2550TL sistem toplama

Bütçe
2550
Bilgisayarımı 2050 liraya satarak, babamın da 500 TL desteği ile monitör dahil bir APU sistem toplamak istiyorum. SSD şart değil, 250GB HDD bile olur.
Yavaş yavaş toplamak istiyorum. Ekran kartı, SSD, RAM gibi parçaları para biriktirerek alacağım fakat şu anlık bütçe 2550.
Cuma gününden itibaren 3 haftalık ders arası var, o arada toplamayı düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller.
Not: Monitör 2.el olabilir.

Ben de geçen sene bu bütçelerle başladım. Açıkçası 3.-4. nesil İntel işlemci ve uyumlu bir anakart, mutlaka SSD, çünkü alt seviye sistem için hayat kurtardığı kanaatindeyim, 2.el 21 veya 24 inç monitör, 500 watt psu ve sıradan boş bir kasa işini görür. Ama ekran kartı bir tık üstü olabilir. Ben diğer parçaları güncelleyip ekran kartımı uzun bir süre kullanabileceğim için daha üst seviye seçmiştim.

Benim sistemim şöyleydi.
İntel i5 3330
Asus P8H61-M LX
4 GB DDR3 Ram
500 watt 2.el psu ve kasa
MSI GTX 1050TI
21" Monitör

Ben bütün parçaları 2.el aldım. Başlangıç için önemli değil diye düşünüyorum. Test etme imkanın varsa veya güvenilir satıcıysa almanı tavsiye ederim. Anakartta ucuz ve bilinmedik markalara yönelme. Hem sorunlu olur hem de sistem güncellerken satamazsın.

Ben de geçen sene bu bütçelerle başladım. Açıkçası 3.-4. nesil Intel işlemci ve uyumlu bir anakart, mutlaka SSD, çünkü alt seviye sistem için hayat kurtardığı kanaatindeyim, 2.el 21 veya 24 inç monitör, 500 Watt PSU ve sıradan boş bir kasa işini görür. Ama ekran kartı bir tık üstü olabilir. Ben diğer parçaları güncelleyip ekran kartımı uzun bir süre kullanabileceğim için daha üst seviye seçmiştim.

Benim sistemim şöyleydi.
Intel i5 3330.
ASUS P8H61-M lx.
4 GB DDR3 RAM.
500 Watt 2.el PSU ve kasa.
MSI GTX 1050 Ti.
21" monitör.

Ben bütün parçaları 2.el aldım. Başlangıç için önemli değil diye düşünüyorum. Test etme imkanın varsa veya güvenilir satıcıysa almanı tavsiye ederim. Anakartta ucuz ve bilinmedik markalara yönelme. Hem sorunlu olur hem de sistem güncellerken satamazsın.

Teşekkür ederim, ikinci ele ailem pek sıcak bakmadığı için APU arayışındayım. Sitelerde stok yok diyor, ne zaman gelir acaba?

Teşekkür ederim, ikinci ele ailem pek sıcak bakmadığı için APU arayışındayım. Sitelerde stok yok diyor, ne zaman gelir acaba?
Stok durumunu bilmiyorum ama AMD R5 2400G işinizi görür diye düşünüyorum. Vega seviyesi daha yüksek olduğu için en azından daha uzun süre idare eder. Sonrasında bir ekran kartı alabilirsiniz. Eğer bütçenizi aşarsa R3 2200G de fena değildir.

Toplam 2577TL 2.el monitörler hakkında iyi bir bilgim yok ama VA veya IPS panel bir monitör bulabilirseniz onu alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı