2500 TL Sistem Toplama

Eki Görüntüle 392996

Buyur kardeşim. incehesap.com üzerinden toplandı. Elindeki RAM'i sat DDR kaç Mhz'i kaç bilmiyorum ama sat gitsin. Bu sistemle isteklerine ulaşırsın. Monitörü de bir şekilde çözersin. 100 - 200 TL'ye ikinci el rahat bulursun. Bulamazsan bile ben satarım sana :)
Reis bu fiyata RX 570 bile sığdırman şahane, tebrik ederim ama keşke işlemci biraz yüksek olsaydı o zamanda fiyat artabilirdi en azından işlemci güçlü olurdu.

Bilgisayar işinden pek anlamadığım için hangi sistem daha iyi yoksa ikinci el sıfır karışık mi toplasam karar veremedim yardımlarınizi bekliyorum bu attığınız sistemleri bilen bir arkadaşa da attım teşekkürler

@Polwen şimdi senin burda karar vermen lazım. İkisininde attığı sistemler şahane ama birisi ekran kartı bulunuyor ki daha fazla FPS ama ileriye dönük değil, çok eski. Diğerinde B450 gibi fiyat performans anakartı ve AMD Ryzen 5 2600 gibi fiyat performans işlemcisi var üstelik B450 ileriye dönük, sonradan işlemcini değiştirebilir yada daha güçlü ekran kartı takabilirsin yada RAM yükseltebilirsin. Tercih senin.

@Polwen şimdi senin burda karar vermen lazım. İkisininde attığı sistemler şahane ama birisi ekran kartı bulunuyor ki daha fazla FPS ama ileriye dönük değil, çok eski. Diğerinde B450 gibi fiyat performans anakartı ve AMD Ryzen 5 2600 gibi fiyat performans işlemcisi var üstelik B450 ileriye dönük, sonradan işlemcini değiştirebilir yada daha güçlü ekran kartı takabilirsin yada RAM yükseltebilirsin. Tercih senin.
Ben bu sistemi alsam ileride guzel bir ekran kartı da takip guzel bir sistem olurmu veya ikinci el diyenler var sence girmelimiyim 2. El biraz risk işi
Ben bu sistemi alsam ileride guzel bir ekran kartı da takip guzel bir sistem olurmu veya ikinci el diyenler var sence girmelimiyim 2. El biraz risk işi
Bence ileriye dönük bir sistem daha mantıklı çünkü elimde kalan sisteme gerek yok ileride ekran kartı vs ram ekleyerek orta segment bir PC elde edebilirim sanirim

2. El'deki sistemlerde ya işlemci ya ekran kartı sıkıntılı oluyor, bilgisayarda hiç karşılaşmadığın hatalarla karşılaşıyorsun, açıkçası 2. el de insanlar kendi çöplüklerinden kurtulmaya çalışıyor. Benim tavsiyem 2500 az, bunu en azından 3000-4000'e çıkarırsan ki bu aralık bile bazı şeylerden fedakarlık demek ama herhalde bütçen sıkıntılı , fiyatı yükseltebilirsen o zaman çok memnun olacağın sistem toplayabilirsin.

İkinci el risk işi de garantisiz ürün almayacaksın garanti olduktan sonra önemli değil şahsen benim için. Bende şu an 4700 Liraya topladığım sistem var ama ikinci el. Ekran kartı 2018 Aralık Faturalı diğerleri 2019 Şubat. İkinci el derken kalkıp 1 2 yıllık garantili parçalardan bahsetmiyorum tabi. Mesela geçen hafta sattım ben 2600 TL'ye onuda ikinci el toplamıştım. Ucuz koymuşum demek ki gelip aldılar hemen. Yani o fiyata R3 2200 ya da R3 1300x işlemci rx570 ekran kartlı bir sistem bulabilirsin. Aha bu da yeni topladığım 4700e gelen :
IMG_20190510_181736.jpg

Union 2200 [Bafır Adam] | R3 2200G AMD Vega 8 Gpu 8GB DDR4 1TB HDD Gaming Bilgisayar - incehesap.com şu sistem nasıl sizce arkadaşlar bende ssd de var ?
2. El'deki sistemlerde ya işlemci ya ekran kartı sıkıntılı oluyor, bilgisayarda hiç karşılaşmadığın hatalarla karşılaşıyorsun, açıkçası 2. el de insanlar kendi çöplüklerinden kurtulmaya çalışıyor. Benim tavsiyem 2500 az, bunu en azından 3000-4000'e çıkarırsan ki bu aralık bile bazı şeylerden fedakarlık demek ama herhalde bütçen sıkıntılı , fiyatı yükseltebilirsen o zaman çok memnun olacağın sistem toplayabilirsin.
Bakalım bütçeyi maksimum 3000 yapabilirim o da değecek bir sistem olursa kararsızım şuan ama ikinci el işine pek sıcak bakmıyorum

Karar senin dostum ama şahsen ben vermem. Nedenine gelince ileride upgrade ederim desem ana kartı değiştirmem lazım. Ve bu ana kartı satamam ikinci elde. Ramlar 2x4 tek kanal 8 olsa bence daha mantıklı olurdu bunları elden çıkartırım ama zararına olur. Tek kanal 8 olsa yanına daha sonra alabilirdim elden çıkarmama gerek kalmazdı. İşlemcinin maximum destekleyeceği ekran kartı Rx570 4gb olur sen bakma darboğaz yapmaz dediklerine. Ama benim için önemli olan şu an diyorsan alabilirsin.

İkinci el risk işi de garantisiz ürün almayacaksın garanti olduktan sonra önemli değil şahsen benim için. Bende şu an 4700 Liraya topladığım sistem var ama ikinci el. Ekran kartı 2018 Aralık Faturalı diğerleri 2019 Şubat. İkinci el derken kalkıp 1 2 yıllık garantili parçalardan bahsetmiyorum tabi. Mesela geçen hafta sattım ben 2600 TL'ye onuda ikinci el toplamıştım. Ucuz koymuşum demek ki gelip aldılar hemen. Yani o fiyata R3 2200 ya da R3 1300x işlemci rx570 ekran kartlı bir sistem bulabilirsin. Aha bu da yeni topladığım 4700e gelen : Eki Görüntüle 393152
Hocam hayırlı olsun güle güle kullan imkanimi biraz zorlayayim çünkü 2.5k lik sistemlerin çoğu şuan oynatır ama elde kalır sistemler ha burda bir arkadaşın attığı sistem var onu alıp ilerde yükseltebilirim biraz düşünmem gerek
Karar senin dostum ama şahsen ben vermem. Nedenine gelince ileride upgrade ederim desem ana kartı değiştirmem lazım. Ve bu ana kartı satamam ikinci elde. Ramlar 2x4 tek kanal 8 olsa bence daha mantıklı olurdu bunları elden çıkartırım ama zararına olur. Tek kanal 8 olsa yanına daha sonra alabilirdim elden çıkarmama gerek kalmazdı. İşlemcinin maximum destekleyeceği ekran kartı Rx570 4gb olur sen bakma darboğaz yapmaz dediklerine. Ama benim için önemli olan şu an diyorsan alabilirsin.
Valla hocam elde kalır şuan oynatır sistemlerden uzak durmak istiyorum elimdeki imkan da sıkıntılı ama elde kalır sistem bana hiçbir yararı olmaz ilerde yükseltebilecegim sistem daha iyi
Hepinize çok teşekkür ederim yardim ediyorsunuz bakalım değerlendireceğim oturup bi düşüneyim ama elimde kalacak şuan oynatır ama ilerde çöp olacak sistemlerden uzak duacagim

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı