2500 TL Skylake RX 470 Monitör Dahil Sistem Önerisi

Referans ekran kartı ve özel soğutma ne oluyor arkadașlar? Șuana kadar dizüstü kullandım ve ısınmadan çok çektim.Ekran kartı ve ișlemcinin ısınmasını kesinlikle istemem.
Referans kart yonga üreticisinin (AMD/NVİDİA) soğutma tasarımını barındıran kartlardır.Özel soğutmalılar ise msi,asus,gigabyte vs. üreticilerin soğutma çözümlerini barındıran kartlardır ve referansa göre çok daha serin çalışırlar. Nvidia referans tasarımını geliştirdi ancak AMD referans kart alınmaz.

Referans kart yonga üreticisinin (AMD/NVİDİA) soğutma tasarımını barındıran kartlardır.Özel soğutmalılar ise msi,asus,gigabyte vs. üreticilerin soğutma çözümlerini barındıran kartlardır ve referansa göre çok daha serin çalışırlar. Nvidia referans tasarımını geliştirdi ancak AMD referans kart alınmaz.
AMD referans kart berbat cidden 90 dereceye kadar çıkıyor sıcaklık.

Ooo kötüymüș .Referans almam o zaman.Biraz daha bütçeyi arttırıp hem i5 hem de soğutması iyi bir kart alırım.

Galax gtx 1070 alabilirsin. Tabi senin alacağın zamana Galax Gtx 1070 hall of fame modeli ülkemize gelirse onu almanı öneririmfirmanın ettiği overclock harika ve soğutması da bir okadar muhteşem.

Konu sahibi arkadaş eğer donanım bilgisi yeterliyse ilk etapta i3 işlemci ve özel soğutmalı RX470'e sahip sistem alsın. Sırf işlemciyi i5 yapıp kalan bileşenlerin kalitesini düşürmesin. İlerleyen zaman i3 yetmediği vakit eline para geçtiğinde i5 yada i7 ile değiştirsin. İlk etapta iyi hava sirkülasyonu olmayan kasayla beraber referans ekran kartının kronik sorunlar yaşatması muhtemeldir. Toplanan sistemler kağıt üzerinde güçlü mantıklı dursa da realitede yaşanacak/yaşanması muhtemel sıkıntıları en aza indirgemek şarttır.

Konu sahibi arkadaş eğer donanım bilgisi yeterliyse ilk etapta i3 işlemci ve özel soğutmalı RX470'e sahip sistem alsın. Sırf işlemciyi i5 yapıp kalan bileşenlerin kalitesini düşürmesin. İlerleyen zaman i3 yetmediği vakit eline para geçtiğinde i5 yada i7 ile değiştirsin. İlk etapta iyi hava sirkülasyonu olmayan kasayla beraber referans ekran kartının kronik sorunlar yaşatması muhtemeldir. Toplanan sistemler kağıt üzerinde güçlü mantıklı dursa da realitede yaşanacak/yaşanması muhtemel sıkıntıları en aza indirgemek şarttır.
i3 6100 rx 470 ile darboğaz yaptığını duydum. O yüzden i3'e hiç sıcak bakmıyorum. Fazla oyun yüklemiyorum. O yüzden sadece 120 gb ssd bile bana yeter gibi duruyor. Bir de monitörden de hiç anlamıyorum. Büyük ihtimal 1920x1080 ucuz bir şey alırım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı