27.000 TL'ye RTX 3080 sistem toplamak

B550 veya X570 serisi bir anakart alıp SAM desteği açmadan daha iyi performans alamaz. Ayrıca 4070 Tİ saf performansta bile 7900 XT'nin boğazında. DLSS, render, yazılım işiyle çok daha öne geçiyor. Bu iki kart neredeyse aynı fiyattayken 4070 Ti alınır.
Önerdiğiniz anakart yerine B550 alabilir zaten üzerine 400-500 daha koyarak. DLSS diyorsunuz da AMD tarafında FSR var zaten. Bütün parayı ekran kartına yatırıp kalan parçaları random sırf uyumlu olsun diye kasa toplamak çok mantıksız bana göre. Yıllarca Nvidia fanboyluk yaptım AMD kartı kullanmaya başlayınca nvidia tarafına verilen paraya yazık diyorum. Güncelleştirmelerle eski kartların performanslarını geri çekmeleri de ayrı olay, güncelleştirme yapmayın muhabbeti geliyor sonrasındada..

Önerdiğiniz anakart yerine B550 alabilir zaten üzerine 400-500 daha koyarak. DLSS diyorsunuz da AMD tarafında FSR var zaten. Bütün parayı ekran kartına yatırıp kalan parçaları random sırf uyumlu olsun diye kasa toplamak çok mantıksız bana göre. Yıllarca Nvidia fanboyluk yaptım AMD kartı kullanmaya başlayınca nvidia tarafına verilen paraya yazık diyorum. Güncelleştirmelerle eski kartların performanslarını geri çekmeleri de ayrı olay, güncelleştirme yapmayın muhabbeti geliyor sonrasındada..
Hocam 4070 Tİ parasını hak eden bir kart,saf performans olarak 7900 XT ye yakın zaten.
Ayrıca daha iyi RT performansı ve DLSS avantajları var.
RX 7000 serisi tam oturmadı üstelik,alınması için daha zaman var.

@Valerys FSR 2.0 olsa ne yazar. DLSS 3 destekleyen oyunlarda 3-4 katı performans artışı alıyorsun. 7900 XT alıp sürücü muhabbeti sorunu yaşaman da olağan olabilir. Saf güçte bile 4070 Ti yakasındayken aynı fiyata 4070 Ti alınır. Ray Tracing ve render işin de iyice bocaladı zaten AMD. 1080P'ye göre 2K ve 4K'da da NVIDIA'ya göre daha fazla performans kaybediyor. NVIDIA fanboyu değilim ama 7900 XT'nin daha da ucuzlaması lazım. Geçen PNY'nin 4070 Ti modeli 18.999TL idi.

@Valerys FSR 2.0 olsa ne yazar. DLSS 3 destekleyen oyunlarda 3-4 katı performans artışı alıyorsun. 7900 XT alıp sürücü muhabbeti sorunu yaşaman da olağan olabilir. Saf güçte bile 4070 Ti yakasındayken aynı fiyata 4070 Ti alınır. Ray Traycing ve render işinde iyice bocaladı zaten AMD. 1080P'ye göre 2K ve 4K'da da NVIDIA'ya göre daha fazla performans kaybediyor. NVIDIA fanboyu değilim ama 7900 XT'nin daha da ucuzlaması lazım. Geçen PNY'nin 4070 Ti modeli 18.999TL idi.
4070Tİ vs 7900XT karşılaştırılan verileri atarmısınız hocam lütfen. Yine güzelim AMD yok yere gömülüyor :D

4070Tİ vs 7900XT karşılaştırılan verileri atarmısınız hocam lütfen. Yine güzelim AMD yok yere gömülüyor :D
Ray Tracing açıldıktan sonra ki performans kaybına bak AMD'nin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@628626 27-28K'ya toplarsın bu tarz bir sistem. 2K ve üstü için iyi olur. 30K monitör hariç 7600 + 4070 Ti sistem toplanabilir.
Hocam siz ne yaptınız böyle ben boşuna bakıyorum o zaman bendeki sisteme..
Anakart kaliteli değilmi hocam fiyat uygun ya merak ettim.
Birde bir kaç değerli görüşünüze ihtiyacım var
Hocam bir anakartın gpu’su en fazla kaç yıl updrage kaldırır
Örnek ben bunu aldım 4070 ti nin ömrünün 3 yıl olduğunu sayalım 3 yıl sonra misal 4090 koyulurmu veya koyulacaksa ne gibi ekstralara gitmek gerekir? Cevaplarsanız sevincem

@628626 Ekran kartı anakarta PCI Express üzerinden bağlandığı için uyumsuzluk problemi diye bir şey yok.

RTX 4090'da takarsın o karta problem olmuyor yani. Ayrıca 5600 + 4070 Ti bir sistem alırsan minimum 2K monitöre ihtiyacın var.

Maksimum bütçen ne hocam? Belki DDR5 bir sistem çıkar.

Hocam Şuan için net 30K.

Çok teşkkürler 4070’ti daha mantıklı tabi marka sıkıntı yapmaz dimi galax’ı ilk defa duydumda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı