2500 TL Sistem

Yukarda da dediğim gibi, benim anlayamadığım şey APU varken neden Dual Graphic yapmak yerine Gtx 1050 kullanmalıyım ?

APU+ekran kartı saçmalığına bende anlam veremiyorum.. dual graphic destekli bir sistem fazla performanslı çalışmadığı söyleniyor bir kaç kullanıcı yorumu okumuşluğum var onuda bu sebeple tavsiye etmiyorum.. Bu sistemde R5 1400 tavsiye ediyorum arkadaş bu sistem alınmaz R3 2200G daha fiyat/performans ürünü demiş fakat 1400 daha performanslı bir işlemcidir..

1400.PNG

APU+ekran kartı saçmalığına bende anlam veremiyorum.. dual graphic destekli bir sistem fazla performanslı çalışmadığı söyleniyor bir kaç kullanıcı yorumu okumuşluğum var onuda bu sebeple tavsiye etmiyorum.. Bu sistemde R5 1400 tavsiye ediyorum arkadaş bu sistem alınmaz R3 2200G daha fiyat/performans ürünü demiş fakat 1400 daha performanslı bir işlemcidir..

Eki Görüntüle 294715

Fakat bu duruma anlam vermemene rağmen sende o tür bir sistem önerisinde bulunmuşsun. Anlayamadım :D son yazıma da diğer arkadaş yerine sen cevap verebilir misin ? APU + Ekran kartı saçma olduğu halde karşıma çıkan sistemlerde APU tercih edilmesinin sebebi piyasadan dolayı fiyat performans düşünüldüğü zaman bile APU'nun daha iyi olması mı ?

Harici ekran kartı(1050Ti) taktığımızdan dolayı APU olarak değil de sadece CPU olarak kullanacaksın. Neyi sormak istediğini tam olarak anlayamadım. R3 2200G'yi sadece CPU olarak kullanacağımız için R3 1200'le karşılaştırmamız normal. Evet şu an piyasada F/P olarak bu işlemci var, bu alınmalı.

Bu sistemde R5 1400 tavsiye ediyorum arkadaş bu sistem alınmaz R3 2200G daha fiyat/performans ürünü demiş fakat 1400 daha performanslı bir işlemcidir..
R5 1400'e değil dizdiğin sisteme laf ettim. Baştan sona kadar hatalı bir sistem.

APU + Ekran kartı saçma olduğu halde karşıma çıkan sistemlerde APU tercih edilmesinin sebebi piyasadan dolayı fiyat performans düşünüldüğü zaman bile APU'nun daha iyi olması mı ?
Bak buna da cevap vereceğim :) Bağıra bağıra söylüyorum artık; "APU DEĞİL CPU OLARAK KULLANACAKSIN."

Fakat bu duruma anlam vermemene rağmen sende o tür bir sistem önerisinde bulunmuşsun. Anlayamadım :D son yazıma da diğer arkadaş yerine sen cevap verebilir misin ? APU + Ekran kartı saçma olduğu halde karşıma çıkan sistemlerde APU tercih edilmesinin sebebi piyasadan dolayı fiyat performans düşünüldüğü zaman bile APU'nun daha iyi olması mı ?
R5 1400 APU içeren bir işlemci değildir. Ben bu tarzda bir pc önermedim ?

Bütçenin az biraz üzeri R5 1400 ile 1050 ikilisi oyun ihtiyacınızı tatmin edecek derecede işler yapacaktır.. Nanokatalog gibi 1-2 ayda ürün teslim eden bir yer istemiyorsanız buradan tek seferde alabilirsiniz.. Kasa toplama ve test işlemleri ücretsiz..

Parça Listesi

İşlemci: AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz 10MB Önbellek 4 Çekirdek 65W İşlemci (1 x 785,5TL)
Anakart: Gigabyte GA-A320M-HD2 AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200(O.C.)MHz mATX Anakart (1 x 281,63TL)
Ram: AData Premier AD4U213338G15-S 8GB DDR4 2133MHz U-DIMM CL15 Bellek (1 x 407,12TL)
Ekran kartı: Asus Phoenix Nvidia GeForce GTX 1050 2GB 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı PH-GTX 1050-2G (1 x 737,6TL)
Sabit disk: Seagate Barracuda 1TB ST1000DM010 3.5 (1 x 170,88TL)
Kasa: Asus Vento TA-KB1 400W Atx Kasa Siyah/Gümüş (1 x 279,75TL)

Toplam Fiyat: 2.662,48 TL (KDV Dahil)

incehesap.com PC Toplama Sihirbazı ile oluşturulmuştur
Bence insanlara 2133 mhz ramli sistem önerileri yapmayı bırak. Bütçe düşük olsa neyse ama bütçe farketmeksizin herkese yapıyorsun. PC'ye geçtiğim bir vakit ben de sistem önerirdim ama bence @AYSİO en iyisini önermiş zaten.

Harici ekran kartı(1050Ti) taktığımızdan dolayı APU olarak değil de sadece CPU olarak kullanacaksın. Neyi sormak istediğini tam olarak anlayamadım. R3 2200G'yi sadece CPU olarak kullanacağımız için R3 1200'le karşılaştırmamız normal. Evet şu an piyasada F/P olarak bu işlemci var, bu alınmalı.

R5 1400'e değil dizdiğin sisteme laf ettim. Baştan sona kadar hatalı bir sistem.

Bak buna da cevap vereceğim :) Bağıra bağıra söylüyorum artık; "APU DEĞİL CPU OLARAK KULLANACAKSIN."

R3 2200g li bir sistemden çok daha fazla performans sunan bir sistem bu tavsiyem.. R5 1400 A serisi bir kartta turbo mod ile 3.4GHz de 1050 ti ile 2200g 'den çok daha fazlasını verecektir.. Ayrıca APU orada boşu boşuna yan gelip yatmayacaktır..
@AYSİO seninkinden daha ucuza 3000 mhz ram koymuş. Dilediğin tarafından bak.
Cpu'dan kısıp rami 3000 yapmak neye fayda çok merak ediyorum 2133 ile 3000 mhz ram aynı işlemci üzerinde test edilse en fazla 3-4 fps fark yaratacaktır.. Sistemde ilk öncelik cpu'dur.. ram frekanslarına takılmak bu bütçeler için gereksiz.. Yüklenilmesi gereken şey cpu dur.. 2200g ile 1400 arasındaki fps farkı 10-15 fps arasında olacaktır

Ekran kartı olarak GTX 1050 2GB kullanmışsın. Kesinlikle Ryzen 3 2200g ve GTX 1050Ti öneririm.
Ekran kartı takılı olacağından işlemci içindeki GPU'yu kullanmayacak.

Cpu'dan kısıp rami 3000 yapmak neye fayda çok merak ediyorum 2133 ile 3000 mhz ram aynı işlemci üzerinde test edilse en fazla 3-4 fps fark yaratacaktır.. Sistemde ilk öncelik cpu'dur.. ram frekanslarına takılmak bu bütçeler için gereksiz.. Yüklenilmesi gereken şey cpu dur.. 2200g ile 1400 arasındaki fps farkı 10-15 fps arasında olacaktır

Gskill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog

Ben işlemciden kısın demedim bir daha okuyun. Bu linkteki ram önerdiğiniz ramden daha ucuz ve daha yüksek mhz li. Ne yani daha ucuza 3000 mhz almak yerine, daha yüksek fiyata 2133 mhz almayı mı tercih ediyorsunuz ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı