25.000₺'ye uzun süre götürecek sistem önerisi

• Konuyu başlatan UDGray
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 1.219

UDGray

Centipat
Daha fazla  
Hazır kasa olursa daha iyi olur. Bütçem 25k uzun vadede sorun çıkarmayacak, oyunlarda problem yaratmayacak bir kasa arıyorum. Tavsiyeleri bekliyorum.

Bu kombinasyon gayet iyi. Kendim kullanıyorum memnunum. 1080p için çok iyi, 2K için fena olmayan bir performansı var. Vatan'dan vade farksız 3 taksit ile SSD'yi Crucial P3 Plus 1TB yaparak 24 bin TLye almıştım. 5600 işlemci de tercih edilebilir bulunursa. Bence bundan iyi ekran kartı 7700xt olur onun fiyatı da 28-29dan aşağı olmuyor. DLSS ile zaten 4060ti onu yakalıyor benzer performanslarda diyebiliriz hatta RT açarsan çok daha iyi performans veriyor 4060ti. 16gb vRamli bulabilirsen de dar boğazdan kurtulmuş olursun. Evet 4060ti 16gb vram kapasitesinde bir kart değil ama 2k da oynarken zaman zaman vram zorlanıyor. Sadece bazen bu sistem daha uyguna bulunabiliyor. Ama bütçeniz buysa 4060ti,7700xt gpu ile 7500f, 12400f, 5600 işlemcili kombinasyonlar gayet iyi olur.

Bu kombinasyon gayet iyi. Kendim kullanıyorum memnunum. 1080p için çok iyi, 2K için fena olmayan bir performansı var. Vatan'dan vade farksız 3 taksit ile SSD'yi Crucial P3 Plus 1TB yaparak 24 bin TLye almıştım. 5600 işlemci de tercih edilebilir bulunursa. Bence bundan iyi ekran kartı 7700xt olur onun fiyatı da 28-29dan aşağı olmuyor. DLSS ile zaten 4060ti onu yakalıyor benzer performanslarda diyebiliriz hatta RT açarsan çok daha iyi performans veriyor 4060ti. 16gb vRamli bulabilirsen de dar boğazdan kurtulmuş olursun. Evet 4060ti 16gb vram kapasitesinde bir kart değil ama 2k da oynarken zaman zaman vram zorlanıyor. Sadece bazen bu sistem daha uyguna bulunabiliyor. Ama bütçeniz buysa 4060ti,7700xt gpu ile 7500f, 12400f, 5600 işlemcili kombinasyonlar gayet iyi olur.
Monitör olarak ne kullanıyorsunuz hocam, linkteki sistemi sipariş geçtim, monitör olarak R25I-30 24.5 sipariş verdim. Aklımda acaba 2k monitör mü alsaydım soru işaretleri var. Hikayeli oyun oynuyorum ets 2 , fm falan

Bence monitör seçiminiz 1080p için gayet iyi gibi. Ben bilgisayarımı almadan önce, laptopum ile kullandığım AOC 24G2U modelini almıştım. O zaman için iyi bir tercihti, hala kullanıyorum memnunum. 4060ti 2K yı da aslında rahatlıkla yakalıyor diyebilir fakat ucu ucuna. Daha doğrusu en yüksek ayarlarda oynamak istediğimizde, 2K olursa 60fps üstü Cyberpunkta alabiliyorsunuz ki bence gayet yeterli. Ben 100fps 1080 yerine 60fps 2K tercih ederim. Hele ETS2 gibi oyunlarda çok çok rahat oynarsınız ve büyük ekran daha keyifli olabilir. RT açmadığınız da zaten 4060ti ile her oyunda akıcı bir şekilde oynarsınız RT açsanız dahi 50-60fpsleri alırsınız DLSS Quality ile.

Biraz bütçe ile de alakalı tabi. Bütçeniz varsa size bu iki modeli önerebilirim. Gigabyte M27Q - Lenovo Legion R25i-30 - MSI G274QPF E2 Karşılaştırması - Epey
Çözünürlük dışında daha keskin ekran 109 vs 90 PPI, daha iyi renk gamutu %119/%140 vs %99, type-C girişi ile görüntü ve şarj imkanı gibi artıları da var.

Bütçeniz kısıtlıysa ve 2K monitör tercih etmek isterseniz; bazen 7000TL civarında type-c ile şarj olma gibi imkanları olmayan, belki ergonomik olarak(monitör ayağı) kısıtlı 27" 2K bir monitör bulabilirsiniz. Renk gamutu olarak da aldığınız monitör ile aynı değerlerde olur. Daha dün konusunu açmıştım. Elektronik: Msı 27" Mag 275QF 2560X1440(WQHD) IPS 180HZ 1ms Gaming Monitor 7.399,00TL

Son düzenleme:
Bence monitör seçiminiz 1080p için gayet iyi gibi. Ben bilgisayarımı almadan önce, laptopum ile kullandığım AOC 24G2U modelini almıştım. O zaman için iyi bir tercihti, hala kullanıyorum memnunum. 4060 Ti 2K'yı da aslında rahatlıkla yakalıyor diyebilir fakat ucu ucuna. Daha doğrusu en yüksek ayarlarda oynamak istediğimizde, 2K olursa 60FPS üstü Cyberpunk'ta alabiliyorsunuz ki bence gayet yeterli. Ben 100FPS 1080 yerine 60FPS 2K tercih ederim. Hele ETS 2 gibi oyunlarda çok çok rahat oynarsınız ve büyük ekran daha keyifli olabilir. RT açmadığınız da zaten 4060 Ti ile her oyunda akıcı bir şekilde oynarsınız RT açsanız dahi 50-60FPS'leri alırsınız DLSS quality ile.

Biraz bütçe ile de alakalı tabii. Bütçeniz varsa size bu iki modeli önerebilirim. Gigabyte M27Q - Lenovo Legion R25i-30 - MSI G274QPF E2 Karşılaştırması - Epey
Çözünürlük dışında daha keskin ekran 109 vs 90 PPI, daha iyi renk gamutu %119/%140 vs %99, Type-C girişi ile görüntü ve şarj imkanı gibi artıları da var.

Bütçeniz kısıtlıysa ve 2K monitör tercih etmek isterseniz; bazen 7000TL civarında Type-C ile şarj olma gibi imkanları olmayan, belki ergonomik olarak(monitör ayağı) kısıtlı 27" 2K bir monitör bulabilirsiniz. Renk gamutu olarak da aldığınız monitör ile aynı değerlerde olur. Daha dün konusunu açmıştım. Elektronik: Msı 27" Mag 275QF 2560X1440(WQHD) IPS 180HZ 1ms Gaming Monitor 7.399,00TL

Hocam yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum hiç aklımda yokken 2K mevzusunu aklıma soktunuz. 2K çok istiyordum ama ekran kartından dolayı çekincelerim vardı. Videolara falan baktım 1080p Ultra yerine , en kötü 2K high medium oynarım dedim. Legion R27qe 27" siparişi verdim cihaz geldi. Kasam daha gelmedi ama 2K bambaşka bir evrenmiş onu gördüm. İlk başta 23.8'e göre epey büyük geldi alıştım şimdiden. Tekrar teşekkür ederim.

4060 Ti ne zamandan beri 2k kartı olmuş?

DLSS'yi kalite modunda kullanmaya çok heveslenmeyin. FPS artacak diye görüntü bildiğiniz çamur gibi olmaya başlıyor.
AAA oyunlarda, DLSS'yi hiç karıştırımdan, 2k grafiklerde 60FPS ve üstünü görebilmek mümkün fakat ilerleyen günlerde yeterli olmayacaktır.
"Uzun süre" boyunca 2k oyun deneyimi sağlamayı düşünüyorsanız bu sistem ile pekte mümkün olmayacaktır.
Hadi görüntünün bozulması benim için çok önemli değil dediniz, DLSS kalite modunda kullanmaya okeyseniz de bir yere kadar tabii bu da. Kartın gücü belli yani.
2k çözünürlükte bir sistem toplamayı düşünüyorsanız kasa için en az 35.000-40.000₺'yi göze almanız gerekiyor.

VRAM'i her 16GB olan ekran kartı, 2k'yı da destekler diye bir şey yoktur. Şu kafadan çıkın artık.

Demek istediğim oydu zaten. En kötü DLSS ile bile olsa veya ultra ayarlardan high ayarlara çekerek vs. 2K deneyimini de yaşayabiliriz. Dediklerinizde haklısınız ama yine de bazı insanlar 27" 2K DLSS ve FG deneyimini 24" 1080p ye tercih edebilir. 4060TI DLSS olmadan 30-50fps lere düşebiliyor haklısınız ama sonuçta DLSS Q ile görüntü çamur da olmuyor bence.

Mesela bu kanalda 12400f 4060TI ya sahip bir kişi bir çok oyunu denemiş. 2K performansını görebiliyoruz.
RT açmadan Cyberpunkta 2K, Ultra, DLSS Quality+FG+RT ULTRA ayarlarda ortalama 60-65fps alıyorsun. En düşük 55 civarı en yüksek 80fps alıyor tabi duvara bakınca. RT kapatınca ortalama 65-75 civarında oluyor. Hatta ULTRA değil de sadece High ayarlar 2K FG ve DLSSQ açık 80-90fps alıyorsunuz ki çok çok iyi. Akıcı bir oyun deneyimi için bence gayet yeterli. Haklısınız 2K ekran kartı denilebilir mi emin değilim ama 2K da akıcı bir oyun deneyimi sunmaz dersek bence yanlış olur. Saf performansa bakarsak elbette değil. Ama mesela bu ayarlar en yüksek ayarlar optimize ayarlar yapılırsa daha da yüksek FPS alınabilir. Bir de konuştuğum oyun Cyberpunk sonuçta. Örneğin adam ETS 2 oynuyorsa veya FC25 vs. 4060TI 2K için gayet yeterli bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İleride belki zorluk yaşayabilir belki RT açmadan oynamak zorunda kalır vs. ama yine de tatmin edici sonuçlar olduğunu düşünüyorum. 2K oynanmamalı veya 2K oynanmaz demek de çok doğru değil bence. Ben detay seviyesi için 1080p monitörümde bile 2K çözünürlükte oynamayı tercih ediyorum açıkçası. 27" 2K monitörüm olsa 24" monitörüme göre daha yüksek DPI sunduğu için daha da iyi bir deneyim elde edebilirdim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı