ProximusTwo
Megapat
- Makaleler
- 13
3 senelik kartı olmasının zararı nedir? 4060'dan aynı anda hem daha ucuz ve hem de güçlü bir kart. Ayrıca 12 GB belleğiyle önümüzdeki yıllarda ortaya çıkması beklenen RAM sorunu için de iyi bir tercih. Konuyu açan arkadaşın diğer sistem bileşenleri de güncel sayılmaz. Bir sonraki nesilde (5000 serisi NVIDIA veya ilerisi) bu anakart ve işlemci muhtemelen yeterli olmayacak ve elinde çok para verip aldığı gereksiz bir 4060 olacak. En azından 2. el piyasasında ucuza bir RX 6700XT alıp gönül rahatlığıyla 2-3 yıl kullanabilir. Ezbere konuşmamak lazım genel duruma bakarak yorum yapılması taraftarıyım.
Fosil, yeni teknolojilerden yoksun, güç tüketimi fazla. 4060'dan kas gücü olarak daha üstte sadece. 4060 ile 6700 XT karşılaştırılamaz. Ayrıca VRAM optimizasyonu yüzünden 12 GB olması pek bir şey ifade etmiyor ve üstelik DLSS VRAM kullanımını düşürüyor 4060'da. Biz bu konuları yorumlayalı yıl oldu. "Ben DLSS destekli oyunları oynamıyorum, sadece FPS oyunları oynayacağım" falan diyorsa da RX 6800/XT almalı bir iki bin daha çıkıp ki parasının hakkını vermeli. Ayrıca RX 6700 XT'nin 3070'in rakibi olduğunu söyleyen tayfadansınız büyük ihtimalle fakat 3060 Ti'ın rakibidir. Saf güç olarak 3060 Ti ile benzerdir, 3070 ile karşılaştırılamaz bile. Bazı yerlerde 3070'i geçmesinin sebebi 3070'in kendi VRAM'ine kafa atması sadece.3 senelik kart hem ucuz hem güçlü.
Fosil, yeni teknolojilerden yoksun, güç tüketimi fazla. 4060'dan kas gücü olarak daha üstte sadece. 4060 ile 6700 XT karşılaştırılamaz. Ayrıca VRAM optimizasyonu yüzünden 12 GB olması pek bir şey ifade etmiyor ve üstelik DLSS VRAM kullanımını düşürüyor 4060'da. Biz bu konuları yorumlayalı yıl oldu. "ben DLSS destekli oyunları oynamıyorum, sadece FPS oyunları oynayacağım" falan diyorsa da RX 6800/XT almalı bir iki bin daha çıkıp ki parasının hakkını vermeli. Ayrıca RX 6700 XT'nin 3070'in rakibi olduğunu söyleyen tayfadansınız büyük ihtimalle fakat 3060 Ti'ın rakibidir. Saf güç olarak 3060 Ti ile benzerdir, 3070 ile karşılaştırılamaz bile. Bazı yerlerde 3070'i geçmesinin sebebi 3070'in kendi VRAM'ine kafa atması sadece.
3060 Ti veya 3070 mantıklıdır falan demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Kartın güçsüzlüğünü gösteriyorum.Eki Görüntüle 223501520000TL'ye kadar hazır sistem önerileri
İyi sosyaller o bütçe aralığında iyi olan hazır sistemler buldum size kötü gelebilirse eksiklerimi yazabilirsiniz daha sonrasında daha iyi bir şekilde yine liste yaparım. 1) DDR5 Sistem bence bu sistem aşırı iyi DDR5 olması en önemli özelliğini ekran kartına aldanmayın ilerleyen zamanlarda...www.technopat.net
Bahsettiğiniz mantıkla arkadaş 4070 alsın, 4080 alabilir bütçe sorun değilse neden 4060 alacak? Farkındaysan hazır sistem almıyor yalnızca ekran kartı alacak aradaki fiyat farkı çok fazla. 4060 1080p kartı ve DLSS FSR 1080P'de düzgün çalışan teknolojiler değil görüntüyü kabul edilmeyecek düzeyde bozuyor. Dolayısıyla en azından benim deneyimim için 1080p oyunculukta DLSS FSR ekran kartı seçimi için bir kriter değil. Fosil dediğiniz kart açıkça 4060'dan ortalama %20 daha güçlü olmasına rağmen neden fosil? 2025 de 3090'dan fosil olarak mı bahsedeceğiz? Ekran kartı piyasasını son 4 yılda çıkardığı ürünleri incelerseniz zaten haddinden fazla bir teknoloji gelişimi olduğunu, 3 yıl önce çıkan kartlarında şu an da hala çok güçlü ve güncel olduğunu fark edeceksiniz. Mantık basit , daha ucuza daha güçlü ürün. Aslında bakınca üzerinde konuşulacak fazla bir şeyde yok ama konu dönüp dolaşıp buralara geliyor maalesef.
Gayet düzgün çalışıyor DLSS 3 1080p'de. Bozgunculuk yapmaya çalışma. Senin için bir kriter olmaması senin sorunundur. Yabana atılacak kriterler değil bunlar. 7000 TL'yi hak etmeyen kart 6700 XT. Fosil olmasının sebebi eski olması. Fosil eski şeylere denir ya hani. Ayrıca 3090'la ilgili olan sorunun cevabı evet ve 3090'ın da mantığı yok fiyatına göre. Ekran kartındaki teknoloji gelişimi DLSS 3 ve FG ile çağ atladı kardeşim. DLSS ve FSR bu kadar etkili teknolojiler değillerdi.Bahsettiğiniz mantıkla arkadaş 4070 alsın, 4080 alabilir bütçe sorun değilse neden 4060 alacak? Farkındaysan hazır sistem almıyor yalnızca ekran kartı alacak aradaki fiyat farkı çok fazla. 4060 1080p kartı ve DLSS FSR 1080P'de düzgün çalışan teknolojiler değil görüntüyü kabul edilmeyecek düzeyde bozuyor. Dolayısıyla en azından benim deneyimim için 1080p oyunculukta DLSS FSR ekran kartı seçimi için bir kriter değil. Fosil dediğiniz kart açıkça 4060'dan ortalama %20 daha güçlü olmasına rağmen neden fosil? 2025 de 3090'dan fosil olarak mı bahsedeceğiz? Ekran kartı piyasasını son 4 yılda çıkardığı ürünleri incelerseniz zaten haddinden fazla bir teknoloji gelişimi olduğunu, 3 yıl önce çıkan kartlarında şu an da hala çok güçlü ve güncel olduğunu fark edeceksiniz. Mantık düz daha ucuza daha güçlü ürün aslında bakınca üzerinde konuşulacak fazla bir şeyde yok ama konu dönüp dolaşıp buralara geliyor maalesef.
4060 10.500TL hak etmiyor açık ve net;Gayet düzgün çalışıyor DLSS 3 1080p'de. Bozgunculuk yapmaya çalışma. Senin için bir kriter olmaması senin sorunundur. Yabana atılacak kriterler değil bunlar. 7000 TL'yi hak etmeyen kart 6700 XT. Fosil olmasının sebebi eski olması. Fosil eski şeylere denir ya hani. Ayrıca 3090'la ilgili olan sorunun cevabı evet ve 3090'ın da mantığı yok fiyatına göre. Ekran kartındaki teknoloji gelişimi DLSS 3 ve FG ile çağ atladı kardeşim. DLSS ve FSR bu kadar etkili teknolojiler değillerdi.
Ayrıca dikkatli bakarsan teknolojiler haricinde de 6700 XT ve RTX 4060 arasında ciddi bir FPS farkı yok çoğu oyunda.
Bir de güç tüketimlerine bak bakalım. 4060'ın 115W civarı güç çektiği yerde 6700 XT 185W civarı çekiyor.
He he aynen kardeşim. Direkt okumadan yazmışsın. Daha az güç çektiğini ve DLSS'li oyunlarda daha yüksek FPS aldığını kanıtlıyorum fakat sen beğenmiyorsun. Üstelik yeni seri ve daha uzun süre destek alacak bir kart 4060. Gelişmiş tensör ve cuda çekirdekleri de var. Ayrıca önerdiğin 6700 XT ikinci el, 4060 sıfır. Arada fark var.4060 10.500TL hak etmiyor açık ve net;
bu FPS değerleri için de ekstra 3500TL verilmez.
He he aynen kardeşim. Direkt okumadan yazmışsın. Daha az güç çektiğini ve DLSS'li oyunlarda daha yüksek FPS aldığını kanıtlıyorum fakat sen beğenmiyorsun. Üstelik yeni seri ve daha uzun süre destek alacak bir kart 4060. gelişmiş tensör ve CUDA çekirdekleri de var. Ayrıca önerdiğin 6700 XT ikinci el, 4060 sıfır. Arada fark var.
Rx 6750 xt de bakabilirsiniz.ASUS TUF 550b 80+ Bronze.
Prime A320M-K
Ryzen 5 5600.
RX 7600 ve RTX 4060 arasında kaldım. RX 7600 alabilirim ama WattMan hatasından korkuyorum.
Bir yanlış yok. AMD sevmiyorum / güvenmiyorum diyorsanız NVIDIA alabilirsiniz. Tavsiyemdeki amaç daha ucuza daha güçlü bir kart almanızı sağlamak.
Birader FSR 3 ile DLSS 3'ün kalitesini tartışmayalım istersen. AFMF dandik şeyin teki 6000 serisinde. Ayrıca AMD'ye sövünce NVIDIA fanboyu, NVIDIA'ya sövünce AMD fanboyu oluyoruz. RX 6000 serisi mantıklı fakat RTX 3000 serisine göre mantıklı. Çünkü NVIDIA RTX 3000 serisinde batırdı. Zaten ikinci el olarak arkadaşa RX 6800 XT önerdim farkındaysan çünkü bu RTX 3000'in alınabilir bir tarafı yok. Ölü fiyata 3090/Ti bulunursa belki o olabilir ama 3090 gibi kartlar bu konuyla alakasız.Fena bir fanboyluk sezdim. Hem daha fazla para verip neden 8 GB VRAM bir ekran kartı alsın ki? Ayrıca sürekli DLSS deyip durmuşsun fakat AMD tarafında da FSR 3 ve FSR 3.1 var. FSR 3 şu an birçok oyunda var ve FG ile güzel işler çıkarıyor fakat görüntü kalitesi tarafında o kadar kötü olmasa da DLSS seviyesinde değil tabii ki. DLSS seviyesine yakın olarak FSR 3.1'i örnek verebilirim DLSS ile aralarında devasa bir görüntü farkı yok. He bir de gelişmiş tensör ve CUDA çekirdekleri demişsin eğer amaç sadece oyunsa önemli olan FSR ve DLSS gibi teknolojiler, bahsettiklerin değil. Bu konu neden bu kadar uzadı anlamış değilim. Cevap olarak kesinlikle RX 6700 XT alınmalı.
3050'ye sakın bulaşmayın. 4060 alın.Ben zaten NVIDIA tarafındayım ama NVIDIA tarafında 2 seçeneğim var onlar da ya 3050 ya da 4060 biri 8500 TL diğeri 11000 TL. 3050 parasına değmediği için 4060 alırım o da bana çok mu gelir bilmiyorum.
4060 10.500TL hak etmiyor açık ve net;
Bu FPS değerleri içinde ekstra 3500TL verilmez.