2500 TL sistem tavsiyesi

unclast

Kilopat
Katılım
14 Şubat 2016
Mesajlar
218
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, bu yazın sonunda bir bilgisayar toplayacağım. Technopat'tan izlediğim bir videoda 2500 TL'ye bir bilgisayar toplamışlar. Ancak işlemcisi IntelCore i3. Ben i5 işlemci istiyorum. Bütçem 2500 TL. Bu bütçeye göre GTA 5'i yüksek ayarlarda 55-65 FPS açan i5 işlemcili bir sistem önerir misiniz ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Topladığım sistem ile GTA 5 çok rahat oynarsın R9 380 4GB GTX 960 4GB'dan daha iyi ama sana kalmış sistemde SSD yok daha sonra SSD 200 TL'ye 120 GB bir SSD koyarsın oyun bazlı bir sistem olduğu için en önemli ve pahalı parçanın bu olması gerekiyordu neyse hayırlı olsun :D
Adsız.png
 
Sadece SSD diski eksik. Sonradan eklemenizi tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 175977
Gerçekten ekran kartını 2 GB alıp işlemciyi mi yükselttin? Eğer hiçbir şey bilmiyorsan veya bir şeyden haberin yoksa cevap yazma ve araştır. Arkadaş oyun bazlı sistem topluyor, bilgisizliğin yazılarından akıyor. 2 GB'lık bir ekran kartının ömrü ne kadar? 4 GB varken hele yaptığın çok saçma. Eğer bir şey bilmiyorsan lütfen kimseye karışma ve kendini geliştirmeye bak.

Yüksek ayarlarda GTA 5 kaç FPS gelir?
Benim gösterdiğim şekildeki bir bilgisayarı toplarsan 55-60 FPS arası bir performans alırsın fakat arkadaşın yaptığı hatayı yapıp 2 GB'lık ekran kartı alıp işlemciyi arttırırsan, performansta ve ekran kartının ömrü konusunda kendine yazık etmiş olursun. Intel i5 6500 ve i5 6600 arasında bir fark yok. Zaten arkadaşın bir şey bilmediği belli, i5-6600 alan 'K' serisinden alır, yani OC eder. Neyse dediğim gibi eğer işlemciyi arttırıp ekran kartından kısarsan kendi zararına olur. Ama topladığım sistemi kullanırsan GTA 5'i high ayarlarda değil very high ayarlarda 55-60 FPS alabilirsin, teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2500 TL'ye Sistem Önerisi Ekran Kartı Amd r9 370 ile değiştirebilir.png


Not = Ekran kartı isteğe bağlı R7 370 4gb ile değiştirilebilir :) Yada i5 6500 ve r7 370 2gb modelini de alabilirsin. Sana kalmış :)
 
Gerçekten ekran kartını 2 GB alıp işlemciyi mi yükselttin eğer hiç bir şey bilmiyorsan veya bir şeyden haberin yoksa cevap yazma ve araştır arkadaş oyun bazlı sistem topluyor bilgisizliğin yazılarından akıyor 2 GB'lık bir ekran kartının ömrü ne kadar ? 4 GB varken hele yaptığın çok saçma eğer bir şey bilmiyorsan lütfen kimseye karışma ve kendini geliştirmeye bak.


Benim gösterdiğim şekildeki bir bilgisayarı toplarsan 55-60 FPS arası bir performans alırsın fakat arkadaşın yaptığı hatayı yapıp 2 GB' lık ekran kartı alıp işlemciyi arttırırsan performans da ve ekran kartının ömrü konusunda kendine yazık etmiş olursun i5-6500 ve i5-6600 arasında bir fark yok zaten arkadaşın bir şey bilmediği belli i5-6600 alan 'K' serisinden alır yani OC eder neyse dediğim gibi eğer işlemciyi arttırıp ekran kartından kısarsan kendi zararına olur ama topladığım sistemi kullanırsan GTA 5'i high ayarlarda değil very high ayarlarda 55-60 fps alabilirsin teşekkürler.
Komedisin dostum :D
 
Gerçekten ekran kartını 2 GB alıp işlemciyi mi yükselttin? Eğer hiçbir şey bilmiyorsan veya bir şeyden haberin yoksa cevap yazma ve araştır. Arkadaş oyun bazlı sistem topluyor, bilgisizliğin yazılarından akıyor. 2 GB'lık bir ekran kartının ömrü ne kadar? 4 GB varken hele yaptığın çok saçma. Eğer bir şey bilmiyorsan lütfen kimseye karışma ve kendini geliştirmeye bak. Benim gösterdiğim şekildeki bir bilgisayarı toplarsan 55-60 FPS arası bir performans alırsın fakat arkadaşın yaptığı hatayı yapıp 2 GB'lık ekran kartı alıp işlemciyi arttırırsan, performansta ve ekran kartının ömrü konusunda kendine yazık etmiş olursun. Intel i5 6500 ve i5 6600 arasında bir fark yok. Zaten arkadaşın bir şey bilmediği belli, i5-6600 alan 'K' serisinden alır, yani OC eder. Neyse dediğim gibi eğer işlemciyi arttırıp ekran kartından kısarsan kendi zararına olur. Ama topladığım sistemi kullanırsan GTA 5'i high ayarlarda değil very high ayarlarda 55-60 FPS alabilirsin, teşekkürler.

Güldürün vallahi. 2500 lira bütçesi olan birisinin zaten 1080p üstüne çıkmayacağını hepimiz biliyoruz. 1080p içinde özellikle 4GB almanın bir lüzumu yok. Olsa bile zaten windows kendisi vram açığı kapatıyor. Hiç birşey bilmeyen kimdir acaba ?
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı