2500 TL Sistem

little_ekkoi

Hectopat
Daha fazla  
Tam 2500 TL bütçem var. Sadece kasa olacak. Fiyat - performans odaklı bir oyun bilgisayarı istiyorum. Bu piyasada bu bütçe için ileriye dönük sistem toplamak pek mümkün olmasa gerek. Bu yüzden en azından oyun ihtiyacımı tatmin edici düzeyde karşılaması yeterlidir benim için. Teşekkürler.

Rzyen 3 2200G, 1050 Ti, B350, 8 GB RAM, 1 TB HDD, 400-600W 80+ PSU, ucuz ATX kasa
İleri sistem toplayabilirsin bu butceyle.

APU kullanacaksam Dual Graphic yapmak daha mantıklı değil midir ? Madem öyle yapılmayacak APU olan sisteme harici ekran kartı takmak APU kullanmayı anlamsız kılmıyor mu ?

Dual Graphic desteklemiyor. İçindeki GPU'yu kullanmayacaksın. 1050Ti'ı kullanacaksın. R3 2200G, R3 1200'den daha performanslı, bu yüzden R3 1200 almanın mantığı yok. Aynı fiyata hem daha performanslı hem de içinde Vega 8 ile geliyor, yani APU olduğu için fazladan 50₺ veriyorum gibi düşünceye kapılmayın. Ayrıca ekran kartın arızalandığında vs. içindeki GPU yardımına koşacak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim söylediğim de bu zaten. Madem APU kullanılacak, neden Dual Graphic yapmayayım ? Madem Dual Graphic yapmayacağım neden Apu alayım ? Orasını anlayamadım. Hangisi oyun ve fiyat - performans açısından daha iyi olur ?

Bütçenin az biraz üzeri R5 1400 ile 1050 ikilisi oyun ihtiyacınızı tatmin edecek derecede işler yapacaktır.. Nanokatalog gibi 1-2 ayda ürün teslim eden bir yer istemiyorsanız buradan tek seferde alabilirsiniz.. Kasa toplama ve test işlemleri ücretsiz..

Parça Listesi

İşlemci: AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz 10MB Önbellek 4 Çekirdek 65W İşlemci (1 x 785,5TL)
Anakart: Gigabyte GA-A320M-HD2 AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200(O.C.)MHz mATX Anakart (1 x 281,63TL)
Ram: AData Premier AD4U213338G15-S 8GB DDR4 2133MHz U-DIMM CL15 Bellek (1 x 407,12TL)
Ekran kartı: Asus Phoenix Nvidia GeForce GTX 1050 2GB 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı PH-GTX 1050-2G (1 x 737,6TL)
Sabit disk: Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5 (1 x 170,88TL)
Kasa: Asus Vento TA-KB1 400W Atx Kasa Siyah/Gümüş (1 x 279,75TL)

Toplam Fiyat: 2.662,48 TL (KDV Dahil)

incehesap.com PC Toplama Sihirbazı ile oluşturulmuştur

Yukarda da dediğim gibi, benim anlayamadığım şey APU varken neden Dual Graphic yapmak yerine Gtx 1050 kullanmalıyım ?

Madem Dual Graphic yapmayacağım neden Apu alayım ?
Bunun cevabını vermiştim aslında. Fazla uzattım, kısa ve öz; içindeki GPU'yu unutun. R3 2200 işlemcisi, 1200 işlemcisinden videoda da anlaşılacağı üzere daha güçlü. Daha performanslı diye bu işlemciyi almalısın.

Madem APU kullanılacak, neden Dual Graphic yapmayayım ?
Dual graphic desteklemediği belirtiliyor.

Hangisi oyun ve fiyat - performans açısından daha iyi olur ?
Dizdiğim sistemdekleri tam bir şekilde alabilirsin. R3 2200G daha fiyat/performans ürünü.

Ürünler Nanokatalog'tan sipariş edilmeyecek olsa bile bu sistem alınmaz.

Ben işlemci kıyası yapmadım, CPU yerine APU kullanıyorsam ve Dual Graphic yapmayacaksam neden APU kullanmalıyım onu anlayamadım. Mevcut piyasa göz önüne alındığında fiyat - performansa bakılsa bile şu an CPU yerine APU mu kullanmak gerekiyor yoksa ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…