2500 TL'ye GTX 960m Laptop Tamir Edilir mi?

smash

Kilopat
Daha fazla  
3 yıllık, içinde GTX 960m olan laptopum arızalandı ve anakartın değişmesi lazım. 2500 TL'lik masrafı olacak, bunun yerine bin TL verip bir Xbox One S de alabilirim. Ne yapsam kararsız kaldım.

2. el bir anakart bulup sorununuzu çok daha basit şekilde çözebilirsiniz. Bilgisayarın modeli ile Türkiye ve yurt dışı satış sitelerini araştırırsanız faydalı olacaktır. Siz bilgisayarınızın modelini yazarsanız belki yardım bulunur

O fiyata APU'lu sistem toplanır. Çok yüksek bir fiyat. 1000 TL daha koyup yeni, güncel bir dizüstü bilgisayar da alınabilir. Ya da arkadaşın da dediği gibi, uygun parçayı bulup değiştirebilirsiniz. Ama bu tarz bilgisayarlarda işlemci ve ekran kartı anakarta lehim ile bağlı olduğu için yine maliyet artıyor ve bütün sistem değişmiş oluyor.

Mesele zaten yapılabilecek mi onu öğrenmek. Benim eski bilgisayarımda tüm parçalar sökülebiliyordu, arıza yapan GPU'yu söküp değiştirmiştim, daha sonra da işlemcisine bir ayar çekmiş, uzun süre kullanmıştım. Ama dediğiniz gibi tüm parçalar MB üzerine gömülüyse elden bir şey gelmez.

Monster Abra A5 V5.1.1 idi modeli. SSD yoktu 750 gb HDD vardı. Bence de yüksek fiyat hatta bir daha aradım tam fiyat 2,666 TL diyorlar. Ekran kartı tek başına değişmiyor malesef anakarta gömülü olduğu için.

1700 liraya anakartı satılıyor. Gerisini işçiliğe istemiş olmalılar.
Bir ürünün tamir fiyatı, satış fiyatının %40'ını geçiyorsa ben hep yaptırmamaktan yanayım, devletten gelen alışkanlık :)

Fiyatın yüksek olmasının sebebi de arkadaşın dediği gibi işlemci ve ekran kartı MB üzerine sabitlenmiş.

Aşağıdaki linkte firma nakit ödemede 1400 liraya anakartı sağlayıp, ücretsiz montaj sunuyor. Bir inceleyin isterseniz.

Orjinal MONSTER ABRA A5 V5.1 15.6'' Laptop Anakartı

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı