26000 TL'ye 5600X sistem toplama

Bütçe
26.000 TL
Attığınız RAM'in çipi kötü, attığımda OC kapasitesi yüksek rahat 3600 olur 400 MHz için 500 TL verilmez zaten. Sıvı soğutma kötü değil ama gereksiz 5600 için SSD'de ise DRAM yok okuma yazma hızı günlük kullanıcıya önemsiz, monitörü unutmuşum o da alınmaz IPS bakın.

Tamam RAM onu almaktan vazgeçtim. Önerdiğinizi alayım fakat tek tıkla yükseltebilir miyim frekans değerini yoksa manuel mi değiştirmem gerekecek.
SSD için 2 Terabyte olarak ne önerirsiniz Kioxia 2'lik fazladan pahalı.
Sıvı soğutmaya değinecek olursak sistemi koyacağım oda yaz kış fazla sıcak ve tozlu oluyor bu sebep ile seçtim, bunlar için çarem yok 3 5 ayda bir fan temizliği yapmak gerekiyor, hadi onu da değiştirdiğimi varsayıyorum muadili daha kaslı bir soğutma ne önerirsiniz? 2 yada 3 fanlı daha uyguna alabilirsem.
RAM ve soğutucudan artan para ile işlemci yükseltmesi yapabilirim o zaman.
işlemciyi 5600x e yükseltebilirim

Son düzenleme:
Tamam RAM onu almaktan vazgeçtim. Önerdiğinizi alayım fakat tek tıkla yükseltebilir miyim frekans değerini yoksa manuel mi değiştirmem gerekecek.
SSD için 2 Terabyte olarak ne önerirsiniz Kioxia 2'lik fazladan pahalı.
Sıvı soğutmaya değinecek olursak sistemi koyacağım oda yaz kış fazla sıcak ve tozlu oluyor bu sebep ile seçtim, bunlar için çarem yok 3 5 ayda bir fan temizliği yapmak gerekiyor, hadi onu da değiştirdiğimi varsayıyorum muadili daha kaslı bir soğutma ne önerirsiniz? 2 ya da 3 fanlı daha uyguna alabilirsem.
RAM ve soğutucudan artan para ile işlemci yükseltmesi yapabilirim o zaman.
İşlemciyi 5600X e yükseltebilirim

SE-214XT her türlü yeter, basit bir OC ile 3600 yapılır Exceria g2'den 2 tane alabilirsiniz.

SE-214XT her türlü yeter, basit bir OC ile 3600 yapılır Exceria g2'den 2 tane alabilirsiniz.

SE-214XT 5600X içinde yeterli olursa onu alayım.
RAM XMP ile mi yoksa manuel mi 3600 MHz'e çıkarılır.
CPU OC yapabiliyorum fakat RAM için hiçbir girişimim olmadı.
SSD için diğer M.2 slotuna ileriki dönemde ek yapma planım var hafıza yükseltme olarak.

SE-214XT 5600X içinde yeterli olursa onu alayım.
RAM XMP ile mi yoksa manuel mi 3600 MHz'e çıkarılır.
CPU OC yapabiliyorum fakat RAM için hiçbir girişimim olmadı.
SSD için diğer M.2 slotuna ileriki dönemde ek yapma planım var hafıza yükseltme olarak.

5600X'e ek para verilmez,%5 fark yok, RAM OC manuel yapılır.

5600X'e ek para verilmez,%5 fark yok, RAM OC manuel yapılır.

RAM OC bana biraz uzak bir kavram onun yerine önceki RAM fiyatına 90 TL daha ekleyip bunu alsam nasıl olur?

RAM OC bana biraz uzak bir kavram onun yerine önceki RAM fiyatına 90 TL daha ekleyip bunu alsam nasıl olur?

LPX serisi sorunlu, konu açıp yapılır RAM OC sorun değil.

Bunu alsın bence.

Attığınız RAM'in çipi kötü, attığımda OC kapasitesi yüksek rahat 3600 olur 400 MHz için 500 TL verilmez zaten. Sıvı soğutma kötü değil ama gereksiz 5600 için SSD'de ise DRAM yok okuma yazma hızı günlük kullanıcıya önemsiz, monitörü unutmuşum o da alınmaz IPS bakın.

Önerdiğiniz RAM stokta kalmamış uygun fiyat verende, 1970TL'ye de N11 de var

Onun yerine Pro modeli var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı