250$'a Sistem yenilemesi

Makaleler
5
Merhaba.
Sahip olduğum bilgisayar isteklerimi karşılayamıyor bu yüzden bazı parçalarını değiştirmeye karar verdim.
Kullandığım sistem: 2x2GB DDR3, Intel E6500, Asus GT630, Fujitsu D3041-A1, 300 Watt güç kaynağı(12V->19A), Corsair GS SSD, Samsung sabit disk.
Almak istediğim parçalar:
Asus H87M-E anakart
Cooler Master Hyper TX3 (Kasa boyutum büyük olmadığı için bu modeli tercih ettim.)
Intel G3258
Evga 600B

Ekran kartımın kötü olduğunun farkındayım. Bir süre idare etmeyi düşünüyorum. Bütçem izin verirse bu kartı alabilirim ama daha sonra almayı planlıyorum. Bellekleri de şu anda yeterli görüyorum fakat ilerleyen zamanlarda değiştirme ihtimalim olabilir. Hız aşırtma yapmayı düşünüyorum. Bu anakart H serisi olmasına rağmen iyi bir performans alır mıyım?

Bu anakart ile işlemci uyumlu fakat sanırım BIOS güncellemesi gerekiyor. EZ Flash özelliği sayesinde işlemci takılı olmadan BIOS güncellemesi yapılır mı?

Sizin düşünceleriniz neler?

EZ Flash ile eski nesil işlemci taktığında yapabilirsin. BIOS Flashback teknolojisi gerekiyor bunun için ama bu modelde ASUS dahil etmemiş sanırım. Anakartın barındırdığı BIOS sürümü işlemciyi destekliyorsa sorun yok. Rehberdeki anakartı da satın alabilirsin. Ayrıca bu ürünleri kargoyla falan getirtmeyi düşünmüyorsun değil mi?

Anakartın içinde gelen BIOS sürümünü öğrenmenin bir yolu var mı? Asus'un sitesini araştırdım fakat bulamadım.
Bir yakınım tarafından getirilecekler. Kargo ile getirtmeye kalkınca vergiler biner.
Düzeltme: Asus'un sitesinde desteklenen işlemciler kısmına girince G3258 işlemcinin yanında "Güncelleme yapmanızı öneririz" yazısı çıkmadı. Bazı yeni işlemcilerde bu yazı var.
Sanırım uyumlu olur.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı