2500 TL Sistem Önerisi

hocam bu bios update işi gayet basit bir işlem degil mi ? tek sorun ekrana bios u getirmek onun içinde ddr4 ram ve işlemci gerekiyor sonrasında biosa girilip otomatik internet üzerinden hallediiyor galiba extra çaba sarfetmeden dogru mudur ? b350 ile b 450 arasında performans yada ram slotu vb bakımından teknolojik bir fark var mı peki 100 tl fark ediyor çünkü b350 ile b450 arasında sadece bios için 100 lira vermek mantıklı degil 20-30 liraya bilgisayarcılar sanıyorum ahlledebilir çünkü.
2.nesil ryzenlerde B350 chipsetli anakartlarda BIOS güncellemeden görüntü alamazsanız.Bunun içinde 1.nesil bir işlemciye ihtiyaç duyarsınız.

2.nesil ryzenlerde B350 chipsetli anakartlarda BIOS güncellemeden görüntü alamazsanız.Bunun içinde 1.nesil bir işlemciye ihtiyaç duyarsınız.
evet hocam biliyorum mesajda demek istedigim bios güncelleme zor bir işlem mi ? okudugum kadarıyla birinci nesil işlemci ile pc yi açıp bios kısmından otomatik indirme yapılıyormuş zaten öyle degil mi ?

İtopya genel olarak pahalı bir firma, sinerji uygun oluyor, B350 ler arasından olabiliyorsa 4 bellek slotlu olacak şekilde seçim yapıp alabilirsiniz. 2. nesil Ryzen ile kullanacağım için Bios Update ihtiyacım olacak diye belirtmekte faydaLI olabilir. B350 ve 450 arasında teknolojik olarak ne fark var açıkÇası araştırmadım ama fiyat farkları o kadar az ki ben genelde çok yakınsa B450 den yana yapıyorum tavsiyemi.

İtopya genel olarak pahalı bir firma, sinerji uygun oluyor, B350 ler arasından olabiliyorsa 4 bellek slotlu olacak şekilde seçim yapıp alabilirsiniz. 2. nesil Ryzen ile kullanacağım için Bios Update ihtiyacım olacak diye belirtmekte faydaLI olabilir. B350 ve 450 arasında teknolojik olarak ne fark var açıkÇası araştırmadım ama fiyat farkları o kadar az ki ben genelde çok yakınsa B450 den yana yapıyorum tavsiyemi.
hocam bu arada bişey daha dikkatimi çekti. bu anakartların çogunda hdmi destegi yok. analog ve dvi var. ben monitörde alacagım için eger anakart hdmi desteklemiyorsa hdmi almamalıyım dvi yada analog almalıyım degil mi ? çevirici ile görüntü gelmedigini okumuştum bi kaç yerden. bilginiz var mı?

Benim paylaştığım iki anakartta da HDMI çıkışı mevcut, sorduğunuz sorunun cevabı da bu şekilde nispeten cevaplanıyor. B350 anakartların bazılarında HDMI çıkışı yokken B450 lerde bu standart haline getirilmiş gibi görünüyor.
VGA to HDMI dönüşütürüler aktif ve pasif olarak ayrılıyor ben de şu an için aktif dönüştürücü kullanıyorum yeni monitör alana kadar, bununda bedeli nereden baksanız 25-30 TL . DVI için pek bilgim yok ama.

Benim paylaştığım iki anakartta da HDMI çıkışı mevcut, sorduğunuz sorunun cevabı da bu şekilde nispeten cevaplanıyor. B350 anakartların bazılarında HDMI çıkışı yokken B450 lerde bu standart haline getirilmiş gibi görünüyor.
VGA to HDMI dönüşütürüler aktif ve pasif olarak ayrılıyor ben de şu an için aktif dönüştürücü kullanıyorum yeni monitör alana kadar, bununda bedeli nereden baksanız 25-30 TL . DVI için pek bilgim yok ama.
anladım hocam. o zaman en mantıklısı en azından dvi bir monitör almak. birde anlıyorsanız sormak isterim apu sistemlerde biostan ram ayarları yapıp ekran kartına ram vermek gerekiyormuş. bu zor bir işlem midir bilginiz varmı naısl yapıldıgına dair ?

Yani bütçeniz monitör dahil bir sistem için zaten kısıtlı, her şeyi aynı anda tedarik etmek zor olacak. Monitör de sürekli değişen bir donanım değil genel olarak. DVI bile eski bir teknoloji olmak üzere diye biliyorum.
Biostan bellek ayırmanın çok zor olacağını tahmin etmiyorum, 3-5 klavuz izleyerek, eksik kaldığınız yerde buradan deneyimlemiş olanlardan yardım alarak çözülebilir bir şeydir, benim bilgim yok maalesef.

hepsiburada hariç diger sitelerden hiç ürün aldınız mı hocam ? güvenilir siteler midir ?
Yani bütçeniz monitör dahil bir sistem için zaten kısıtlı, her şeyi aynı anda tedarik etmek zor olacak. Monitör de sürekli değişen bir donanım değil genel olarak. DVI bile eski bir teknoloji olmak üzere diye biliyorum.
Biostan bellek ayırmanın çok zor olacağını tahmin etmiyorum, 3-5 klavuz izleyerek, eksik kaldığınız yerde buradan deneyimlemiş olanlardan yardım alarak çözülebilir bir şeydir, benim bilgim yok maalesef.
evet hocam dvi baya bi eski teknoloji. ben 2008 yılında aldım en son monitörümü üzerinde dvi vardı anakartlar hala hdmi i standart a yükseltmemişler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı