2500 TL Skylake RX 470 Monitör Dahil Sistem Önerisi

Seçtiğiniz ekran kartı özel soğutmalı değil. Ve bu sistemi zora sokar. Benim yaptığım sisteme bakın bence. Bütçeyi az artırıp ramler 16(2X8) GB yapılabilir.
Özel soğutması olmayınca ekran kartı çöpe gidiyor diye bir şey yok. 2 si de aynı performansı veriyor. İ3 şu an yeterli olabilir ancak yeni çıkan oyunlarda darboğaz olacaktır. İ3 lü bir sisteme 16 gb ram lüks ayrıca hem ram sonradan yükseltilebilir. Arkadaşın istediği tüm özellikler mevcut benim sistemde karar kendisinin.

Özel soğutması olmayınca ekran kartı çöpe gidiyor diye bir şey yok. 2 si de aynı performansı veriyor. İ3 şu an yeterli olabilir ancak yeni çıkan oyunlarda darboğaz olacaktır. İ3 lü bir sisteme 16 gb ram lüks ayrıca hem ram sonradan yükseltilebilir. Arkadaşın istediği tüm özellikler mevcut benim sistemde karar kendisinin.
İ3 6100 darboğaz yapmaz. Yapsa bile çok az yapar. Referans tasarım ekran kartı almayın diye herkes bas bas bağırıyor kardeşim. Aynı performansı veriyor diyorsun ikiside, o zaman herkes referans tasarım alsın?

Adamın bütçesi referans tasarıma yetiyorsa evet onu alacak. Kartın garantisi var faturası var sorun olursa gider değiştirir. Sırf özel soğutma var diye işlemciden kısılmaz. İ5 ile İ3 arasındaki farkı anlaman için bu testi izlemeni öneririm. Kaldı ki RX 470 R9 380 den çok daha güçlü bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Adamın bütçesi referans tasarıma yetiyorsa evet onu alacak. Kartın garantisi var faturası var sorun olursa gider değiştirir. Sırf özel soğutma var diye işlemciden kısılmaz. İ5 ile İ3 arasındaki farkı anlaman için bu testi izlemeni öneririm. Kaldı ki RX 470 R9 380 den çok daha güçlü bir kart.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Kardeşim adamın bütçesi referans tasarıma yetiyor ama özel soğutmalı modele de yetiyor. Technopat bile i3 6100 kullandı 2500 tl pc toplama rehberinde. O yüzden bu işlemci sıkıntı çıkaracak bi işlemci değil. Sen referans tasarım diye ısrar ediyorsun. Seçim senin. Hiçbir sistem toplama videosunda referans tasarım ekran kartı kullanıldığını ben görmedim. Ayrıca i5 elbet üstün ama i3 6100 yeterli diyorum ben.

Bula bula bu videoyu mu attın? Video kayıt yapmamış ve grafik tablosu ile gösteren adamlara inanmıyorum. Ayrıca İ5 6400 ile 6100 arasında çok farkta yok. O video yanlış bence. :)

Bula bula onu buldum evet. Karşılaştırma olsun diye RX 470 e benzer bir ekran kartının testini attım ona da laf etti. :D Technopat o sistemi kullandı diyen arkadaşım. Technopat'ın önerdiği sistem bu 2500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat ki burada monitör dahi yok. Yenisini yapsalar en fazla Asus RX 460 koyarlar fiyat aynı kalır. Benim önerdiğim sistem aynı fiyat ve bu sistemden en az 30 FPS fazla verir oyunlarda. (i5 işlemci ve monitör dahil) Son olarak i3 6100 elbette güçlü bir kart ancak sırf aynı ekran kartının özel soğutma modelini alıcam diye i5 almayıp İ3 almak enayilik olur. Neyse daha da yazmayacağım bu konuya.

Bula bula onu buldum evet. Karşılaştırma olsun diye RX 470 e benzer bir ekran kartının testini attım ona da laf etti. :D Technopat o sistemi kullandı diyen arkadaşım. Technopat'ın önerdiği sistem bu 2500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi - Technopat ki burada monitör dahi yok. Yenisini yapsalar en fazla Asus RX 460 koyarlar fiyat aynı kalır. Benim önerdiğim sistem aynı fiyat ve bu sistemden en az 30 FPS fazla verir oyunlarda. (i5 işlemci ve monitör dahil) Son olarak i3 6100 elbette güçlü bir kart ancak sırf aynı ekran kartının özel soğutma modelini alıcam diye i5 almayıp İ3 almak enayilik olur. Neyse daha da yazmayacağım bu konuya.
Tamam zaten senin topladığın sistem iyidir. :) Ama o attığın video çok saçma ve yanlış. :)

Referans ekran kartı ve özel soğutma ne oluyor arkadașlar? Șuana kadar dizüstü kullandım ve ısınmadan çok çektim.Ekran kartı ve ișlemcinin ısınmasını kesinlikle istemem.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı