2500TL Tavsiye Sistem

apprentice

Hectopat
Daha fazla  
Zar zor 3000 TL bütçe açabildim. 2500 TL sistem, 500 TL de monitör alırım diye düşünüyorum. Mouse klavye var. Ayrıca dolar bu kadar yüksekken bilgisayar almak saçma mı yoksa dahada artar mı? Aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcisi eski, kasadan şüpheliyim güç kaynağınada güvenemiyorum sonuçta 132 liralık ve 80 plus sertifikası yok.
İşlemci eski dediğin daha 1 yıllık, güç kaynağında 400w %70 güç verebiliyor kafana takman gereken hicbirsey yok bundan iyisini istiyorsan en az 500 ₺ daha eklemelisin bütçene. 2500₺ ye yapabileceğin daha iyi bir sistem varsa bana da gönderebilirsin. Bu sistemi kendim de alacağım birkaç güne.

4GB ram oyunlarda büyük sıkıntı yaratacaktır. Artık düşük işlem gücü gerektiren oyunlarda bile yetersiz kalmaya başlayacak. Seçtiğiniz RAM 3200mhz buna hiç gerek yok bellek kapasitesi çok daha önemlidir bununla birlikte anakarti da 2133mhz olarak değiştirin. Gtx 1050 ti ryzen apu sistemden 2 kattan fazla fps verecektir. 500w +80 güç kaynağı fazla gelecektir sistemin tüketecegi max enerji 300-350w dır. Yaptığınız seçimlerin tamamı gereksiz masraflardir. Ancak tercih sizin uyarmak da bizim insanlık görevimiz.

4GB ram oyunlarda büyük sıkıntı yaratacaktır. Artık düşük işlem gücü gerektiren oyunlarda bile yetersiz kalmaya başlayacak. Seçtiğiniz RAM 3200mhz buna hiç gerek yok bellek kapasitesi çok daha önemlidir bununla birlikte anakarti da 2133mhz olarak değiştirin. Gtx 1050 ti ryzen apu sistemden 2 kattan fazla fps verecektir. 500w +80 güç kaynağı fazla gelecektir sistemin tüketecegi max enerji 300-350w dır. Yaptığınız seçimlerin tamamı gereksiz masraflardir. Ancak tercih sizin uyarmak da bizim insanlık görevimiz.
Ram 4gb değil sonuna x2 yazdım sanırım görmedin. Apu sistemde gpu bilgisayarın Ram'inden yer bunun için 3200mhz seçtim. 2133 mhz anakart alınması benim açımdan çok kötü bir durum oluşturur. İleride Ram upgrade yapmam gerek ve 2133 mhz çok az bir miktar.

geçen yıllardaki yorumlara bakınca herkes, dolar çok yüksek düşsün alalım diyordu. 2500 tl ye kurulacak bir bilgisayar bence dolardan çok etkilenmez. örn 700 tl vereceksen işlemciye dolar düşse bile bunun dip fiyatı 650 olur kanaatindeyim. çünkü ülkemizde 1 dolar 1 tl ye yaklaştığı zamanlarda dahi nedense teknoloji ürünleri ucuz olmadı. anlayacağın dolar düşse bile bu sana yansımaz.. bir yere kadar düşer fiyatlar sonra orada kalır. anlayacağın, ülkemizin tacirleri o parayı cebinde bırakmaz

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı