2500 TL Sistem

Öncelikle şunu belirtmeliyim. Ryzen 2200G modeli Ryzen 1300x modeli ile kafa kafaya gitmekte ve fiyatı daha ucuz. Siz eğer 2200G modelinin yanına ekran kartı takarsanız APU kendini kapatacak ve normal bir işlemci gibi olacaktır. Fiyat konusunda uygun olduğu ve daha yeni bir işlemci olduğu için arkadaşlar bu işlemciyi önermiş. Eğer sadece oyun oynayacaksanız, ekran kartından kısıp işlemciye yüklenmenin hiçbir anlamı yok. @AYSİO adlı kullanıcının önerdiği sistem gayet güzel, dengeli ve performanslı bir sistemdir.
Yani ilerde parça değiştirme gibi bir şey söz konusu değilmiş gibi mevcut parçaları alabileceğimin en iyisi olarak sadece oyun için istiyorum. Fiyat 2700'e kadar dayanabilir bu konuda bir sorun yok.
İleride parça değişimi yapmayacaksanız ve genellikle oyun oynayacaksanız i3 8100 modelini öneririm. Tek çekirdek performansı daha iyi olduğundan oyunlarda 2200G'ye oranla az da olsa daha iyi performans alırsınız. Şahsen i3 8100 modelini ve ona uygun bir anakart öneririm. Ancak 2200G alsanız da kesinlikle pişman olmazsınız.
 
AMD Ryzen 3 2200G 3.5GHz Soket AM4+ 65W İşlemci Radeon RX VEGA 8 Grafik ile YD2200C5FBBOX - Nanokatalog
GIGABYTE GA-AB350M-DS2 AMD B350 Socket AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.)MHz Anakart
MSI VGA GeForce GTX 1050 Ti 4GT OC GTX1050Ti 4GB GDDR5 128b DX12 PCIE 3.0 x16 (1xDVI 1xHDMI 1xDP) GTX1050TI-4GT-OC Ekran
Toshiba P300 1TB 7200Rpm SATA 3.5'' (Bulk) HardDisk HDWD110UZSVA - Nanokatalog
Gskill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog
FSP CMT110A PENCERELİ MIDTOWER 500W KASA
Toplam 2600₺ tutuyor. İleriye dönük bir sistem, yeni nesil Ryzen işlemcileri takabilirsin. Bütçeyi 100₺ daha artırıp bu haliyle almanı öneririm. Anakartın işlemciyle çalışabilmesi için BIOS güncellemesi yapılmalı, alacağın yerle iletişime geçip güncelletebilirsin. Nanokatalog'tan alacağın ürünler için arayıp Türkiye'deki stok durumunu sor.

Bütçeyi artıramam diyorsan işlemci olarak R3 1200 veya anakart olarak A320 alınabilir;
AMD Prozessor Ryzen 3 1200 AMD R3 3.4 GHz İşlemci - YD1200BBAEBOX - Nanokatalog
ASUS PRIME A320M-K AMD A320 Soket AM4 Micro ATX 32GB DDR4 Anakart 90MB0TV0-M0EAY0 - Nanokatalog

O zaman Nano katolog dışında bir yerden almak üzere bu sistemi alıyorum. Her hangi bir ekleme yada öneri sunabilecek olan var mıdır ? Tamamen oyuna yönelik ve ileride parça değiştirmeyeceğim bir sistem olmasını arzuluyorum. Intel isterdim ama bu durumda bu bütçe için oyun odaklı fiyat - performans olarak en iyisi hangisiyse onu istiyorum. Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
IMG_0114.JPG


İntel tabanlı olarak bu olabilir.
 
@AYSİO adlı kullanıcının bana önerdiği sistemi buraya atıyorum. Benim de önerim budur.

Gayet güzel görünüyor, fakat geç olsa da ufak bir not eklemek istiyorum. İlerde 2.bir ram ekleme imkanım var. Bu durum söz konusu olduğunda değişebilecek bir parça var mıdır ? Yoksa yine bu sistemi alıp aynı ramdan ilerde ekleyeyim mi ?
 
Gayet güzel görünüyor, fakat geç olsa da ufak bir not eklemek istiyorum. İlerde 2.bir ram ekleme imkanım var. Bu durum söz konusu olduğunda değişebilecek bir parça var mıdır ? Yoksa yine bu sistemi alıp aynı ramdan ilerde ekleyeyim mi ?
Anakartın 2 slotu bulunuyor. İleride bir tane daha bellek alıp takabilirsiniz.
 
Ayrıca buda olabilir.
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    Adsız.png
    18,4 KB · Görüntüleme: 73
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı