2500 TL Monitor dahil PC toplama

FurkanEkinoks

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu ana kadar hiç bilgisayar toplamadım. Biraz araştırma yaptım aklımda bir sistem vardı ancak para sıkıntısından o sistemden vazgeçtim. Arkadaşlar ben monitor dahil 2500 TL civarı bir pc toplamak istiyorum. Genel olarak online oyun oynuyorum ve pc çok uzun surece açık kalacak. Bunları da göz önüne alarak nasıl bir sistem kurmalıyım. Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

Adsız.png

Yukarıdaki arkadaş "sistem" kelimesiyle "kasa" kelimesini karıştırmış sanırım, kasayı 2531 liraya toplamış fakat geri kalan ihtiyaçların maliyetini pek düşünmemiş. Benim size tavsiye edeceğim "sistem" 2300 civarı tutuyor:

AMD FX-6350 3.9GHz İŞLEMCİ --> Amd FX-6350 3.9GHz Soket AM3+ İşlemci Fiyatı - Taksit Seçenekleri

MSI GTX 750ti GRAFİK KARTI --> MSI Nvidia GeForce GTX 750Ti OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX11.2) Fiyatı

MSI 970A-G43 AMD 970 ANAKART --> MSI 970A-G43 Amd 970 2133MHz(OC) DDR3 Soket AM3+ ATX Anakart Fiyatı

Hi-Level 4GB 1600MHz DDR3 RAM (2 tane al) --> Hi-Level 4GB 1600MHz DDR3 Soğutuculu Ram (HLV-PC12800D3/4G) Fiyatı

WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" SABİT DİSK --> WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb 3,5" Sabit Disk (WD10EZEX) Fiyatı

High Power 500W Aktif PFC Yüksek Verimli Güç KAYNAĞI --> High Power 500W Aktif PFC Yüksek Verimli Power Supply Fiyatı

Buraya kadar olanları almanı tavsiye ederim, bundan sonrasında gelenler daha çok kişisel tercihine, fiyata falan bağlı:

Acer K222HQLBD 21.5" 5ms (Analog+DVI) Full HD Led MONİTÖR --> Acer K222HQLBD 21.5" 5ms (Analog+DVI) Full HD Led Monitör Fiyatı

Samsung SH-224DB/BEBE 24X DVD-RW Siyah Bulk OPTİK YAZICI --> Samsung SH-224DB/BEBE 24X DVD-RW Siyah Bulk Optik Yazıcı Fiyatı

TX Arrow Kart Okuyuculu, 12cm Fanlı, SSD Ready KASA --> TX Arrow Kart Okuyuculu, 12cm Fanlı, SSD Ready Kasa Fiyatı

Everest SGM-X7 Kablolu Oyuncu MOUSE --> Everest SGM-X7 Kablolu Oyuncu Mouse + Mouse Pad Fiyatı

Everest Rampage KB-R01 Kablolu Oyun KLAVYE --> Everest Rampage KB-R01 Kablolu Oyun Klavye (14246) Fiyatı

Snopy SN-338 Siyah/kırmızı Mikrofonlu Kulaküstü KULAKLIK --> Snopy SN-338 Siyah/kırmızı Mikrofonlu Kulaküstü Kulaklık Fiyatı

Dark RangeMax 300Mbps Çift Antenli Wireless-N USB WİFİ ADAPTÖR --> Dark RangeMax 300Mbps Çift Antenli Wireless-N USB Adaptör Fiyatı

Ne düşündüğünü hepsine göz attıktan sonra söylemeni bekliyorum!! Umarım istediğin gibi birşeye kavuşursun :) Eğer fx-6350 işlemciden biraz daha fazla yararlanmak istiyorsan stok soğutucusundan daha iyi birşeyler alıp biraz overclock yapabilirsin. Soğutucu olarak daha iyi birşey açısından şunu tavsiye ederim:

Akasa x4 ak-968 CPU SOĞUTUCU --> Akasa X4 LGA775/1155/1156/1150/1151 AM2/AM2+/AM3/AM3+ Uyumlu Fiyatı

Bunun içinde termal pastası da var, internetten nasıl overclock yapılır diye araştırırsan bir sürü şey bulursun ve muhtemelen kolayca 4GHz üstüne çıkartabilirsin bu işlemciyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
2500 TL bütçe varken AMD işlemci toplanır mı? Skylake toplayıp geleceği de düşünmek gerek ayriyetten bu bütçeye r9 380 ekran kartı sığarken GTX 750ti alınmaz. Geri kalan ihtiyaç dediğiniz de mouse ve klavye onlar da kişisel tercih zaten 30 TL ye her ikisi de alınır.

2500 TL bütçe varken AMD işlemci toplanır mı? Skylake toplayıp geleceği de düşünmek gerek ayriyetten bu bütçeye r9 380 ekran kartı sığarken GTX 750ti alınmaz. Geri kalan ihtiyaç dediğiniz de mouse ve klavye onlar da kişisel tercih zaten 30 TL ye her ikisi de alınır.

Bak işlemci konusunda katılıyorum sana;

Intel Core i3 4170 3.7GHz İŞLEMCİ - Intel Core i3 4170 3.7GHz 3MB Cache LGA1150 İşlemci Fiyatı
Gigabyte H81-D3 Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX ANAKART - Gigabyte H81-D3 Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 ATX Anakart Fiyatı

Alıp fiyatta fazla değişim olmadan daha yüksek CPU performansı alınabilir mesela.

Bence i3 6100 seçeneğinden vazgeçilmemeli yeni çıkacak işlemcilerin hepsi artık DDR4 ram kullanıyor. İleride sistem güncellenmesine gidildiğinde anakartı ve rami değiştirmek zorunda da kalmaz. Bugün alacağı DDR3 ramleri ileride kullanamayacak çünkü.

Bence i3 6100 seçeneğinden vazgeçilmemeli yeni çıkacak işlemcilerin hepsi artık DDR4 ram kullanıyor. İleride sistem güncellenmesine gidildiğinde anakartı ve rami değiştirmek zorunda da kalmaz. Bugün alacağı DDR3 ramleri ileride kullanamayacak çünkü.

Söylediğinde haklılık payın yüksek ancak Skylake mimarisine geçtiğimiz zaman fiyatlar gerek CPU açısından gerek anakart gerekse RAM açısından cep yakıcı olmaya başlıyor. Sanırım son karar şu soruyu sormaya kalıyor: Biraz daha çok harcayıp yenisini mi alayım yoksa kısıtladığım bütçeyle aldığımla mı yetineyim? Bu arada tavsiye ettiğiniz anakart mATX olup farklı bir kasa tipi gerektirmektedir ki standart en çok kullanılan "midi ATX" tipteki LGA1151 anakartların hepsi 400 TL'den pahalıdır. Bu yüzden 4. nesil işlemci ve anakart tavsiye etmek durumunda kaldım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı