- Makaleler
- 1
WD Gold öneririm. Kullananlar gayet memnun.
İyi sosyaller, tavsiyem o boyuttaki diskleri alma. 8 TB boyutta 2'şer tane 3 farklı model HDD aldım, içlerinde senin aklındaki diskler de vardı. Toplamda 6 diskin 4 tanesi 1 yıl içinde sana ömür oldu, diğer 2 disk 2 yıldır çalışıyor. Bu kadar yüksek bir hata oranı şans olmaz. Veri depolanması gerektiğinde boşuna aynı veri birden fazla diske yazdırılmıyor, yalnız kişilerde şöyle bir fark var; o diskler bizler için bir sarf malzemesi olamayacak kadar pahalı.Merhabalar, iyi sosyaller!
Bir ay kadar sonra alacağım. Ironwolf Pro serisi var aklımda. Önerileriniz nelerdir?
Anladım hocam çok teşekkür ederim. 4TB öneriniz var mı? Bütçeme göre 2/3/4 tane alırım.İyi sosyaller, tavsiyem o boyuttaki diskleri alma. 8 TB boyutta 2'şer tane 3 farklı model HDD aldım, içlerinde senin aklındaki diskler de vardı. Toplamda 6 diskin 4 tanesi 1 yıl içinde sana ömür oldu, diğer 2 disk 2 yıldır çalışıyor. Bu kadar yüksek bir hata oranı şans olmaz. Veri depolanması gerektiğinde boşuna aynı veri birden fazla diske yazdırılmıyor, yalnız kişilerde şöyle bir fark var; o diskler bizler için bir sarf malzemesi olamayacak kadar pahalı.
Bence 4 TB disklerden 2/4 tane alman çok daha güvenilir olur, tek 8/16 TB disklerden almanı tavsiye etmem. 2006-2015 arasında bilgi işlemde çalıştığım dönemden kalan verilerim hâlâ en az 2 farklı yerde hatta bazı kritik veriler 3 farklı yerde kayıtlı duruyor. HDD ve veri kayıpları konusunda epey kötü tecrübem oldu geçmişte. 6 yıldır kullandığım 4 TB diskler var, onların da modelleri WD Blue, Seagate ile 4 TB disklerde de maalesef kötü bir tecrübe yaşamıştım.
Bu arada 8 TB 6 diskin 2 yıl sonra sağlam kalanları hangisi diye merak edersen WD Red modelleri. Yalnız bu modeli alırsan sorun çıkarmaz diye garanti veremem, daha 2 yıldır bendeler ama 3. yılında sağlam kalıp kalmayacaklarını bilemem.
HDD konusunda tavsiye vermeyi sevmiyorum, hata oranları pek düşük değil çünkü ama elimde 6 yıldır olan 4 TB WD Blue modelleri hâlâ sağlam. Düşük RPM olmaları eğer sistemde düzenli erişim sağlayacaksan biraz üzebilir ama sadece yedeklemeni yapıp arada bir veri erişimi yapacaksan pek fark ettirmez.Anladım hocam çok teşekkür ederim. 4TB önerin var mı? Bütçeme göre 2/3/4 tane alırım.
Kendimin şu an girişi kırık olduğu için erişemediğim 2TB WD Blue HDD'si vardı 5400RPM. Düzenli erişim sağlasam bile pek hissetmiyordum yavaşlığını.HDD konusunda tavsiye vermeyi sevmiyorum, hata oranları pek düşük değil çünkü ama elimde 6 yıldır olan 4 TB WD Blue modelleri hâlâ sağlam. Düşük RPM olmaları eğer sistemde düzenli erişim sağlayacaksan biraz üzebilir ama sadece yedeklemeni yapıp arada bir veri erişimi yapacaksan pek fark ettirmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.