27", 2K, IPS, G-Sync ve 1MS Monitör Tavsiyesi

Bütçe
3000-4000 TL

UTKUSALONUR

Hectopat
Yer
Mykale Eteklerinde
Merhaba arkadaşlar,

Başlıktan anlayacağınız üzere bu özelliklerin hepsine sahip bir monitör arıyorum. Ayrıca bu monitör 10 bit olmalı.

Konuyu açmamdaki sebep, kesinlikle sizin benim yerime bir monitör araştırıp benimle paylaşmanız değil. Bizzat kendiniz bu saydığım özelliklerdeki bir monitörü kullanıyorsanız veya gözlemleme şansınız olduysa eğer bana bu şekilde bir monitör tavsiyesi vermenizi rica ediyorum.

Son olarak 2K için ekran kartı seçimimi nasıl yapsam daha iyi veya uygun olur? 3060 Ti, 3070 ve 3070 Ti arasında gidip geliyorum. Kararsız kaldım o konuda da. 3070 serisinde en fazla 8GB ram olması beni biraz düşündürüyor. Uzun vadeli planlarım var çünkü. Bu konulara tam anlamıyla hakim olmadığım için yanlış şeyler söylememek adına bu kadarı yeterli diye düşünüyorum. Aklınıza takılan ve yardımcı olabilmenizi rahatlatacak bir soru olursa hemen cevaplarım. Teşekkürler.

@DarkReader, yenileme hızı en az 144 Hertz olmalı. Belki de gecikme süresinden feragat etmek daha hayırlı olabilir. Siz aklınızdakini söylerseniz sevinirim elbette.(Kullanım deneyiminiz varsa bunu paylaşmanız beni memnun eder.)

Oyun oynayacağım(MMORPG ve MMOFPS) ve Adobe'nin video düzenleme/efekt programlarında işler yapacağım. Yazı da yazacağım ve film izleyeceğim.

Son düzenleme:
Düşük yenileme hızı 4K

Düşük yenileme hızı QHD

Yüksek yenileme QHD

Bu monitör sık sık 3200-3300 TL civarına düşüyor. 2K oyun monitörleri arasında orta-üst seviye sayılabilecek bir monitör.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ek olarak; @DarkReader'ın önerdiği monitör güzel bir seçenek daha.

Adobe'nin video düzenleme/efekt programlarında işler yapacağım.
sRGB modu bulunan bir monitör almanız daha mantıklı olur. sRGB %100' den fazla olursa aşırı doygun görüntü verir. Bu internet ortamında yaptığınız görüntünün farklı gözükmesine yol açabilir. @LaMorte

@DarkReader, ilginiz için çok teşekkür ederim. 4K maalesef hiç düşünmüyorum. Önerdiğiniz düşük yenileme hızına sahip 2K monitör ise istediğim çoğu şeyin ya altında ya da üzerinde. Yüksek yenileme hızına sahip 2K monitör önerilerinizi ise notlarım arasına ekliyorum. Peki, sizin bu monitörler ile bizzat gözleme dayalı ya da dolaylı bir deneyiminiz oldu mu? Sadece özelliklerine bakarak mı önermek istediniz? Bu arada son iki monitör Freesync destekliyor galiba. G-Sync desteği var mı bu son iki gönderdiğiniz monitörde?

Ayrıca sRGB ile ilgili verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.

@Yehetto, teşekkür ederim. İlk gönderdiğiniz linkteki monitöre yorumlarından dolayı fazla dikkat etmemiştim. Galiba fazlasıyla ölü piksel gibi sorunlar yaşatmış alanlara. İkinci gönderdiğiniz link ise gerçekten dediğiniz gibi güzel bir seçenek olarak duruyor.

@phenex, teşekkür ederim. Dediğinizde kesinlikle haklısınız. Çok iyiler ama fiyatları da doğal olarak yüksek. Belki bazıları indirime denk gelirse uygun fiyatlara düşebilir. Notlarıma ekledim bir kaç tanesini.

@Xarmion, dikkat çekici, teşekkürler. Fiyatı biraz inebilse çok daha iyi olur benim adıma. Notlarım arasına ekledim. (Sonradan fark ettim de, VA panel tipiymiş.. Sağlık olsun.)

Son düzenleme:
Peki, sizin bu monitörler ile bizzat gözleme dayalı ya da dolaylı bir deneyiminiz var mı?
Malesef ama incelemeleri var. Belki oradan daha detaylı öğrenebilirsiniz.
Sadece özelliklerine bakarak mı önermek istediniz?
Hem özellik hem de incelemelerine. Bi' de sorunları var mı yok mu o da önemli. İncelemelerde değinilmiş zaten.
Bu arada son iki monitör Freesync destekliyor galiba. G-Sync desteği var mı bu son iki gönderdiğiniz monitörde?
Display Port kablosu görüntü sağlarsanız NVIDIA yazılımından G-Sync sorunsuz kullanabiliyorsunuz.

Kaynak olarak bunlara bakabilirsiniz.

İnceleme
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Özellik

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı