250 GB SSD ile 256 GB SSD farkı

Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı
Dostlarım ben Vatan Bilgisayar'dan 250GB SSD aldım. Oradaki çalışana şunu söyledim "ben 256 alacaktım" bunu dedikten sonra bana 256 diye bir SSD olmadığını 200'lerde sadece 240 ve 250 oldugunu soyledi ne kadar dogrudur? Ben bakiyorum 256 var internette.

Faturada marka ve modeli yazmıyor mu hocam? Sanırım bu işlerden pek anlamıyorsunuz :/ CrystalDiskInfo programıyla veya aygıt yönetici yazıp Windows 10 arama çubuğuna Disk sürücüleri bölümü açıp ekran görüntüsü de atabilirsin.
WD 250GB Blue SATA 3.0 (550mb okuma 525mb yazma) 3d-nand ssd disk
Belki bundan mı bilmiyorum ama arkadaşımın 256GB Nvme SSD var, benim daha fazla kapasiteye sahip SSD var, kendi cihazından 3 saniye daha erken açılıyor :)
Nasıldır hocam bu?

200 ile 256 arasında fark yok ama M.2 alıyorsan 256 ile 500 arasında epey fark oluyor. M.2'lerde genelde en yavaş modeller 500 GB altında oluyor.

WD 250GB Blue SATA 3.0 (550 MB okuma 525MB yazma) 3D-NAND SSD disk modeli bu şekilde nasıldır bu?
Güzel SSD, hayırlı olsun. Bende de 500GB olanı var.

Bana 256 almam soylenmisti ona es deger midir hocam

Kendi makinemdeki iki SSD arasındaki IOPs değeri farkları:

iops.PNG

Doğrudan bağlantısı var mıdır bilmiyorum. 256 GB, 512 GB değerler genelde MLC tabanlı SSD'lerde yaygınken. 250 GB, 500 GB gibi değer TLC tabanlı SSD'lerde bulunuyor.

Samsung tarafından bakacak olursak PRO ve EVO serilerini ayıran özelliklerden birisidir MLC ve TLC ayrımı.

Olabilir. Sonuçta her yiğidin yoğurt yiğişi farklıdır. Bazen yongaların içindeki hücrelerin istiflenmesi ve buna bağlı Bit hesabı da etken olabiliyor. Ya da kontrolcünün çeşidi de.

WD 250GB Blue SATA 3.0 (550 MB okuma 525MB yazma) 3D-NAND SSD disk modeli bu şekilde nasıldır bu?

Bana 256 almam soylenmisti ona es deger midir hocam

Hız olarak M.2 NVMe SSD'lere eşdeğer değil. Onlar 1000/1000den 3000/3000 e kadar çıkabiliyor. Ama güzel bir disk. Buna verdiğiniz paraya az bir şey katarak tabii ki daha hızlısını alabilirdiniz. Ama aldığınız Vatan mağazasında o modellerden var mıdır bilinmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı