25.06.2019 Çaya %15, Şekere %16 Zam

@FalconPolat Maalesef, diyemezsiniz. Bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamak size normal geliyorsa, bir başkası da sizin özgürlüğünüzü kısıtladığında, sizin aleyhinize bir şeyi desteklediğinde normal karşılayacaksınız. Belki de adam ölmek istiyor, kendi iradesine karışmaya hakkımız yok. En baştan bireyleri eğitmek ve onları uzak tutmaya çalışmak asıl çözümdür. Sigara içen adama 50 TL de deseniz, o sigarayı alacak, bu bir ihtiyaç olmuştur onun için. Maddi olarak zulüm uygulanıyor bu durumda, kimsenin buna bir hakkı yok. Verilen paraya ve vücuda verilen zarara ben de acıyorum ama ben kendimden sorumluyum. Başkasının yerine karar veremem, onun hayatına çomak sokamam. Alkol, şeker ya da pek çok popüler gıda ürünleri; günümüzün sağlık sorunlarının ana unsurunu oluşturuyorlar. Bu konuda da yasak ve baskı isteyelim o zaman, oh olsun diyelim gitsin.

Sigara içenler sadece kendini değil beni de zehirliyor istediğim gibi de oh olsun diyebilirim. Umarım en ucuz sigarayı 100 liraya alırsınız. Zaten 50 lira da olsa alacağını biliyorum ama alkol alanlar beni nasıl zehirlesin?

@Jira O başka bir mesele. O konuda katılıyorum, sigara içenlerin de ona hakkı yok. Yine de sorunu çözmek yerine, gereksiz şeylere oh olsun demek saçma oluyor. 50 TL'lik sigara dumanını soluduğunuzda sevinecekseniz başka. :) Bilinçlendirme ve geçerli sebeplerle kısıtlamalar uygulanabilir. Sigaranın fiyatını arttırmanın haklı bir yanı yok, ama sigara içilecek yerleri kısıtlamanın bir geçerli sebebi var. Sonuçta, birinin özgürlüğü bir başkasının sınırında biter. Kime olursa olsun, nasıl olursa olsun, adil davranmak gerekir. Ülke olarak, yaşadığımız sorunların hepsinde bu eksikliği çekiyoruz.

Şimdi çaycı kesin zam yapar. Ne güzel esnafa 75 kuruş yapmıştı. Şimdi kesin 1 lira oldu . Bir isteyeyim bakalım belki daha haberi yoktur. Ucuza içeriz.

Soyledigin sey burada islemez. Otobus duragında, cocukların oynadıgı parklarda bile sigara icen egitimsiz aptallar oldugu surece sen bir sınır koyamazsın. Ben de en azından ceplerinden cıkan parayı cok gordukce, seviniyorum. Madem bizi de zehirliyorlar, ekonomik olarak girsin onlara.

Babam da 2 paket içiyor günde. Ona da 50 TL olsun :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı