26 bin TL'ye RX 6650 XT i5 11400F sistem pahalı mı?

Rica ederim, olan olmuş tercih yapılmış. Bu saatten sonra bir dahaki sistem yükseltmesine hatalardan ders almak kalıyor.

İyi yanından bakarsak artık DDR4 için kasmana gerek kalmayacak. Bu şekilde işlemcinin bayıldığı yere kadar gidersin, ekran kartın da AMD frame generation ile güzel destek alıyor artık. Bundan ötesi DDR5'e geçmek, GTA VI çıkışını bekleyip performansa göre tavır almak vb.

O sistemi kullanabildiğin kadar uzun süre kullan bu şekilde alırken ettiğin zararın bir anlamı olur. Kazık yedim lanet olsun diye satıp başka alayım dersen bu kazığı bile mumla aratır.

Sağ olun hocam peki bu sistem beni ne kadar götürür sistemi temiz bir şekilde kullanıyorum sadece 1 senedir termal macun, ped bakımı yapmadım ama işlemci en fazla 75'i gördü.

Hocam bu arada size de ufaktan da olsa biraz saygısızlık etmişim özür diliyorum bu aralar kafam çok dağınık affedin.

İyi günler diliyorum.❤️

Sağ olun hocam peki bu sistem beni ne kadar götürür sistemi temiz bir şekilde kullanıyorum sadece 1 senedir termal macun, ped bakımı yapmadım ama işlemci en fazla 75'i gördü.

Hocam bu arada size de ufaktan da olsa biraz saygısızlık etmişim özür diliyorum bu aralar kafam çok dağınık affedin.

İyi günler diliyorum.❤️

Estafurullah, ne kadar götürür vallahi o sende bitiyor aslında. Parçaların ömrü diyorsan çok uzun yıllar giderler ama performans senin beklentine bağlı. Performans olarak temizinden 2-2,5 sene yazayım oraya.

Çünkü GTA VI PC çıkışı (2026) büyük ihtimalle en alttan en üste herkesin bilgisayarının yeterliliğini ölçmek için önemli olacağından o zaman ne lazım ne değil, alınan performanstan ve grafiklerden memnun musun değil misin tekrar düşünülür.

Bu arada AMD Frame Generation modlarını ve destekli oyunlarını da takip et, çünkü elindeki PC için hayati olacak bu. Şu mesela RTX 3050 ile kazanım farkı, ki 6650 XT çok daha güçlü bir kart. İki kat performans kazandırıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasaya toplam 22K verdiysen yani aşağı yukarı 5-6K oradan kazık yemişsin. Ağustos sonu, Eylül başı diyorsun tahminimce.

O vakit de 5600 ve RTX 4060'lı sistemler 18-19K civarına bulunabiliyordu, Ryzen 5500 ve 6650 XT içeren sistemler de 14-15K civarına vardı. Bu da etsin etsin 16-16.5K maksimum.
Hocam bir tane i5 12400F RTX 4060 700W PSU 15.500₺ idi o zaman🥺

Estafurullah, ne kadar götürür vallahi o sende bitiyor aslında. Parçaların ömrü diyorsan çok uzun yıllar giderler ama performans senin beklentine bağlı. Performans olarak temizinden 2-2, 5 sene yazayım oraya.

Çünkü GTA VI PC çıkışı (2026) büyük ihtimalle en alttan en üste herkesin bilgisayarının yeterliliğini ölçmek için önemli olacağından o zaman ne lazım ne değil, alınan performanstan ve grafiklerden memnun musun değil misin tekrar düşünülür.

Bu arada AMD frame generation modlarını ve destekli oyunlarını da takip et, çünkü elindeki PC için hayati olacak bu. Şu mesela RTX 3050 ile kazanım farkı, ki 6650 XT çok daha güçlü bir kart. İki kat performans kazandırıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ben bunu nereden açabilirim AMD ekran kartı çok kullanmadım ama bakıyorum adamlar FSR 2 veya FSR 3.0 açıyor sistem resmen uçuyor.

Bir de frame generation var onu da açmayı bilmiyorum nasıl açabilirim?

Veya bunun hakkında konu açsam yardımcı olur musunuz?

Teşekkür ediyor iyi günler diliyorum.❤️

Ben bunu nereden açabilirim AMD ekran kartı çok kullanmadım ama bakıyorum adamlar FSR 2 veya FSR 3.0 açıyor sistem resmen uçuyor.

Bir de frame generation var onu da açmayı bilmiyorum nasıl açabilirim?

Veya bunun hakkında konu açsam yardımcı olur musunuz?

Teşekkür ediyor iyi günler diliyorum.❤️

Şu anda modlarla kuruluyor çoğu oyuna eklenmedi. Ben Cyberpunk 2077'de deneyeceğim diyorsan misal şurada birisi anlatmış.

@Kurtlar Vadisi Pusu bu videodaki daha basit.

@Kurtlar Vadisi Pusu videoda anlatmış, ben şimdi AMD kullanmıyorum doğrudan anlatayım ama konu açıp ayrıca sorarsan bu modu kurmuş ve kullanan kişiler yönlendirebilir.

Son düzenleme:
Şu anda modlarla kuruluyor çoğu oyuna eklenmedi. Ben Cyberpunk 2077'de deneyeceğim diyorsan misal şurada birisi anlatmış.

Teşekkürler.

Son düzenleme:

@Kurtlar Vadisi Pusu bu videodaki daha basit.

@Kurtlar Vadisi Pusu videoda anlatmış, ben şimdi AMD kullanmıyorum doğrudan anlatayım ama konu açıp ayrıca sorarsan bu modu kurmuş ve kullanan kişiler yönlendirebilir.

Hocam videoda sadece RTX kartlar için kullanılabiliyor demiş ben RX kart kullanıyorum benim içinde aynısı geçerli mi? Bir de bu ayar her oyunda geçerli mi?

Hocam videoda sadece RTX kartlar için kullanılabiliyor demiş ben RX kart kullanıyorum benim içinde aynısı geçerli mi? Bir de bu ayar her oyunda geçerli mi?

AMD Frame Generation teknolojisini her kart destekliyor, kısa kesmek için öyle demiştir videoda. Her oyunda geçerli mi bilmiyorum ama NVIDIA Frame Generation olan oyunlarda geçerli çünkü NVIDIA'nın dosyasını AMD ile değiştirerek kullanıyorlar.

Bu konuda da bayağı konuşuyorlar, oradan da cevap veren olur. Ben RTX 4000 serisi kullandığım için AMD Frame Generation'a ihtiyacım yok, o yüzden denemedim hiç.

Keşke konu açarak yardım alsaydınız. O zaman bu kasaya ödediğiniz fiyata şu anki kasanızı 4'e bölebilecek sistem alabilirdiniz. Ama şu an üzülmek gereksiz olur. Hayırlı olsun diyelim, güle güle kullanın :).

Keşke konu açarak yardım alsaydınız. O zaman bu kasaya ödediğiniz fiyata şu anki kasanızı 4'e bölebilecek sistem alabilirdiniz. Ama şu an üzülmek gereksiz olur. Hayırlı olsun diyelim, güle güle kullanın :).

Teşekkürler genlik hevesiyle kapıldık gittik.😕

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı