- Makaleler
- 13
3 senelik kartı olmasının zararı nedir? 4060'dan aynı anda hem daha ucuz ve hem de güçlü bir kart. Ayrıca 12 GB belleğiyle önümüzdeki yıllarda ortaya çıkması beklenen RAM sorunu için de iyi bir tercih. Konuyu açan arkadaşın diğer sistem bileşenleri de güncel sayılmaz. Bir sonraki nesilde (5000 serisi NVIDIA veya ilerisi) bu anakart ve işlemci muhtemelen yeterli olmayacak ve elinde çok para verip aldığı gereksiz bir 4060 olacak. En azından 2. el piyasasında ucuza bir RX 6700XT alıp gönül rahatlığıyla 2-3 yıl kullanabilir. Ezbere konuşmamak lazım genel duruma bakarak yorum yapılması taraftarıyım.
Fosil, yeni teknolojilerden yoksun, güç tüketimi fazla. 4060'dan kas gücü olarak daha üstte sadece. 4060 ile 6700 XT karşılaştırılamaz. Ayrıca VRAM optimizasyonu yüzünden 12 GB olması pek bir şey ifade etmiyor ve üstelik DLSS VRAM kullanımını düşürüyor 4060'da. Biz bu konuları yorumlayalı yıl oldu. "Ben DLSS destekli oyunları oynamıyorum, sadece FPS oyunları oynayacağım" falan diyorsa da RX 6800/XT almalı bir iki bin daha çıkıp ki parasının hakkını vermeli. Ayrıca RX 6700 XT'nin 3070'in rakibi olduğunu söyleyen tayfadansınız büyük ihtimalle fakat 3060 Ti'ın rakibidir. Saf güç olarak 3060 Ti ile benzerdir, 3070 ile karşılaştırılamaz bile. Bazı yerlerde 3070'i geçmesinin sebebi 3070'in kendi VRAM'ine kafa atması sadece.3 senelik kart hem ucuz hem güçlü.
3060 Ti veya 3070 mantıklıdır falan demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Kartın güçsüzlüğünü gösteriyorum.
20000TL'ye kadar hazır sistem önerileri
İyi sosyaller o bütçe aralığında iyi olan hazır sistemler buldum size kötü gelebilirse eksiklerimi yazabilirsiniz daha sonrasında daha iyi bir şekilde yine liste yaparım. 1) DDR5 Sistem bence bu sistem aşırı iyi DDR5 olması en önemli özelliğini ekran kartına aldanmayın ilerleyen zamanlarda...
Son düzenleme: