2500 TL'ye i7-12700KF ve RTX 2080 Super sisteme PSU önerisi

Bütçe
2500 TL

georgesperec

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sistemimde bugüne kadar aman aman bir problem yaşamasam da bugün bilgisayar aniden dondu, hiçbir şekilde tepkime göstermedi. Bunun üzerine kapatıp açmayı denedim. Kapatıp açtığımda anakarta güç gelmesine rağmen sistem başlamadı ve yaklaşık 20 saniye sonra bilgisayar kendini kapatıp tekrar açtı, bunu birkaç kez tekrarladı ama Windows açılmadı. Birkaç kez manuel olarak kapatıp açma sonrasında bilgisayar açıldı ancak MSI Center'dan ekstrem performans moduna aldığımda ya da Afterburner'dan ekran kartı MHz arttırdığımda yine aynı sorunu yaşıyorum. Biraz okuduktan sonra problemin PSU'ya da işlemci kaynaklı olabileceğini öngördüm ancak işlemcim henüz 1 aylık. Bu yüzden büyük olasıkla 2 yıllık PSU ömrünü doldurdu.

Sistemim şu şekilde:
RAM: Corsair 32 GB (2x16 GB) DDR4 3600MHz CL18
SSD: 500GB James Donkey
İşlemci: Intel i7-12700KF
Ekran kartı: Gigabyte NVIDIA GeForce RTX2080 Super Windforce OC
Anakart: MSI MAG B660M Bazooka DDR4
PSU: Cooler Master MWE 750 WHITE +80

Son düzenleyen: Moderatör:

2 yıllık PSU ömrünü doldurmaz normalde.

Sorunun kesin PSU'dan kaynaklı olduğunu anlamadan yeni PSU almanı önermem. Yoksa sorunun devam eder.

MSI center başlı başına kendisi bir sorun. Oradan ekran kartı ve işlemci değerleriyle oynama ya da hazır profiller kullanma. Hatta başka bir şey için kullanmıyorsan komple kaldır ya da temiz format atmayı dene.

BIOS sıfırlamayı denemeni tavsiye ederim.

Sorunun kesin PSU'dan kaynaklı olduğunu anlamadan yeni PSU almanı önermem. Yoksa sorunun devam eder.

MSI center başlı başına kendisi bir sorun. Oradan ekran kartı ve işlemci değerleriyle oynama ya da hazır profiller kullanma. Hatta başka bir şey için kullanmıyorsan komple kaldır ya da temiz format atmayı dene.

Hocam söylediklerini deneyip güncelleyeceğim

MSI Afterburner ayarlarını da sıfırla. Dengesiz overclock yapıyorsan ondan da kapanır. 2080 Super'e neden overclock yapıp frekans arttırıyorsun ki? Açmayacağı oyun yok zaten ultrada.

MSI Afterburner ayarlarını da sıfırla. Dengesiz overclock yapıyorsan ondan da kapanır. 2080 Super'e neden overclock yapıp frekans arttırıyorsun ki? Açmayacağı oyun yok zaten ultrada.
Onu da kaldırıyorum, bir de sistem ve işlemci fanı kontrol eden bir program önerebilir misin rica etsem?

Bunun RM olanını sipariş ettim eğer sorun bios sıfırlayınca düzelmezse siparişi iptal etmeyeceğim, iyi midir?

Son düzenleme:
Onu da kaldırıyorum, bir de sistem ve işlemci fanı kontrol eden bir program önerebilir misin rica etsem?

BIOS'tan tüm fan ayarlarını yapabilirsin herhangi bir programa ihtiyacın yok.

Bunun RM olanını sipariş ettim eğer sorun BIOS sıfırlayınca düzelmezse siparişi iptal etmeyeceğim, iyi midir?

1900 TL'ye falan almadıysan iade et. Ya arkadaşın attığı RMx'i al ya da bence o kadar çıkmaya gerek yok aynı kalitede NZXT C750 al 1928 TL.

BIOS'tan tüm fan ayarlarını yapabilirsin herhangi bir programa ihtiyacın yok.

1900 TL'ye falan almadıysan iade et. Ya arkadaşın attığı RMx'i al ya da bence o kadar çıkmaya gerek yok aynı kalitede NZXT C750 al 1928 TL.
Biostan fan ayarlarını yaptım evet, arkadaşın attığı fiyattan aldım RM versiyonunu da amazon üzerinden

msi center ve afterburnerı sildim bios sıfırladım zaten pek bir değişiklik yapılmamıştı xmp açmak dışında, sonrasında fifa 23'ü ultra ayarlarda açtım ve yine aynı problem yaşandı, önceki günlerde hiçbir problem yaşamadan ultrada açıp rahatça oynuyordum. Perşembe günü PSU geldiğinde göreceğiz artık sorun PSU kaynaklı mı..

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı