…