Genel kullanım için kesinlikle PC, oyun için ise ikisi arasındaki farkları iyi düşünmelisiniz.
Farklı detaylar da var elbet. Bunlar benim karar vermem için yeterli sebepler. Kararsız kalanlar için de öyle olmasını umuyorum.
- En temel farktan başlayalım. PC yükseltilebilir, PlayStation ise her zaman sabit donanımda kalır. Yükseltmek için satıp daha üst modelini almanız gerekir. Bilgisayarda donanım değişikliği ile kolayca performans artışı yaşayabilirsiniz.
- Bilgisayarda çok daha fazla oyun var. Belki PS oyunlarının sayı ve çeşitliliği üzmez fakat bilgisayarla kıyaslanamaz. Bazı oyunların sadece bilgisayara çıkması (genellikle bağımsız yapımlar) "keşke bilgisayarım olsaydı" demenize sebep olabilir.
- Bilgisayar oyunlarında mod desteği çok yüksek. Çoğu oyunu ince detaylarına kadar değiştirip istediğiniz hale getirebilirsiniz. Örneğin bir oyunu oynayıp bitirdikten sonra bir daha başlamak ama bu sefer daha özgür, daha farklı deneyimler yaşamak isteyebilirsiniz. Ana karakterinizi değiştirmek, oyuna kendi yüzünüzü eklemek, tuttuğunuz takımın logosunu eklemek isteyebilirsiniz. Bunun için milyonlarca mod size hizmet etmek için hazırda bekliyor.
- "Ben yatağıma uzanıp kontrolcüm ile rahat rahat oyunumu oynamak istiyorum" derseniz bilgisayarınıza kontrolcü bağlayıp bunu yapabilirsiniz. Bu konsola özel bir şey değil. "Biraz da internette takılayım" dediğinizde ise konsol sizi üzer.
- PlayStation'ın alınabilir olmasının bence tek sebebi özel oyunlardı. Artık PS özel oyunlarının bir süre sonra PC'ye geliyor olması bu sebebi ortadan kaldırdı. Çıktığı an oynama derdiniz yoksa çoğu oyunu bir süre bekleyip PC'de oynayabilirsiniz.
Farklı detaylar da var elbet. Bunlar benim karar vermem için yeterli sebepler. Kararsız kalanlar için de öyle olmasını umuyorum.