Fiyatlar çok uçmuş durumda. Tabikide elinizde bilgisayarınız yoksa ve sıkılıyorsanız alın çünkü zamanı satın alamazsınız.Tatil sezonunda olduğumuz içinmi ?
Fiyatlar çok uçmuş durumda. Tabikide elinizde bilgisayarınız yoksa ve sıkılıyorsanız alın çünkü zamanı satın alamazsınız.Tatil sezonunda olduğumuz içinmi ?
Haklısınız G4560 koyacaktım, değiştirmeyi unuttum.[/QUOTE
Şu anda maalesef alamam ama okul sezonunda alacak birikimim olacakFiyatlar çok uçmuş durumda. Tabikide elinizde bilgisayarınız yoksa ve sıkılıyorsanız alın çünkü zamanı satın alamazsınız.
Kasa boyutu dışında çok fark edermi ?-Kasayı kendiniz seçersiniz diye eklemedim.
-G4560 vatan bilgisayar stoklarında bulunmuyor ama 300TL civarı bir fiyatı olması lazım belki alacağınız bayiide stok olabilir.
-SSD ve HDD boyutlarını isteğe göre düzenleyebilir ya da sistemden çıkarabilirsiniz alabileceğiniz en uygun ve iyi performanslı ürünler bunlar.
Seçtiğiniz anakart'a intel core i3 7100 soket ekleyebilirmiyiz? Boyut olarak bir değişiklik oluyormudur ?-Kasayı kendiniz seçersiniz diye eklemedim.
-G4560 vatan bilgisayar stoklarında bulunmuyor ama 300TL civarı bir fiyatı olması lazım belki alacağınız bayiide stok olabilir.
-SSD ve HDD boyutlarını isteğe göre düzenleyebilir ya da sistemden çıkarabilirsiniz alabileceğiniz en uygun ve iyi performanslı ürünler bunlar.
Kasa alırken anakart boyutu uyumuna dikkat etmeniz kurulumda sıkıntı çıkmaması için yeterli olacaktır. Ama kullanımda sıkıntı çekmemeniz açısından kasanın havalandırması ve kablolama yönetimide önemli şeyler. Size şu kasayı önerebilirim.Kasa boyutu dışında çok fark edermi ?
Tabii ki i3 7100 işlemciyi de bu anakart ile kullanabilirsiniz. İlk mesajımda söylemeyi unutmuşum ben en uygun fiyata sistem toplamak amaçlı H110M anakart önermiştim ancak bu anakarta 7. nesil işlemciler takmak istediğinizde öncelikle BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor. Bu işlemi yapan bazı yerler var sanırım(vatan bilgisayar yapıyor mu bilmiyorum) eğer elinizde 6. nesil bir işlemci yoksa bunu yaptırmanız gerekecek sistemi çalıştırmak için. Bu söylediğim G4560 için de geçerli.Seçtiğiniz anakart'a intel core i3 7100 soket ekleyebilirmiyiz? Boyut olarak bir değişiklik oluyormudur ?
Birde gtx 1050ti bir ekran kartının yanında ona uyumlu bir işlemci takmamak sisteme zarar verecekmidir? Örneğin intel pentium gibi. Cidden bu konularda inanın çok bir bilgim yok uzun zamandır otomatik toplama sitelerine göz atıyordum ve sonunda Technopat'ın forumuna sormak aklıma geldi.Kasa alırken anakart boyutu uyumuna dikkat etmeniz kurulumda sıkıntı çıkmaması için yeterli olacaktır. Ama kullanımda sıkıntı çekmemeniz açısından kasanın havalandırması ve kablolama yönetimide önemli şeyler. Size şu kasayı önerebilirim.
ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
Tabii ki i3 7100 işlemciyi de bu anakart ile kullanabilirsiniz. İlk mesajımda söylemeyi unutmuşum ben en uygun fiyata sistem toplamak amaçlı H110M anakart önermiştim ancak bu anakarta 7. nesil işlemciler takmak istediğinizde öncelikle BIOS güncellemesi yapmanız gerekiyor. Bu işlemi yapan bazı yerler var sanırım(vatan bilgisayar yapıyor mu bilmiyorum) eğer elinizde 6. nesil bir işlemci yoksa bunu yaptırmanız gerekecek sistemi çalıştırmak için. Bu söylediğim G4560 için de geçerli.
AMD'ye bir önyargı seziyorum baya sosyal hayatta. İntel'e genlerden sanırım daha sıcak bakıyoruz. Ama tabiki mühim olan performans. Zaten sistemi nerden baksanız 1 sene veya 8-9 ay sonra toplayacağım o yüzden sizin söylediğiniz işlemciyide beklerim. TeşekkürlerÖncelikle G4560 GTX1050ti ekran kartıyla gayet uyumlu hatta bence en uyumlu ve hesaplı işlemci. Neden i3 değil de pentium diye soracak olursanız bu aslında 7. nesil işlemcilere özgü. Yeni 14nm teknojili işlemciler duyurulup G4560 tanıtıldığından beri kullanıcıların %95i i3 yerine G4560'a yönelmiştir çünkü 250TL gibi bir fiyat farkına aynı performansı alabileceğiniz bir işlemci alabilir durumdasınız. İsterseniz internette özel olarak 1050ti ekran kartı üzerinde i3 7100 ve G4560 karşılaştırmaları mevcut izleyebilirsiniz. Hiçbir performans farkı olmadığını ama 250TL daha hesaplı olduğunu göreceksiniz.
Eğer G4560'ı stoklarda bulamadığınız için başka bir işlemci arıyor ve sistem toplamak istiyorsanız ki intel i3 işlemciler yeteri kadar satılmadığı için G4560 üretimini azalttı dolayısıyla bu mümkün, baktığınız işlemci i3 7100 sanırım en mantıklısı olacaktır.
Ama benim tavsiyem Ryzen 3 serisi işlemcileri beklemenizden yana olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.