2500 TL Civarı Sistem Önerisi

ksecer

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir Gigabyte ve MSI marka laptopların pesindeydim ama su sıralar karar değiştirdim ve masaüstü almaya karar verdim. Öncelikle oyunlarda fps arayan, render pesinde olan ya da overclock ihtiyacı duyan biri değilim. Sadece 3500 tl civarında para harcayacağim notebook parasını masaüstüne harcayabileceğimi düşündüm ve 2500 tl oradan çıktı, üstü veya altı olabilir. Teknolojiye göre ileride kolay upgrade edilebilir bir kasa ilk isteğim. Visual Studio, Photoshop, Movie Maker tarzı programları sık kullanırım ki bunlar zaten çok kasan şeyler değil. Nba 2k ve Fifa gibi oyunları çok oynamakla birlikte burada Testlerini izlediğim oyunlari da denemek istiyorum. Yani erkan kartı iyi olsun. Uzun ömürlü olsun benim bu standartlarımda.

Aklımda Intel, Amd olarak şöyle alternatifler var;

i5-4440 veya 8320
H87 plus veya m5a97 r2.0
Gtx 770 veya r9 280x

Intel ve Amd bağımsız Corsair 400r 750w ya da Zalman 3 plus

Aklımda olanlar bunlar. Aslında bana fazla gibi ama bütçeden dolayı bunlar bana mantıklı geldi.

Zahmet olmazsa 2500 tl civarına bana bir sistem yazabilir misiniz?

Son düzenleme:
@TiveR Teşekkürler anakart hariç incelediğim ürünlerdi. Burada aslında kafamı karıştıran işlemci. OC için daha uygun sanırım sizin sistem.

@Silinen üye 2700 de olabilir ama yapacağım işler için lüks olmazsa tabi. Amacım dediğim gibi önümüzdeki teknolojik gelişmelere göre uzun ömür ve değiştirilebilirlik.

@TiveR Teşekkürler anakart hariç incelediğim ürünlerdi. Burada aslında kafamı karıştıran işlemci. OC için daha uygun sanırım sizin sistem.

@Silinen üye 2700 de olabilir ama yapacağım işler için lüks olmazsa tabi. Amacım dediğim gibi önümüzdeki teknolojik gelişmelere göre uzun ömür ve değiştirilebilirlik.
Buyrun:

GTX780 DirectCU II GDDR5 3GB 384Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kartı

1.979,67 TL
1.385,77 TL

M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

351,97 TL
241,68 TL

3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

221,07 TL
154,75 TL

Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

171,39 TL
119,97 TL

SMARTPOWER 80PLUS BRONZE 750W GÜÇ KAYNAĞI

345,26 TL
241,68 TL

FX X8 8320 Soket AM3+ 3.5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci

588,68 TL
412,08 TL

4GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Tek Modül Bellek

177,60 TL
Toplam:2.680,25 TL
4 Gb rami kafanıza takmayın ileride bir 4'lük daha alırsınız.

Teknolojik gelişmeler diyorsanız Z97 Anakart sizin için uygundur yani ilerde çıkacak olan Broadwell'i destekliyorlar . Evet benim sistemim overclock için uygun bir sistem . K ibareli İntel'in en iyi işlemcilerinden biri 4670K . Photostop için de uygun . Fiyatı yükseltirseniz oyun için 780 ve 780 ti alabilirsiniz . Oyunlarda fps artışınız olacaktır .

Teşekkürler arkadaşlar. Ortak öneriler geliyor aslında. Zaten forumu inceleyince ne iyi ne kötü anlaşılıyor biraz. Intel ile AMD arasında bir tercih yapacağım sanırım. Başka öneri gelirse onları da değerlendireyim de. 780 çok gerekli mi düşünmem lazım bu arada.

Günümüz oyunlarında GTX770 yeterli geliyor, hatta artıyor. Uzun ömürlü bir bilgisayar istiyorsanız, mecburen K çarpanlı bir işlemci seçmelisiniz. Çünkü işlemci yetersiz kaldığı zamanlarda ki pek sanmıyorum, overclock ile muhteşem seviyeye gelebilir. Bunu muhteşem mimarisi ve yenilikleriyle süsleyen Z97 anakartlarla tamamlıyoruz.

Son oluşan sistemler aklımda şu anda. Bu hafta içinde alacağım. Belki biraz bütçeyi düşürebilirim ama yazdıklarınız iyi, galiba alacağım. Teşekkürler tekrardan.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı