PS5 al bu nesil boyunca 60 FPS oyna PS 6 çıktığında sat üstüne biraz para ekleyip PS 6 al ve bu döngü devam etsin.
PS Store'u Hindistan şeklinde ayarlarsa oyunları çok daha ucuza alabilir korsana gerek yok.
Bu arada konsoldaki 60 FPS ile PC'deki 60 FPS bir değil, bir kere konsol çok tepkisel çalışıyor ve drop asla olmaz. PC'de ise istediğin kadar iyi bir sistemin olsun o FPS düşer, drop girer. Yani bunu PC'de iyi bir sistemi olan biri olarak söylüyorum ki konsol sadece ikisine de sahip biri tarafından farkları anlaşılabilecek bir şey.
Ayrıca kim demiş ki konsolda sabit FPS var diye? VRR diye bir şey duymadınız mı?
İster yapar ister yapmaz 2K'da 100FPS üstü bir sistem nasıl eskiyor psten daha hızlı PS oyunları hala daha pahalı Online seçeneklerde az eski nesil tepe GPU'lar hala 4K oynatıyor lossless ile MFG açınca da FPS aşırı yükseliyor PS 50 FPS aliyorsa native PC 80 90 alıyor çoğu oyunda minimum fatk olarak.
Şahsi düşüncem PS5'te herhangi oyunlara para vereceksiniz hem de fazlasıyla kullanan birisi değilim fakat PC de istediğin oyunu crack oynayabilirsin
Sonra da Steam gibi komple dolar olsun değil mi?
Bilmeden konuşmak ne güzel şey.
Keşke dolar kullansak çünkü oyunlar PS Store da sterling üzerinden hesaplanıyor.
Normal şartla 70 sterling olan oyun TR'ye 3400 TL'ye geliyor.
Örnek.
Ghost of yōtei, msg 3 remake, slient hill F gibi. (hepsi 3400 TL)
Yani zaten sadece satın alımı kolaylaştırsın diye TL kullanıyoruz yoksa bize yarardan çok zararı olan bir durum çünkü dolardan hesap etseydik oyunlar çok daha ucuza gelirdi.
70 sterling = 3400TL.
70 dolar = 2800TL.
Sadece bazı oyunlarda yerel fiyatlandırma yapıyorlar ama gene de sterling olduğundan dolayı pahalıya alıyoruz.
(Bazı oyunlar dolar üzerinden de satılıyor FIFA ve Battlefield gibi)
Clair obscur 40 sterling = 2200 TL.
Clair obscur tldeki fiyatı = 1750 TL.
Clair obscur 40 dolar olsaydı = 1600 TL.
Büyük ihtimal PS Store bile kullanmıyorsun çünkü kullanıpda şunu yazmak feci cahillik ister.
(Bu durum yeni çıkan oyunlarda var çünkü eskiden durumumuz böyle değildi)
Zamanında İngiltere üzerinden belirlenmiyor dediler ama durum hiç öyle göstermiyor.
Eğer belirlenmiyorsa bile gene biz Dolar'a göre daha fazla para veriyoruz.
Daha önce PS 3 PS 4 ve PS 5 kullandım mağaza fiyatlarının ne kadar uçuk olduğunu biliyorum birazcık akıl ettim ve bilgisayar aldım bu yüzden bu kadar derin bilmiyor olabilirim ama gidip ülkeyi hindistana alıp alışveriş yapmak ahlaksızca olmaz mı sence PS bunu fark edip Hindistan'daki fiyatları da yükseltebilir kendin için başkalarının hakkını yiyorsun bayağı Steam'de de aynı olay olmuştu ben burada Türkiye'den bahsetmiyordum Hindistan'ı dolara çevirebilirler.
Konuyu daha iyi bir PC sistemi ile açayım ki.
Daha önce PS 3 PS 4 ve PS 5 kullandım mağaza fiyatlarının ne kadar uçuk olduğunu biliyorum birazcık akıl ettim ve bilgisayar aldım bu yüzden bu kadar derin bilmiyor olabilirim ama gidip ülkeyi hindistana alıp alışveriş yapmak ahlaksızca olmaz mı sence PS bunu fark edip Hindistan'daki fiyatları da yükseltebilir kendin için başkalarının hakkını yiyorsun bayağı Steam'de de aynı olay olmuştu ben burada Türkiye'den bahsetmiyordum Hindistan'ı dolara çevirebilirler.
Anlamak konsunda sıkıntı çekiyorsan özel eğitim olarak da verebilirim.
Saf güç olarak zaten PC'ler konsollardan üstünler.
Ama PlayStation bir oyun konsolu bu yüzden oyunlar her zaman konsola optimize olarak çıkarlar.
Bu yüzden aldığın her konsol 1,5 nesil(7-8 sene) boyunca sana rahatça yeni nesil oyunları oynatabilir.
Fakat PC'lerde bu durum yok her PC'ye ayrı ayrı optimizasyon yapamazlar.
Bu yüzden kağıt üzerinde PC daha güçlü olsa bile nesil boyunca PS ile eş değer düzeyde gidemez.
Belli bir süre sonra PC'nin oyun performansı yeni oyunlar çıktıkça düşerken bu PS5'e yansımaz.
(GTA 6 gibi istisna oyunlar harici)
Şu an piyasadaki en ucuz 0 PS 5 23 bin TL civarında.
Senin attığın videoda sadece zaten ekran kartının 0 hali 20 bin TL.
(RX 6700 XT PS5 kadar güçlü değil bazı oyunlarda ciddi anlamda farkları var ve de zaten aralarındaki fiyat farkı çok fazla)
Böyle kıyas olur mu
Bu arada bana ne Hindistan'dan sanki kendi ülkemin durumu çok iyi bir de Hindistan'ı düşünmekle uğraşacağım.
Bir de zaten Hindistan PS Store'unu hintler çok fazla kullanmıyor çünkü Hindistan da PS5 sahibi kişi sayısı nüfusuna göre çok az genelde ucuza oyun almak isteyen avrupalılar ve Amerikalı'lar kullanıyor.
Bir de bu durum Steam'in aksine PS de yasak değil PS de gayet legal bir durum.
İlk önce videonun tamamını izlememişsin sistem 21 bin TL civarında RX 6600 XT aynı performansı verdiğini söylüyor.
Ülkeyi Hindistan olarak seçip alışveriş yapmakta etik bir durum değil ayrıca etik olsa bile ahlaki bir durum değil.