Çözüldü 2666 MHz Kingston RAM'de XMP gerekli mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Symx

Hectopat
Hızlıca anlatıp soruma geçiyorum. Elimde iki tane 8 GB DDR4 2666 MHz Kingston RAM var. Anakartım "DDR4 2666/ 2400/ 2133 MHz (by XMP OC)" destekliyor. İşlemcim DDR4 2666 MHz zaten. Geçen gün BIOS'ta dolanırken XMP'nin kapalı olmasına rağmen RAM'i 2666 MHz okuduğunu gördüm. Sorum şu, XMP açmamın performans açısından herhangi bir faydası olur mu?

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    20 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:
Çözüm
İşlemcinin izin verdiği frekansı geçemezsiniz hocam. Z serisi anakart lazım
Ben bir şey mi kaçırdım anlamadım ama zaten herhangi bir OC işleminden bahsedilmiyor ve zaten işlemcinin desteklediği son hızlarda kullanılıyor. Çözüm olarak seçilmesini anlayamadım.

Sizin elinizdeki işlemci, RAM ve anakart kombinasyonunda XMP açmak ile default ayarlarda kullanmak arasında herhangi bir fark olmayacaktır. Eğer anakartınız izin verirse ve siz stok halinden daha fazla Mhz elde etmeye çalışırsanız burada manuel ayarlamanın tek dezavantajı sayılabilecek iş voltaj ayarlamasıdır. XMP profilinde de üreticinin en stabil gördüğü değerleri uygular. Özetle XMP açmanız ve açmamanız arasında bir fark yok sizin senaryonuzda.
Manuel ayarlamakla XMP profili ayarlamak arasında fark yok diye biliyorum ben hocam. Bir sorun olmaz ki zaten aynı MHz kullanacaktınız XMP olsa bile.

Manuel ayarlamakla XMP profili ayarlamak arasında fark yok diye biliyorum ben hocam. Bir sorun olmaz ki zaten aynı MHz kullanacaktınız XMP olsa bile.
Default olarak gördüğü değer bu. XMP'nin olayı sadece mhz'yi kapasitesine ulaştırmak sanırım. Kapatıyorum o halde. Cevap için teşekkürler.

Default olarak gördüğü değer bu. XMP'nin olayı sadece mhz'yi kapasitesine ulaştırmak sanırım. Kapatıyorum o halde. Cevap için teşekkürler.
İşlemciniz ne? Intel'se 10.nesile kadar işlemcinin desteklediği frekansta kullanabiliyorsunuz sadece, veya Z anakart almanız lazım. B560 ile RAM OC özelliği geldi.

İşlemcinin izin verdiği frekansı geçemezsiniz hocam. Z serisi anakart lazım
Ben bir şey mi kaçırdım anlamadım ama zaten herhangi bir OC işleminden bahsedilmiyor ve zaten işlemcinin desteklediği son hızlarda kullanılıyor. Çözüm olarak seçilmesini anlayamadım.

Sizin elinizdeki işlemci, RAM ve anakart kombinasyonunda XMP açmak ile default ayarlarda kullanmak arasında herhangi bir fark olmayacaktır. Eğer anakartınız izin verirse ve siz stok halinden daha fazla Mhz elde etmeye çalışırsanız burada manuel ayarlamanın tek dezavantajı sayılabilecek iş voltaj ayarlamasıdır. XMP profilinde de üreticinin en stabil gördüğü değerleri uygular. Özetle XMP açmanız ve açmamanız arasında bir fark yok sizin senaryonuzda.

Son düzenleme:
Çözüm

İşlemcinin (aslında chipset demek daha doğru olur) limitine dayandıktan sonra RAM 3200MHz de olsa XMP açmanın bir faydası olmadığını demek istemiştim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı