2500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama

Xtram

Hectopat
Katılım
18 Ağustos 2014
Mesajlar
13
Çözümler
1
Merhaba arkadaşlar. Aranıza bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yeni katıldım. Yarına güzel bir kasa toparlamak istiyorum. Klavye mouse vs. bende bulunmakta ama kasa işinde biraz acemiyim.

Araştırıp baktığım üzere genelde fiyat-performans bakımında AMD öneriliyor. İyi bir sistemi elimden geldiğince ucuza ama ileriye yönelik kurmak istiyorum. Yani laptop değil de kasa aldıysam ilerde parçalarını yenileyebilmeyi çok istiyorum. Umarım bu konuda yanlış bir düşünceye sahip değilimdir.

- Lafı daha fazladan uzatmadan aklımda olanları söyleyeyim:

2.000-3.000 TL ile ileriye yönelik değişimi kaldırabilen bir bilgisayar düşünüyorum
  1. işlemcisi AMD'nin sağlamlarından olmasını isterim. ileriye yönelik olaması açısından işlemcide paradan sakınmak istemiyorum (AMD Fx8000 serisi gibi bir şey planlıyorum)
  2. Ekran kartı MSI diye düşünüyorum ama sürekli duyduğum ASUS, NVIDIA da da içime sindi. Oyun konusunda başarılılar bildiğim kadarıyla.
  3. Ana karta 3.0 USB girişini sonradan eklemek daha da performanslıymış. Anakartta yatırdığım parayı "daha sonra" oraya yatırım. Çünkü elimde 3.0 çıkışlı cihaz daha yok zaten.
  4. RAM olarak şimdilik 8 GB'lık ama performansı iyi bir RAM düşüyorum. Ayrıca daha sonra ekleyebilmek adına Ankartta ekstra çıkışlar olsa iyi olur.
  5. Ekran kartı da min. 1gb (belki 2 gb) ama 256 bit veya 512 bit (fiyata göre) düşünüyorum.
  6. PSU (power supply) olarak 650 watt bir şey iyi olur gibime geldi. Netice ilerde eklemeler olabilsin istemiştim. Bir de bazı açıklamarda yanına PFC 80+ yazmışlar. Pek önemli olmadığını okudum ama o konuda da tavsiyelere açığım.
  7. HDD olarak 1 TB 7200 rpm işimi görecektir.
  8. En son fiyata göre SSD bellek bakarım. Fiyat yüksek gelirse daha sonra kesinlikle eklemek istiyorum. İlerleyen zamanda araya sıkıştırırm onu.
(DVD writer olursa sevinirim yoksa onu sonra ekleyebilirim gibime geliyor)

Çarşamba gecesi uçağım var. Ona göre bir an önce karar verip tamamlamak istiyorum. Hepimizin görüşleri benim için önemli. Cevaplarınızı bekliyorum :)

------------------------------------

Sanırsam uzun yazıyı okumak can sıkıcı. Özetle:

Battlefield 4'ü kasmayacak yeniliğe açık bir bilgisayar önerisi olan var mı?
 
Son düzenleme:
Kardeşim, ileriye dönük bir sistem almak istiyorsan bir kere AMD'yi kafandan çıkart. Adamlar ölü soket kullanıyorlar ve önümüzdeki senelerde soket yapısı değişecek. Sende işlemcini update etmek için anakartı değiştirmek zorunda kalacaksın. Ben sana İntel işlemcili bir kasa öneririm.
İntel Z97 chipset'e sahip anakartlar Broadwell işlemcileri destekleyecektir ve ileride update yapabileceksiniz. Ankartta PE 3.0 desteği mevcut. AMD'nin Fx serisinde bu destek mevcut değil. İleride çift Gpu'lu bir ekrankartı almak isterseniz bu anakart tam sizlik.
12.png
 
Verdiğiniz i5 işlemcinin "K" versiyonu da var. Bunun overclock ile ilgili olduğunu duymuştum. Onu önerir misiniz? Ayrıca sistemi görünce bir heyecan yaptım. Teşekkür derim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, eğer O.C atmayacaksan para israfından başka bir şey değil. Bu işlemci zaten canavar gibi bir işlemci. Buna O.C atarsan oyunlarda performans artışı yaşamazsın. Ayrıca Turbo teknolojisi mevcut bu işlemcide. O da bir nevi O.C zaten.
 
Şimdi baktım tek tek. Her parça çok yakınımdaki bir şubede varmış. Yarın gidip konuşacağım. Aklıma şu an takılan tek nokta ses. Bilgisayarla aynı odada uyuyorum. Soğutucunun sıvı olmasına rağmen ses şikayeti olduğunu duydum. Kasadan fazla ses çıkmamasını beklemek yoksa bir hayal mi?

Ek bir soru olarak:
Derslerimde çokça araştırma yapıp Chrome'dan aynı anda çokça (20 civarı) sekme açıp kullanmak zorunda kalabiliyorum. Bu bilgisayarı kurduktan sonra hala kasma yaşamaya devam eder miyim? (umarım konuyla alakalı sayılıyordur).

Elinize sağlık, yüzüm güldü :) çok teşekkür ederim.

Edit: Ekran kartı olarak başka bir önerin daha var mı? Tercihen MSI, NVIDIA veya ASUS.
 
Son düzenleme:
1. Bu sistemde ses çıksa çıksa ekrankartından çıkar kardeşim. Ekrankartı çok fazla yük altındaysa bu gürültü belki biraz rahatsız edici olabilir. Ama kulaklık kullanıyorsanız bu sesin farkında bile olmazsınız. Ben yinede sesden yana şikayet edeceğinizi sanmıyorum.
2. Chrome'den sekme açmak bellekler ve işlemciden ziyade HDD'ye yük binmesinden kasar. Bunun için size SSD öneririm. 2 ihtimal var. Birinci ihtimal sıvı soğutmayı devreden çıkartırsınız ve üstüne biraz para katarak Samsun EVO 120 gb alırsınız. (Stok fan yük altında biraz gürültü çıkartacaktır.) İkinci ihtimal ise biraz daha bütçenizi arttırıp direk SSD almanız. Ben ikinci ihtimali şiddetle tavsiye ederim.
NOT: SSD almasanız bile 7200 RPM bir HDD'nin 50 tane sekmenin üstesinden geleceğini düşünüyorum.
 
SSD'yi zaten düşünüyorum ama elimdeki bütçeyle hala istediğim parçaları tamamlayamıyorum. Bu yüzden SSD'yi daha sonra eklemeyi istiyorum. Gerekirse bir süre sese katlanırım yada başka ufak çözümler bulurum. Ekran kartı olarak önerebileceğin başka bir marka-model var mı acaba?
 
Son düzenleme:
Fiyat şubeye gittiğimde de aynı çıkarsa hiç düşünmeden ilk önerinizdekileri alacağım. Ancak korkum ufak yükselmelerle (işlemci ve ekran kartının internete özel olması, ekran kartının gideceğim şubede olmaması gibi) altından kalkamayacak olmam. Fiyatları biraz daha düşürmek istersek hangisinden feragat etmemi önerirsiniz? Daha sonra ekleme yapma konusunda sakıncam yok.

-Tek istediğim yukarıda belirttiğim gibi; yeni oyunlarda problem çıkarmaması ve aynı anda yaptığım işlemlerde fazla kasmaması.
 
Fiyatın artacağını hiç sanmıyorum. İnternete özel yazısına aldanma. Ben ne zaman gitsem hep aynı fiyattan veriyorlar. İlla bir şeyden kısman gerekirse sıvı soğutmayı kıs. İleride taktırabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı