25K'dan mezuna bırakılmalı mı?

Açıkcası Tıp bölümüne inanılmaz bir ilgi duymuyorsan bence Türkiye'de tıp okumanın hiçbir anlamı yok. Okuması zor, çalışma koşulları ağır, yurt dışındaki maaşları genel olarak mühendisliklere göre kötü. Tıp tutturacak sıralamadaki mühendisliklere girenler ise en iyi yerlerde en iyi koşullarda çalışıyorlar. Gerçekten idealist biriysen Tıp okunmalı. Eğer Tıp istemiyorsan kendine mühendislikte bir hedef bölüm ve üniversite seç. Hangi üniversite ve bölüm seni en çok mutlu edecek, ve bu sene tutuyor mu buna bir bak. Tutmuyorsa mezuna kalınabilir bence.
Çalışma koşulları değişken. Bir komşumuz sakin bir ilçede pratisyen aile hekimi mesela. 100K üstü alıyor, klimalı odasında oturuyor gün boyu.

Merhaba ilk senemde TYT'de 16 bin AYT sayısalda 25 bin eşit ağırlıkta 11 bin yaptım.

Sorum şu ben tıp yazmak okumak istemiyorum. İlgimi çekmiyor ama birkaç kişiden o puana mühendislik yazılmaz gibi laflar duydum. Bu da benim kafamı karıştırdı. Sizce bir sene daha beklemek kalmak risk midir yoksa yazıp gitmeli mi? Teşekkür ederim.
Hocam şöyle çalışırsanız verimli bir şekilde daha iyisini yaparsınız. Fakat 1 seneniz gidecek eğer çalışacağım diyorsanız mezuna kalabilirsiniz.

Çalışma koşulları değişken. Bir komşumuz sakin bir ilçede pratisyen aile hekimi mesela. 100K üstü alıyor, klimalı odasında oturuyor gün boyu.
Çok haklısınız hocam. Ben ilaç şirketinde çalıştığım için bana denk gelen doktorlar üzerinden değerlendirdim. Aile hekimleri ayrı bir dünyada yaşıyor.

Çok haklısınız hocam. Ben ilaç şirketinde çalıştığım için bana denk gelen doktorlar üzerinden değerlendirdim. Aile hekimleri ayrı bir dünyada yaşıyor.
Kendi aralarındaki Sıralı nöbetleri ve alınan raporları saymıyorum bile. 1 öğretmenler, 2 aile hekimleri... Hele öğretmenler kadar ağlayan bir meslek grubu yok. 12 saat fabrikada asgari ücretle çalışan işçiye anlatsınlar.

Hocam hiç mezuna kalmadan mı 25 bin yaptınız?
Evet ilk senem ve zor soruları yapıp saçma sorulardan yanlışlarım gelmiş

Ya öyle aile hekimi olmak gün boyu masa başında hastalara ilaç yazma işi de rahat evet ama tıp gelecek bölümlerde bile Çorum veya Kastamonu gelecek zaten bu tarz benzeri bir şehirdeyim en azından büyük bir şehirdeyim ve istenmeyen bölüm istenmeyen şehir 6 sene yormaz mı insanı belki alışılır bilemiyorum ama kafam çok karışık işte

Merhaba ilk senemde TYT'de 16 bin AYT sayısalda 25 bin eşit ağırlıkta 11 bin yaptım.

Sorum şu ben tıp yazmak okumak istemiyorum. İlgimi çekmiyor ama birkaç kişiden o puana mühendislik yazılmaz gibi laflar duydum. Bu da benim kafamı karıştırdı. Sizce bir sene daha beklemek kalmak risk midir yoksa yazıp gitmeli mi? Teşekkür ederim.

6Kdan mezuna bırakan bir tanıdığım var.
Bence tıp için mezuna bırakılır.

Tıp 35K'a kadar gelebilir bu sene zaten, tıpa gidebiliyor arkadaş. Ben olsam riske atmayıp "TIP İSTİYORSA" mekan farketmeksizin tıp yazardım bu sene.
Belki tıp yazardım ama yaşadığım şehir dolayısıyla büyük bir şehirde okumak istiyordum ama işte onlar için de düşük bir puanım var

yani evet bakıyorum üniversitelere istediğim bölüm normalde de yoktu ama yazılım ağırlıklı bi bölüm istiyodum pc mühendisleri biraz yüksek sıralaması o yüzden elektrik elektronik, mekatronik belki kontrol ve otomasyon için sıralamalara bakıyorum çok yükseğe çıkmıyorum 20-26k bandındaki ünileri yazacağım artık gelirse giderim gelmezse de 1 yıl çalışırım diye düşünüyorum

öyle ama işte çoğu kişinin belli bi üniversiteden mezun değilsen daha zor ve düşük bir maaş ile iş bulursun düşüncesi benim kafamı karıştırdı 25kdan gelebilecek üniler marmara yıldız ve ankara üni dışında tercih yapmayacağım kendi isteğim itüydü ama napalım artık bunları yazarım gelirse gelir gelmezse bi sene daha çalışırım

yani ben de öyle düşünüyorum ama genel olarak artık sınav sistemi gittikçe kötüleşiyor ayriyeten çevre baskısı bi sene daha çalışıp çeken görmedim diyenler aynı sıralamayı yaparsan nolcak diyenler kafamı karıştırıyor
Marmara, yıldız, Ankara da sıradan mühendislikler (makine vs.) okursanız tabii ki iş imkanlarınız daha az olacaktır. Yukarıda arkadaşlar demiş, kendini geliştirmenle alakalı diye tabii ki öyle ama yine de şansın diğerlerine göre düşük. İstatislere bakarsak bunu görüyoruz zaten o zaman 100 bindeki adam da kendini geliştirsin ilk 1 bindeki adamla aynı pozisyonda çalışsın. Tabii ki örnekleri vardır da 10000 de 1 mi 20000 de 1 mi onu Allah bilir. Kaç tane tanıdığım var böyle böyle, örnek verecek olursam ytü makine okumuş, İstanbulda ve Ankarada iş bulamayınca kendi anadolu şehrine dönüp süt fabrikasında asgari ücretten 5 bin tl fazla paraya çalışan (sözde oradaki makinelerin kontrolü). Bence sizin kişisel tercih ve hedeflerinize bağlı ama benim prensiplerime göre ilk 15k hatta 10k daki mühendislikler sağlamdır, diğerlerine gitmem (istisnalar olabilir.).

Marmara, yıldız, Ankara da sıradan mühendislikler (makine vs.) okursanız tabii ki iş imkanlarınız daha az olacaktır. Yukarıda arkadaşlar demiş, kendini geliştirmenle alakalı diye tabii ki öyle ama yine de şansın diğerlerine göre düşük. İstatislere bakarsak bunu görüyoruz zaten o zaman 100 bindeki adam da kendini geliştirsin ilk 1 bindeki adamla aynı pozisyonda çalışsın. Tabii ki örnekleri vardır da 10000 de 1 mi 20000 de 1 mi onu Allah bilir. Kaç tane tanıdığım var böyle böyle, örnek verecek olursam ytü makine okumuş, İstanbulda ve Ankarada iş bulamayınca kendi anadolu şehrine dönüp süt fabrikasında asgari ücretten 5 bin tl fazla paraya çalışan (sözde oradaki makinelerin kontrolü). Bence sizin kişisel tercih ve hedeflerinize bağlı ama benim prensiplerime göre ilk 15k hatta 10k daki mühendislikler sağlamdır, diğerlerine gitmem (istisnalar olabilir.).
15 10k dakine gidip kendini geliştirmezse yine açıkta kalır. kuzenim düşük puanlı bir üniversitede makine mühendisliği mezunu ama mercedes fabrikasındaki otomasyon robotlarla sorumlu. diğerleri gibi üniversite dersleri ve puanlarıyla yetinmeyip hep bir yerde tecrübe kazanmaya ve kendini geliştirdiğini söylerdi. mühendislikte rakebat çok fazlaymış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı