2500 TL Curved 1080p ya da 1440p monitör önerisi

Bütçe
2500
Bu ikisine bakabilirsin,2K için bu bütçe ile çok umutlanma, curved IPS paneller ise 8-10.000 TL'den başlar, IPS kolay bükülebien bir panel olmadığı için kavisli modellerde kullanılmaz genel satış modellerinde,maliyeti fazladır.





IPS için curveddan vaz geçerim dersen de aşağıdakilere bakabilirsin,2K için yine pek şansın yok maalesef.



 
Son düzenleme:
Bu ikisine bakabilirsin, 2K için bu bütçe ile çok umutlanma, Curved IPS paneller ise 8-10.000 TL'den başlar, IPS kolay bükülebien bir panel olmadığı için kavisli modellerde kullanılmaz genel satış modellerinde, maliyeti fazladır.



IPS için Curved'dan vaz geçerim dersen de aşağıdakilere bakabilirsin, 2K için yine pek şansın yok maalesef.




Hocam peki IPS mi daha mantıklı Curved olmadan yoksa Curved VA mı?
 
Farklı kategoriler,farklı ihtiyaçlar. Ne istediğine bağlı, IPS/VA ayrımı renk doygunluğuyla ilgilidir. IPS renkleri daha canlı gösterir ve görüş açısı daha falzdır,VA ise siyahları daha belirgin gösterir,kontrastı yüksek olduğu için siyah doygunluğu daha fazladır. Birde tabi iki panel arasında çok fark olmasa da genelde FPS oyunları için VA,hikayeli oyular için ise IPS tercih edilir,VA'nın IPS' göre daha hızlı olduğuna inanılır ama artık hız konusunda aradaki fark neredeyse kapandı diyebilirim.

Curved,flat konusunda ise tamamen tercih meselesi,daha önce curved kullanmadıysan ve yeniliklere zor alışan biriysen,bildiğimden şaşmıyayım,alayım cihazı direkt keyfime bakayım diyen biriysen ve daha önce curved kullanmadıysan macera arama bence.
 
Farklı kategoriler, farklı ihtiyaçlar. Ne istediğine bağlı, IPS/VA ayrımı renk doygunluğuyla ilgilidir. IPS renkleri daha canlı gösterir ve görüş açısı daha falzdır, VA ise siyahları daha belirgin gösterir, kontrastı yüksek olduğu için siyah doygunluğu daha fazladır. Bir de tabii iki panel arasında çok fark olmasa da genelde FPS oyunları için VA, hikayeli oyular için ise IPS tercih edilir, VA'nın IPS' göre daha hızlı olduğuna inanılır ama artık hız konusunda aradaki fark neredeyse kapandı diyebilirim.

Curved, flat konusunda ise tamamen tercih meselesi, daha önce Curved kullanmadıysan ve yeniliklere zor alışan biriysen, bildiğimden şaşmıyayım, alayım cihazı direkt keyfime bakayım diyen biriysen ve daha önce Curved kullanmadıysan macera arama bence.

Hocam peki 1080p IPS flat olarka önerileriniz nelerdir 250 2800 TL civarında?
 
Tek geçerim,eski monitörümdü,geçen hafta sattım 1.5 yıllıkken.


Bu modele alternatif olarak MSI Optix MAG274R önerebilirler ama o medlin parlaklığı buna göre daha düşüktür.
 
Tek geçerim, eski monitörümdü, geçen hafta sattım 1.5 yıllıkken.



Hocam Akakçe'de daha ucuzu var aynı modelin bence Akakçe'deki fiyata göre tavsiye yapmanız daha iyi olur arkadaşın 500 TL daha bütçesi var.
 

Hocam Akakçe'de daha ucuzu var aynı modelin bence Akakçe'deki fiyata göre tavsiye yapmanız daha iyi olur arkadaşın 500 TL daha bütçesi var.
Ben fiyata göre değil özelliklere göre değerlendiriyorum dostum,fiyat araştırması yapmak alacak kişiye kalmış bir şey,epey üzerinden hem ortalama fiyatları hem özellikleri değerlendirebiliyorsun,mesele sadece fiyat olursa akakçe'yi tercih ederim genelde.

Hocam Akakçe'de daha ucuzu var aynı modelin bence Akakçe'deki fiyata göre tavsiye yapmanız daha iyi olur arkadaşın 500 TL daha bütçesi var.
Birde önerdiğin ürüne dikkat etmende yarar var,daha ucuz dediğin model ölü pikselli,teşhir ürünü,sayfanın altında belirtmiş adam.
 
Ben fiyata göre değil özelliklere göre değerlendiriyorum dostum, fiyat araştırması yapmak alacak kişiye kalmış bir şey, epey üzerinden hem ortalama fiyatları hem özellikleri değerlendirebiliyorsun, mesele sadece fiyat olursa Akakçe'yi tercih ederim genelde.

Hocam demek istediğim 2800 TL bandında daha iyi monitörler olabilir 2800 TL bütçe var.
 
Hocam demek istediğim 2800 TL bandında daha iyi monitörler olabilir 2800 TL bütçe var.
Arkadaşımız bence gayet spesifik tercihlerle yaklaşıyor konuya,1080P,144Hz,IPS panel. Bunlara 1MS,pivot özellikli,hoparlörü olması ve en önemllisi de yüksek parlaklık değerine sahip farklı bir model yok benim bildiğim,bildiklerinin linkini eklersen daha iyi olur,yeni modellerle ilgili bilgilenmiş oluruz.
 

Geri
Yukarı