26 kadroya 27.5 jant uyar mı?

uğurcan88

Decapat
Daha fazla  
Kadrom 26 inç jantlara sahip kadronun boyutu ise 18 inç bisikletimin her şeyini doldurdum fakat 26 inç jantlarla beraber bisiklet küçük ve rahatsız geliyor. Arkadaşın kadrosu 17 inç ve 27.5 inç jantlara sahip fakat onun bisikleti çok daha rahat ve büyük geliyor.

Arka tarafta şu anda 26X2.10'luk kalın dişli bir dağ lastiği var, önde de 2.25'lik dağ lastiği var. Arkada 2 orta parmak boyutunda(3.8-4.2cm arası) önde de 2 baş parmak boyutunda boşluk var(3.5-3.7cm) ben bu bisiklete ön-arka 2.10'luk lastiklerle beraber 27.5 jant takabilir miyim?

Amacım hız veya rahatlık değil düz yolda sürmüyorum bisikletim günde en az 30-40 merdiven görüyor ve artık bunlara ne jant ne göbek dayanıyor, tekerde veya merdivende 27.5 çok daha dengeli oluyor 26 gibi kendini ufak bir dengesizlikte sağa sola atmıyor.

Elimde spank spoon jant çemberleri ve 1 adet rekon 2.40, 1 adet cst jet 2.10 var bunları değerlendirmek istiyorum. Yoksa ayrıyeten kadroya 9-10 bin bayılacağım elimdeki kadro zaten güzelken bir de 9-10 bin bayılmak istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Jant kadroya sığmayabilir ama ellinizde 27.5 jant varsa deneyebilirsiniz bende de 27.5 var 18 kadro

Jant kadroya sığmayabilir ama ellinizde 27.5 jant varsa deneyebilirsiniz bende de 27.5 var 18 kadro

Jant çemberleri ve lasitkler var hocam eğer emin olabilirsem göbek alıp takacağımda emin olamıyorum.
Acaba 26 inç lastiğin üzerine benim 2.40 lastiği geçirip denesem 27.5 boyutuna yaklaşır mı? Ona göre belki emin olabilirim. Bildiğim kadarıyla yaklaşık 3cm çap artıyor ve 26'lık 2.10 lastiğin üzerine 2.40 takınca dişlerle beraber 4cm çap artıyor.

Jant çemberleri ve lasitkler var hocam eğer emin olabilirsem göbek alıp takacağımda emin olamıyorum.
Acaba 26 inç lastiğin üzerine benim 2.40 lastiği geçirip denesem 27.5 boyutuna yaklaşır mı? Ona göre belki emin olabilirim. Bildiğim kadarıyla yaklaşık 3cm çap artıyor ve 26'lık 2.10 lastiğin üzerine 2.40 takınca dişlerle beraber 4cm çap artıyor.

Denenebilir hocam

Evet uyumlu oldu. 27.5 jant seti aldım ve 2.10 lastikle beraber takabildim arada 2 cm boşluk kaldı.

Sekmeye göre kontrol etmeyi unutma hocam kadro tutabilir maşayı şüpheli benim için

Sekmeye göre kontrol etmeyi unutma hocam kadro tutabilir maşayı şüpheli benim için

Hocam dün gece yarısı merdivenler rahat olduğunda denedim herhangi bir sorun yaratmadı çamurluk olmasına rağmen hiç sürmedi arkanın havasını tam basmadığımda sağa sola sürtüyor onu da havasını tam basarak düzelttim.
26 kadroya 27.5 düşünen arkadaşlar varsa öne 27.5 maşa alın öne 2.35-2.60 lastik takın arkayada 2.10-2.20 arası lastik takın yeterli.
Benim arkada kalın dişli sıfır lastik var eğer cst jet gibi lastiklerle kullanırsanız hiçbir sorun yaratmaz.
Güzel kadronuz varsa boşuna maşayla 540'lara 12-13 bin TL vermeyin alın 2-3'e 2. el maşa 1500-2000 arasınada jantları alın yeterli. Eski jant setinizide satar lastiklerin parasını çıkartırsınız.

Hocam dün gece yarısı merdivenler rahat olduğunda denedim herhangi bir sorun yaratmadı çamurluk olmasına rağmen hiç sürmedi arkanın havasını tam basmadığımda sağa sola sürtüyor onu da havasını tam basarak düzelttim.
26 kadroya 27.5 düşünen arkadaşlar varsa öne 27.5 maşa alın öne 2.35-2.60 lastik takın arkayada 2.10-2.20 arası lastik takın yeterli.
Benim arkada kalın dişli sıfır lastik var eğer cst jet gibi lastiklerle kullanırsanız hiçbir sorun yaratmaz.
Güzel kadronuz varsa boşuna maşayla 540'lara 12-13 bin TL vermeyin alın 2-3'e 2. el maşa 1500-2000 arasınada jantları alın yeterli. Eski jant setinizide satar lastiklerin parasını çıkartırsınız.

Ben direk zamanında öyle almıştım 2.10 lastik vardı Salcano NG444HD var bende satacağım diye yatıyor depoda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı