2600 Liraya Oyun Bilgisayarı Toplamak

berkhot

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, başlıktan da anlaşılacağı üzere 2600 Lira civarında tutacak bir sistem toplamaya karar verdim. İlk defa toplayacağım için gelip bir danışayım dedim. Öncelikle toplamayı düşündüğüm sistem şöyle;

İşlemci: AMD FX X8 8320
Anakart: Asus M5A97 Evo R20
Ekran Kartı: Asus GTX770 DirectCu II O.C. - 2GB
Bellek: Corsair 8GB (4x2) Vengeance Pro - DDR3 1866Mhz
Sabit Sürücü: Seagate 3.5" 1TB Barracuda / WD 3.5" 1TB Caviar Blue / WD 3.5" 1TB Caviar Green Intellipower
Kasa: Zalman Z3 Plus
Güç Kaynağı: Cooler Master Rs600B 600Watt
İşlemci Soğutucu: Cooler Master Hyper 212 Evo

-İlk olarak sabit sürücü konusunda belli bir karar veremedim görüldüğü gibi, kafam en çok Caviar Green'e yattı ama sizin fikriniz nedir?
-İşlemci soğutucuya gerçekten ihtiyaç duyar mıyım? Eğer duymayacaksam 120gblık bir SSD almayı düşünüyorum.
-Bu bileşenler Zalman Z3 Plus'ın içine sığar mı?
-Ve son olarak siz olsanız hangi bileşenleri değiştirirdiniz (fiyat değişmeyecek şekilde)?

1- WD Blue almanızı tavsiye ederim.
2- AMD toplayacaksanız mutlaka bir soğutucu alın.
3- Evet sığar
4- Ben olsam işlemciyi intel yapardım. İntel i5-4460, anakart olarak Asus H97M-E yada MSI PC Mate. Sistemi intel yaptığınızda ramlerin 1600Mhz düşürebilirsiniz.

Bu sistemi alın. Eliniz rahatlayınca İşlemci Soğutucusunu alırsınız.
Screenshot_2014-10-12-23-29-05.png
Screenshot_2014-10-12-23-29-10.png

İşlemci soğutucusu alıp biraz OverClock yaptığınızda 4460'ı geride bırakabilirsiniz.

1- WD Blue almanızı tavsiye ederim.
2- AMD toplayacaksanız mutlaka bir soğutucu alın.
3- Evet sığar
4- Ben olsam işlemciyi intel yapardım. İntel i5-4460, anakart olarak Asus H97M-E yada MSI PC Mate. Sistemi intel yaptığınızda ramlerin 1600Mhz düşürebilirsiniz.

Cevaplar için teşekkürler, özellikle harddisk tavsiyesi için çünkü kafam baya karışmıştı o konuda. Fakat işlemciye geldiğimizde şöyle bir şey var, AMD FX X8 8320 8 çekirdekli ve benchmark puanı 8080 iken, Intel i5-4460 4 çekirdekli ve benchmark puanı 6745. Her ne kadar FX X8'in daha eski bir işlemci olduğunu bilsem de onu neden i5-4460 ile değiştirmeliyim? Bu konularda fazla bilgim yoktur da.

Bu sistemi alın. Eliniz rahatlayınca İşlemci Soğutucusunu alırsınız.Eki Görüntüle 26833 Eki Görüntüle 26834

İşlemci soğutucusu alıp biraz OverClock yaptığınızda 4460'ı geride bırakabilirsiniz.

Teşekkürler, listede özellikle ekran kartı önerisi kafama baya yattı ama harddisk için bir sorum var. Vatan Bilgisayar'ın sitesinde kullanıcı yorumlarını okuduğumda (her ne kadar ortalaması 5 üzerinden 4 olsa da) insanların Barracuda'nın donma sorunları olduğunu yazması beni biraz korkuttu. O yüzden Barracuda'da böyle bir sorun yaşamam muhtemel mi, eğer muhtemelse alternatifleri nelerdir? Bir de MSI GTX970 ne zaman stoklara girer bir bilgi var mı?

Stok konusunda bilgim yok fakat yaklaşık 4 aydır Barracuda kullanıyorum ve bir sorunu yok. Alternatifi WD Caviar Blue'dur ikisinden birini tercih edin üzmezler. FX 8320 yerine 4460 tercih etmeyin.

Harddiski bir de almaya gidince danışırım, herhalde performans olarak neredeyse aynı Barracuda ve Cavair Blue o yüzden hangisi olursa olsun bir şey kaybetmemiş olurum. FX 8320 sanırım bu sistem için değiştirmeyi düşüneceğim son bileşen. Her ne kadar 4460'tan daha eski olsa da daha ucuz ve daha performanslı gibi geldi bana.

Stok halde biraz geride kalabilir fakat 4.15GHz civarlarında 4460'ı geride bırakmakta ki Turbo Boost ile gerektiğinde kendini 4GHz'ye çıkartmakta ve voltajsız 4.2GHz'te kadar çıkabilirsiniz(y) Ben şuan stok halde R9 290 ile kullanıyorum ve gayet yeterli bir işlemci. İleride Render ile uğraşırsanız da OverClock sayesinde 4460'dan iyi performans alacaksınızdır.

Cevaplar için teşekkürler, özellikle harddisk tavsiyesi için çünkü kafam baya karışmıştı o konuda. Fakat işlemciye geldiğimizde şöyle bir şey var, AMD FX X8 8320 8 çekirdekli ve benchmark puanı 8080 iken, Intel i5-4460 4 çekirdekli ve benchmark puanı 6745. Her ne kadar FX X8'in daha eski bir işlemci olduğunu bilsem de onu neden i5-4460 ile değiştirmeliyim? Bu konularda fazla bilgim yoktur da.

Teşekkürler, listede özellikle ekran kartı önerisi kafama baya yattı ama harddisk için bir sorum var. Vatan Bilgisayar'ın sitesinde kullanıcı yorumlarını okuduğumda (her ne kadar ortalaması 5 üzerinden 4 olsa da) insanların Barracuda'nın donma sorunları olduğunu yazması beni biraz korkuttu. O yüzden Barracuda'da böyle bir sorun yaşamam muhtemel mi, eğer muhtemelse alternatifleri nelerdir? Bir de MSI GTX970 ne zaman stoklara girer bir bilgi var mı?
Kişisel olarak İntel işlemcilerin petformansını AMD'ye göre üstün buluyorum. Gerek USB 3.0 performansı olsun, gerek Sata hızları olsun.

Olaya kişisel bakmamak lazım. Sen almıyorsun. Burada genel olarak AMD mi ? Intel mi ? Tartışması yapmıyoruz FX 8320 ile İ5 4460'ı karşılaştırıyoruz. Bana göre FX 8320 daha kullanışlı bir işlemcidir. Çoklu çekirdek destekleyen render programlarında i5 4590'ı geçmektedir.

Bahsettiğim i7 2600 eski bir işlemci. Onun yerini sonradan 4770 aldı. i5'te 4 çekirdek var, HT yok, render alırken 4 kutu çıkacak. Benim tavsiyem 8320 alıp OC edebileceğin bir anakart ve yanına soğutucu alman yönünde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5. sıradan 9.sıraya kadar 8320 var ve i5 4590'dan daha iyi sonuç veriyor. Ayrıca kendim denediğim için biliyorum. Videoyu için rahat olsun diye buldum. Bütçe nedeniyle AMD seçmek durumundasın.

Gtx 760, 170 watt güç çekiyor, SLI yapmıştık 750Watt yetmişti ikisine. 600 Watt sorun olmaz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı