2500-3000 TL Arası Telefon Önerisi

14nm olduğu için önermemezlik etmedim ki. S8`den geri olduğundan ve FHD ile 4000mAh batarya kapasitesi ile böyle olduğundan önermedim. EMUI 5.1 verimliliği hakkında pek yorum yapamam. Aynı zamanda cümlemi gerçekten beni hissederek okusaydınız S7 edge de 14nm olduğundan ve ilk kriterlerde 14nm`den düşüklerin tercih edilebileceğini görürdünüz. Burada bahsettiğim şey 14nm iyi, fakat 10nm gibi bir seçenek mevcut. Kimsenin kafasını bulandırdığımı düşünmüyorum. Tabii ben bulanık ve pulbiberle doldurulmuş bir tas çorba değilsem. Çorbanın içine garip gurup malzemeler atarsanız tadı ya egzotikleşir ya da garipsenir. Ki ilginçleştirmek için bilgi ve fikirler gerekir. Bence güzel bir çorba yapabiliriz, fakat egzotik mi yoksa garipsenir mi bu kişinin tat algısına kalmış bir şeydir. Ben Moto Z önerebiliyorsam bu benim damak zevkim, siz Mate 9 önerebiliyorsanız bu da sizin damak zevkiniz.
4nm uzun vadede bize büyük değerler kazandırabilir. İşin içine verimlilik ve AMOLED de giriyor. Bu da daha ilginç, daha çiğneme gerektiren ve daha hafif bir aroma katıyor.
 
Son düzenleme:
S8 ile Mate 9 aynı fiyatta mı? El insaf ya, iki cihaz birbirinin rakibi değil. Mesajı bulandırıp evirip çevirmenin anlamı yok. İşlemci nanometresini işin içine karıştıracaksan mantıklı örneklendirme yapacaksın.
 
Son düzenleme:
Sorun burada değil. Rakip değiller işte. Batarya ömrü olarak değil. Bataryanın kendisi olarak Mate 9 önde. Biz burada S8 örneklendiriyoruz. Aynı zamanda S8 alacak bütçe de var. Belirttim bazen 2900TL kadar fiyatlara indiğini görmüştüm diye. Bunun dışında Mate 9 kadar ucuz olan iki cihaz da önerdim. Bunlar ile ele alırsak yine de OnePlus 5 modeli Mate 9`dan önde. Hem de bir önceki mesajınızda 14nm diye almamam gerektiğini söylediniz. Ben böyle bir söylemde bulunmadım. Mate 9`un alınmaması sebebim verimli bir yazılıma sahip olmadığını düşünmem ve AMOLED ekranların batarya konusunda daha başarılı olduğunu düşünmem. Eğer dikkat ederseniz nanometrenin MOBA oyunlarındaki taban değerler ve bonus değerler gibi işlediğini fark edebilirsiniz. Bunun dışında tekrar diyorum, AMOLED ve verimlilik işin içine giriyor.
 
Bal gibi de verimli bir yazılıma sahip fakat S8 kadar tatlı değil o halde. Senin dediğin gibi taban değerlerden ele alırsak Mate 9 çok daha büyük bir batarya kapasitesine ve çok daha düşük bir ekran çözünürlüğüne sahip. Ama daha ucuz bir fiyat. Bu durumda S8 çok avantajsız kalırdı. Ancak S8 daha üstün bir batarya ömrüne sahip. Hem de bunu video ile de destekledim. Size güzel bir soru, 3000TL bütçeniz var. S8 mi alırsınız, yoksa Mate 9 mu ?
Burada ``Olası en yüksek batarya kapasitesine sahip ve en düşük fiyatlı cihazı oranlayacak şekilde cihaz önerisi`` yazdığını görmüyorum. Rakip aramıyoruz. Cihaz arıyoruz. Fiyatımız belli, neden karşılaştırmayalım ? 2500-3000TL bandının önerilerini karşılaştırıyoruz. Rakipleri değil.
 
O fiyata S8 alınır, ikisi aynı bütçe de mi Mate 9 mu alayım S8 mi alayım diyorsun? Batarya konusunda hak verdim S8 daha iyiymiş. Mate 9 modeli bu kadar yüksek kapasiteye rağmen Kirin işlemci ve MALİ GPU nedeniyle güç tüketimi bu modellere göre oldukça fazla. Huawei arayüzü verimlidir, sorun burada senin verimli dememenden kaynaklanıyor. İşlemci nanometresi konusuna geleceksek ise o zamanda aynı fiyat aralığında olan cihazlar ile karşılaştırma yapmak daha mantıklı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Batarya konusunda haklısın, yiğidi öldür, hakkını yeme.
 
Siz de haklısınız bir noktada. Ama sorun burada değil. 2500-3000TL arası öneri arıyoruz. Yani seçim şansımızda S8, Mate 9, OnePlus 5, S7 edge, iPhone 7 Plus gibi birkaç seçeneğimiz var. Bunlar arasından seçiyoruz. Sonunu seçimlerimize bağlayan Quantic Dream oyunları gibi. Daha az harcama ve risk ile daha düz bir hat, daha riskli ve yüksek harcamalar ile daha iyi bir son.
Verimli değil demiyorum, S8`e oranla çok verimli değil. İki MOBA oyunu yeteneği varsayalım. Birisinin taban değeri 300. Diğer bonus özelliklerden 0.6 alıyor. Diğer yetenekse 200 taban değeri var. Ama bonus özelliklerden 0.9 alıyor. Ve karakterimiz Suikastçı rolünde. 300 bonus saldırı gücü olduğunu varsayalım. İlk saldırı toplamda 480 oluyor. İkinci saldırı ise toplamda 470 oluyor. İşte bu noktada daha verimli gözüküyor. Fakat bu değeri 400 yaparsak ilk saldırımız 540, ikinci saldırımız 560 oluyor. Dahası da gelir tabii. Karakterimiz bonus saldırı gücüne çok bağlı suikastçı olduğundan. Aynı zamanda ilk saldırımız bir yavaşlatma ya da benzer bir etkiye sahip değil. Ama ikinci saldırı hem yük biriktirebilir, hem hareket kısıtlama etkileri uygulayabilir, hem hasarını bazı oranlarla birleşerek de vurabilir.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı