25 bin TL civarı iş ve oyun için sessiz sistem toplama

Auberon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba.

Mesai + sonrasında oyun ile günde 10-12 saat kadar bilgisayar başında oturuyorum ve PC artık eskidi ve sesli çalışıyor. Mevcut PC'deki parçalar ile birleştirerek sessiz bir sistem oluşturmaya çalışıyorum. Kasa, işlemci, işlemci soğutucu, anakart ve RAM almayı planlıyorum.

İşlemci olarak AMD Ryzen 5 7500, anakart için Gigabyte veya MSI A620M, RAM olarak 2 X Kingston Fury Beast 16 GB düşünüyorum. Bu parçalar 14-15 bin TL arasına geliyor. En fazla 10-12 bin lira daha harcayarak kasa ve işlemci soğutucu ve gerekirse kasa için sessiz fan almak istiyorum.

İnternetten araştırdığımda sessiz kasa ve işlemci soğutucu olarak aşağıdakileri buldum, sistem genelinde veya sadece kasalar/soğutucu olarak önerileriniz tavsiyeleriniz var mıdır? Şimdiden teşekkürler.

Be Quiet Dark Base 700 içinde Silent Wings 2 X2 140 mm fan takılı geliyor.

Be Quiet! Bgw37 Pure Base 500DX içinde Pure Wings X2 140mm takılı geliyor (Be Quiet'in en alt model fanları yeni fan gerekebilir gibi düşünüyorum)

Phanteks Eclipse P600S 3X SK140 PWM 140 mm fan takılı geliyor, silent mode özelliği olduğu belirtilmiş. Tasarımı da gayet güzel duruyor ama fanların ve ses durumunun Be Quiet'e göre daha kötü olabileceğini düşünüyorum.

İşlemci soğutucu olarak sessiz ve performanslı olarak bu iki soğutucuyu bulabildim. Soğutucular her ne kadar aşağıdaki limitler içinde olsa da bayağı büyük oldukları için kasaya yerleşimlerinde bir sorun olur mu emin olamadım.

Be Quiet 500 DX Spec'lerde Max 19cm CPU cooler olarak belirtmiş, Dark base 700 için 18cm, Eclipse P600 için 19cm.

Veya.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı