Alıcı 250 TL'ye ekran kartı alınır

Önce ekran kartını alayım sonra PSU'yu alırım 2sini direkt alacak param yok şu an.

Benim satılık kartım yok ama bu şekilde düşünmen biraz yanlış.

Neden dersen, eğer PSU, yükte iken gücü yetersiz gelirse kendisi gider. Ve elbette tek başına gitmez. Yanında 2-3 parçayı da götürür.

Bu yüzden güç kaynağına uygun kart seçmeye çalış.

Ben bu şekilde düşünmedim, RX 460 aldım. 12V 16A veren bir PSU'ya taktım ama eskime payını unuttum. Yıllık %2'den (en az 10 yıllık) %20 eskidi. Yuvarlak hesap 40 Watt gitti. Kaldı 150 Watt. Bu da hem ekran kartı hem işlemci kullanan (oyun mesela :) ) uygulamalarda sistem kilitlenmesine sebep oluyor.

Güç kaynağını es geçersen, tüm kasayı kucağına alabilirsin. Bütçe meselesi birşey diyemem.

Neden dersen, eğer PSU, yükte iken gücü yetersiz gelirse kendisi gider. Ve elbette tek başına gitmez. Yanında 2-3 parçayı da götürür.

Ben bu şekilde düşünmedim, RX 460 aldım. 12V 16A veren bir PSU'ya taktım ama eskime payını unuttum. Yıllık %2'den (en az 10 yıllık) %20 eskidi. Yuvarlak hesap 40 Watt gitti. Kaldı 150 Watt. Bu da hem ekran kartı hem işlemci kullanan (oyun mesela :) ) uygulamalarda sistem kilitlenmesine sebep oluyor.

Güç kaynağını es geçersen, tüm kasayı kucağına alabilirsin. Bütçe meselesi birşey diyemem.
Sistemde kullandığın eski ekran kartı ile de karşılaştırma yaparsın. Örneğin 300W PSU'um var 12V kanalından 17.5A veriyor. Şu anki işlemcimin TDP değeri 95W ekran kartının 108W. Yani nereden baksan 7W civarı boşluk kalıyor. O da diğer parçalara yetiyor. Ama sistemde herhangi bir kapanma vs. yok. Şimdi ben RX 560 veya GTX 1050 alacağım. Onların TDP'si 75W hayli hayli yetecek :)

Kusura bakmayın meşguldüm bakamadım foruma. Kart çalışıyor ben aktif olarak kullanıyorum,oyun oynuyorum. BF3-BF4,Valorant,CSGO,ETS2 ve GTAV. Kargolayabilirim tabii ki yasaktan sonra.
Kartın soğutma bloğunu 4 adet vida tutuyor CPU Fan gibi düşün. Bunlardan 2 tanesi boş yani X şeklinde düşünürsen sol üst köşe ve sağ alt köşe boş diğer köşeler dolu. Kartın ucuz olmasının sebebi bu yani. Vida yuvalarına vida uydurup güzel bir termal macun sürdüğün zaman 80 dereceyi geçmez sıcaklık.
Ek olarak tam model belirteyim kart Sapphire HD 5770 FleX Edition 1GB. Bana kalırsa f/p anlamında çok tatmin edici bi seviyede. Temel e-spor oyunlarının çoğunu oynayabilirsiniz.
Hocam verdiğin fiyat çok manyak güzel ama o kartı tamir edebilir miyim bilemedim. Kusura bakma ama azıcık daha indirim yapabilir misin? Veya kargo ücretini ödesen.
Fırınlama gibi işlemler yapılmadı değil mi?

Hocam verdiğin fiyat çok manyak güzel ama o kartı tamir edebilir miyim bilemedim. Kusura bakma ama azıcık daha indirim yapabilir misin? Veya kargo ücretini ödesen.
Fırınlama gibi işlemler yapılmadı değil mi?
Ben tanıdık bir bilgisayarcıdan aldım kartı 2 ay önce. Şahsen termal macun ve temizlik dışında bir işlem yapmadım ve gerek de duymadım çünkü kartın kapanma, mavi ekran ya da besleme gibi sorunları yok. Tek sıkıntısı vida yuvaları boş ve termal macun kalitesiz olduğu için biraz fazla ısınıyor. Ben sana tamamen şeffaf olmak isterim ki sonradan bu kart ısınıyor demeyesin.
900P Battlefield 4'de 90 dereceye kadar çıkıyor. 720p'de maksimum 86 derece gördüm.
Dediğim gibi eğer vida yuvalarını düzeltip düzgün bir termal macun uygularsan kartın 900p'de %100 yük altında göreceği en yüksek değer 85 derece olacaktır.

Ben tanıdık bir bilgisayarcıdan aldım kartı 2 ay önce. Şahsen termal macun ve temizlik dışında bir işlem yapmadım ve gerek de duymadım çünkü kartın kapanma, mavi ekran ya da besleme gibi sorunları yok. Tek sıkıntısı vida yuvaları boş ve termal macun kalitesiz olduğu için biraz fazla ısınıyor. Ben sana tamamen şeffaf olmak isterim ki sonradan bu kart ısınıyor demeyesin.
900P Battlefield 4'de 90 dereceye kadar çıkıyor. 720p'de maksimum 86 derece gördüm.
Dediğim gibi eğer vida yuvalarını düzeltip düzgün bir termal macun uygularsan kartın 900p'de %100 yük altında göreceği en yüksek değer 85 derece olacaktır.
Parayı toplayabilirsem (en geç yarın) sana dönüş yapacağım hocam.

Parayı toplayabilirsem (en geç yarın) sana dönüş yapacağım hocam.
Tabii ki. Ben buradayım. Yasaktan sonra kargolarım ayrıca ben de ekran kartı aradığım için biraz bekletebilirim. RX 560 veya GTX 1050 alacağım. Bulduğum gibi kartı sana kargolarım. İstersen telefon numaranı bırak bana Whatsapp üzerinden daha rahat haberleşiriz.
14A düşük kalabilir. Dilerseniz 75TL'ye ASUS vento 450W güç kaynağı ile birlikte verebilirim. 12V kanalından 324W ham güç sunuyor olması lazım. Ya da 40TL'ye hec 300W 12V kanalından 254W sunan güç kaynağını da verebilirim.
Hocam elinizde RX 560 veya GTX 1050 var mı?

Tabii ki. Ben buradayım. Yasaktan sonra kargolarım ayrıca ben de ekran kartı aradığım için biraz bekletebilirim. RX 560 veya GTX 1050 alacağım. Bulduğum gibi kartı sana kargolarım. İstersen telefon numaranı bırak bana Whatsapp üzerinden daha rahat haberleşiriz.

enes19105@gmail.com
Buradan haberleşelim hocam.

Ekran kartını alınca direkt takmıyacaktım zaten. Bekletecektim.

Hocam diğer parçalar için ilk ben yazmıştım, diğer arkadaşlara ulaşmışsınız sanırım fakat bana mail atmadınız. Bende alabilir miyim ? cemsidar@outlook.com

Hocam diğer arkadaşlar ilgilenmezse sizde bana ulaşabilir misiniz mailden ...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı