25 Mbps internet yeterli mi?

Ping Mbps ile alakalı değildir. 8 Mbps kullanıp hiç ping sorunu yaşamayabilirsiniz veya 24 Mbps kullanıp ping sorunları yaşayabilirsiniz. Ping sorunu yaşamamanız için ethernet kablosu öneririm veya çok antenli kaliteli modem alabilirsiniz. Her bir anteni otoyoldaki şerit gibi düşünebilirsiniz. Yolda ne kadar şerit varsa trafik akışı o kadar düzgün olur. Birden fazla kullanıcı internet kullanımında sorun yaşamaz. İnternet hızı ne kadar yüksek olursa olsun eğer şeritte çok araba varsa o trafik mutlaka sıkışacaktır ve ping dediğimiz gecikmeler yaşanacaktır.

Turkcell Superonline 25 Mbps'lik fiber internet paketi var. Acaba 5 kişilik bir aile için yeterli mi? Aktif olarak da kullanmaktayız.

Kendimde Turkcell Superonline 30Mbps + tvplus paketim var ve internet gerçekten rezalet. Geçende CS:GO'da 1000 ping gördüm ve ping değerim 200-300'den düşmedi. 2-3 hafta bu şekildeydi hep ama son 2 gündür falan bir sıkıntı yok. Şahsen ben Turkcell'den hiç memnun değilim daha önce 2 sene TürkNet kullanmıştım ve gayet memnundum değiştirme sebebim ise taşındım ve burada TürkNet yoktu, hatta hiçbir ISS yoktu tek Turkcell olduğu için geçtik ve rezalet. Bir de 6-7 ay falan Kablonet kullandım ve mükkemeldi kesinlikle eğer şehrinizde varsa en iyisi Kablonet hiçbir ping ve download sorunu yaşamadım. Bizim burada olsaydı hiç düşünmeden alırdım.

Türksat Kablonet kullanıcısıyım 30 Mbps bağlantım var. 6.kat, 5.kat, ve 3.kattaki dairelere asansör boşluğundan ethernet kablosu çektik modem 5.katta. Modemin olduğu ev haricinde diğer evlerde dağıtıcılar var. Download kanalında sıkıntı olmuyor ama upload sıkıntı olabiliyor bazen.

Hocam, konuyla alakası yok ama emin olmamak ile beraber, ben zamanında kablo çekme düşüncesi içerisindeyken asansör boşluğuna izin verilmemişti. Yasal süreç, izinler ve risklerden bahsedilmişti. Yangın vs. tehlikelerinden ötürü. Araştırmanızı tavsiye ederim. Allah korusun, ileride başınız ağrımasın.

Superonline'de çok ping oluyormuş ben Türk Telekom kullanıyorum bugüne kadar Max 25 gördüm ping olarak tabii bu benim oturduğum bölge için geçerli ilk olarak TTNET TürkNet vb. sana verdiği hızlara bak sonra bakabilirsen komşunun pingine falan bak öyle kararını netleştir ama bence Türk Telekom hem ucuz hem de kaliteli sadece insanlar boşu boşuna ön yargılı oluyorlar.

Arkadaş, biri de çıkıp dememiş ki "fiber de kullanım pingi etkilemez". Eğer ki Superonline fiber ise hattınız ister indirme ister yükleme işlemi yapın, pinginiz sabit kalır.

Fiber pinginizin en düşük olduğu ve internetinizin en stabil olduğu bağlantı şeklidir. Işık hızında diye boşuna söylemiyorlar, paketler gerçekten ışık yoluyla taşınıyor.

Abimin evinde 50 Mbit Superonline fiber var. Balıkesir'de yaşıyor kendisi. PlayStation saniyede 5.6 MB/s ile indirme yaparken ben içeride 20 ms sabit League of Legends oynuyordum.
Türk Telekom hem ucuz hem de kaliteli sadece insanlar boşu boşuna ön yargılı oluyorlar.
Şuan 16 Mbps ADSL paket kullanıyorum. Netspeed'e her ay 56 TL para veriyorum, internetim yine Türk Telekom altyapısı üzerinden sağlanıyor. Aynı hizmet Türk Telekom'da çok daha pahalı. Ucuz falan değil yani.

Superonline'de çok ping oluyormuş ben Türk Telekom kullanıyorum bugüne kadar Max 25 gördüm ping olarak tabii bu benim oturduğum bölge için geçerli ilk olarak TTNET TürkNet vb. sana verdiği hızlara bak sonra bakabilirsen komşunun pingine falan bak öyle kararını netleştir ama bence Türk Telekom hem ucuz hem de kaliteli sadece insanlar boşu boşuna ön yargılı oluyorlar.

Superonline'da ping falan olmuyor. O internet fiber ise zaten ping olmaz. Bizzat akrabalarımdan ve arkadaşlarımda Superonline kullanmış biri olarak söylüyorum. Şu an bende Türk Telekom kullanıyorum ve TürkNet, Millenicom, NetSpeed kullandım. Ve şu 3 firmadanda internet hızım 20 Mbps'yi geçmedi. Ping ise 60 altını gör dua edersin. Şu an Türk Telekom 50 Mbps VDSL2 86 TL ödüyorum. 0-40 arası gidiyor pingim bu oyun için olan pingim. Hız testinde 3-4 ms değişiyor. Müşteri hizmetlerine pingim olunca da yardım ediyorlar. Paket kaybı yaşamıştık sitecek aradıktan 30 dk yakıb sürese pingim 60-70'den 20-40 arasına düşmüştü. Tüm Avrupa sunucularınsa.

Yasak oldugunu biliyor musun ?
Türksat kablonet kullanıcısıyım 30 Mbps bağlantım var . 6.kat, 5.kat, ve 3.kattaki dairelere asansör boşluğundan ethernet kablosu çektik modem 5.katta. Modemin olduğu ev haricinde diğer evlerde dağıtıcılar var. Download kanalında sıkıntı olmuyor ama upload sıkıntı olabiliyor bazen.

Yasak olduğunu bilmiyordum abim biliyor muydu onu da bilmiyorum fakat abim asansör kurulumu ve bakım hizmetlerini yapan bir firmada teknikerlik yapmıştı montaj işleminden dolayı bir sorun meydana gelmeyecektir.

Acaba Türksat ya da TurkNet gibi firmalara yönelmeli miyim onlarda daha ucuz daha yüksek hızlarda internet sağlıyorlar.

Evet bence yönelmelisin onlar da ucuza vermiyor ama biraz daha ucuz 10 15 TL fark eder yani.
Oyunlarda ping sıkıntısı yaşıyor musunuz özellikle CS:GO'da

Ben 25 Mbps Kablonet kullanıyorum pingim 60 70 arası 50 Mbps internet 100 TL sanırım Kablonet'te Renklendir Hayatını Kampanyası | Kablo bence buna geç.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı