25-30 bin TL oyun oynamak için hazır sistem önerisi

Sanırım bunu sonradan da takabiliyoruz ilk etapta ihtiyacımız olur mu?

Ben bu sistemi aldım hocam daha dün. KDV iadesini de aldım 23 bin e denk geldi.

Hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın. Sisteme herhangi bir ekleme çıkarma yaptınız mı? Sanırım mağazadan değil internetten siparişle alınıyor, kaç günde elinize ulaştı? Kargoda herhangi bir sorun yaşadınız mı? KDV iadesi nedir onu bilmiyorum, eğer bizde yapabiliyorsak bilgilendirebilir misiniz?

Evet sonradan takabilirsiniz. İlk etapta ihtiyacınız yok ama alınırsa iyi olur tabii. Stok fan ile yüksek dereceler çıkabiliyor işlemci sıcak havanın da etkisi ile. Ayrıca belirtmeliyim ki Thermaltake beyaz kasasında egzoz fan bulunmuyor kendiniz alıp montajlamanız gerekiyor veya siyah olanı almanız gerekiyor onda egzoz fan bulunuyor.

Evet sonradan takabilirsiniz. İlk etapta ihtiyacınız yok ama alınırsa iyi olur tabii. Stok fan ile yüksek dereceler çıkabiliyor işlemci sıcak havanın da etkisi ile. Ayrıca belirtmeliyim ki Thermaltake beyaz kasasında egzoz fan bulunmuyor kendiniz alıp montajlamanız gerekiyor veya siyah olanı almanız gerekiyor onda egzoz fan bulunuyor.

Zaten siyah kasa seçmeyi düşünüyoruz, öyleyse bir sorun yok. Şimdi eski kasamızda CPU soğutucu var mı diye baktım tam işlemcinin üzerinde fanlı bir şey var sanırım CPU soğutucu. Acaba bu yeni sisteme uyum sağlar mı?

Zaten siyah kasa seçmeyi düşünüyoruz, öyleyse bir sorun yok. Şimdi eski kasamızda CPU soğutucu var mı diye baktım tam işlemcinin üzerinde fanlı bir şey var sanırım CPU soğutucu. Acaba bu yeni sisteme uyum sağlar mı?

Eski soğutucunun modelini bilmiyorum o yüzden pek bir şey doğru olmaz. Muhtemelen stok soğutucudur o. Zaten bu alacağınız sistem de stok fan ile gelecek.

Hayırlı olsun hocam iyi günlerde kullanın. Sisteme herhangi bir ekleme çıkarma yaptınız mı? Sanırım mağazadan değil internetten siparişle alınıyor, kaç günde elinize ulaştı? Kargoda herhangi bir sorun yaşadınız mı? KDV iadesi nedir onu bilmiyorum, eğer bizde yapabiliyorsak bilgilendirebilir misiniz?

KDV iadesini arkadaşımın şirketi üzerine aldığım için gider gösterp KDV'sini bana nakit olarak verecek. Sistemi henüz dün aldım hazır olan bir sistem de birkaç parça değiştirdik. Salı günü kasayı hazırlayıp beni arayacaklar.

KDV iadesini arkadaşımın şirketi üzerine aldığım için gider gösterp KDV'sini bana nakit olarak verecek. Sistemi henüz dün aldım hazır olan bir sistem de birkaç parça değiştirdik. Salı günü kasayı hazırlayıp beni arayacaklar.

İnternetten değil mağazadan direk aldınız öyle mi? Eğer mağazadan alma seçeneğimiz varsa gidip bende mağazadan alabilirim ama bildiğim kadarıyla internet mağazasına özel böyle bi fiyat var.

İnternetten değil mağazadan direk aldınız öyle mi? Eğer mağazadan alma seçeneğimiz varsa gidip bende mağazadan alabilirim ama bildiğim kadarıyla internet mağazasına özel böyle bir fiyat var.

Orada çalışan kişi mağazadan da bu ay ın 30una kadar karne kampanyasının geçerli olduğunu söyledi ve aynı kampanyayı yaptı. Şu an tam tersine bu parçaları internet sitesinden tek tek seçtiğimde fiyat çok daha fazla çıkıyor.

Merhaba arkadaşlar, kardeşim için bilgisayar araştırıyorum ve 25.000-30.000 TL civarı bir bütçemiz var. Yalnızca kasa olacak şekilde bir sistem almayı düşünüyoruz. Forumdaki araştırmalar sonucu çoğu kişinin tavsiye ettiği bilgisayarın linkini ve oynanacak oyunların isimlerini aşağıya bırakıyorum. Bu hazır sistem için şunu ekle bunu çıkar diyeceğiniz şeyleri bekliyorum ve bu fiyat bandında başka öneriniz varsa önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca bu hazır sistem için birkaç sorum var onları da altta sıralayacağım. Şimdiden çok teşekkürler.

Hazır sistem linki:
AMD R5 7500F - RTX 4060 TI OC 8G - A620M-E - 500GB SSD - 16GB RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

oynanacak oyunlar:
Team Fortress 2
The Elder Scrolls v: Skyrim.
GTA 5
Cyberpunk 2077.
Valorant.
Heards of iron 4
Outlast.
Minecraft.
Overwatch 2
Sea of teheves.
Forza Horizon 4
CS 2
Fortnite.
Dead by deadlight.
Spider-Man Remastered.
Lords of fallen.
Wolfenstein.
Red Dead Redemption.
Star Wars Jedi: Fallen order.
Stray.
Dark Souls 4
Doom.
Rainbow Six: Siege.
God of War ragnarög.

Bu hazır sistem için sorularımız:

1- SSD 1 TB çıkartacağız.

+756 TL ile Kioxia 1TB Exceria Plus serisi NVMe M.2 SSD kutusuz (3400 MB okuma / 3200 MB yazma)
+1189 TL ile Crucial 1TB P3 Plus serisi 3D NVMe M.2 SSD (okuma 5000mb/ yazma 3600 MB)

Hangisini tavsiye edersiniz?

2- bu hazır sistem için birkaç yorumda kasanın değiştirilmesi yönünde yorumlar vardı. Buna gerek var mı? Eğer gerek varsa arkadaşlarımız MSI ve Thermaltake marka kasa almamızı tavsiye etmişler.

+16, 42 TL ile MSI MAG Forge M100a D60 akrilik yan panel ARGB fan 600W 80 Plus mATX kasa.
+99 TL ile Power Boost VK-P1882b 650W ATX USB 3.0 mesh LED fan siyah kasa.
+689 TL ile Thermaltake S200 tg 650W 80Plus ARGB 4x120mm fanlı MidT ATX siyah kasa.

Sizler ne önerirsiniz, kasanın görsel harici kullanımda bir anlamı var mı?

3- sistemi hazır toplayıp da kargolama yapıyorlar, bu şekilde mi gelmesini tavsiye edersiniz yoksa sistemi toplamadan yollasınlar ve biz kendimiz mi toplatalım? Vatan Bilgisayar'dan daha önce hazır sistem aldıysanız herhangi bir sorun yaşadınız mı?

4- eğer sistemi hazır toplayıp yollayacaklarsa thermal macun seçimi de yapmamız gerekiyor sanırım. Bu konuda da tavsiyeleriniz bekliyorum.

1-
SSD için Crucial P3 Plus almanızı öneririm en azından gen4 daha iyi bir verim alırsınız kendimde yaklaşık 1.5 aydır aynı modelli kullanıyorum sağlık düşüşü olmadı sıcaklıklar gayet iyi ve oyunlar çok hızlı yükleniyor.
2-
Kasa için Thermaltake yapmanızı öneririm hava akışı çok iyi mesh yapıda üstünde bir tuş var basıp renkleri değiştirebiliyorsunuz sevmiyorsanız 5 saniye basılı tutup kapatabilirsiniz MSI kasa için arkadaşım alacaktı beraber araştırıyorduk pek bir incelemesini bulamadım o yüzden Thermaltake öneririm en azından 6 adet PSU koruması var

3-bence mağazadan teslim al kurduklarında kargoda zarar gelmesin bende parçaları başka şehirlerden teker teker getirmişlerdi ve kurmuşlardı mağazadan kendim elimle aldım daha güvenilir olur 2 kez vatandan bilgisayar aldım genel olarak iyi.

4-bence kaliteli bir thermal macun ve soğutucu al işlemcin çok güçlü fakat maalesef çok ısınıyor güzel bir soğutucu bakarsan iyi olur

SSD işlemci soğutucu ve kasa ile beraber fiyatı 30bini buluyor.
Anakartı B650M-R yapmanı öneririm ama ben daha bütçemi zorlamk istemiyorum 30bini aşmak istemiyorum diyorsan a serisi bir anakartta götürür.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı