27" 300 Hz 0.5 ms Curved ve pivot monitör önerisi

Bütçe
10000

XENOARES

Decapat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MB: MSI MPG B550 Gaming Plus, CPU: AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz, GPU: Asus Rog Strix RTX 3060 OC 12GB, RAM: G.SKILL Trident Z NEO 2x16=32 GB 3600MHz, DISK: Crucial P3 Plus NVMe M.2 SSD, PSU: RAMPAGE 750W BRONZE 80+, CASE: MSI MAG PANO 100R PZ WHITE RGB TEMPERED GLASS USB 3.2 ATX MID TOWER, [ALIENWARE 360 Hz 0.5 ms MONITOR]
Meslek
Öğrenci
Herkese selamlar ve iyi sosyaller. Başlıkta da belirttiğim gibi bir monitör arıyorum. Genel olarak rekabetçi oyunlarda en iyi performans sergileyen fakat renkleri de canlı gösteren bir monitör arıyorum. Önerebileceğiniz marka ve modeller var mı? Yardımcı olabilir misiniz?

Hocam sizin attığınız linkteki monitör 1 ms, 24.5 inç ve Curved değil. Benim aradığım 0.5 ms, 27 inç ve Curved.

Hocam o zaman fazeon alacaksın ne kadar iyidir bilemem. 10k bütçe veriyorsun 300Hz 0.5 ms Curved 27 inch istiyorsun.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sizin attığınız linkteki monitör 1 ms, 24.5 inç ve Curved değil. Benim aradığım 0.5 ms, 27 inç ve Curved.
1080p 27 inc guzel bir goruntu saglamaz. Curved panellerde VA panel. 240hz 2K ve VA panele tamamsaniz:

Bu tek seceneginiz.

1080p olarak hemde rekabetci de kucuk ekran avantaj oldugu icin en fazla 25 inc almanizi oneririm. 1ms 0.5ms pek onemli degil butcedeki cogu ips monitor bu degerleri zor goruyor.

300Hz şart mı? 0.5 ms verebilen monitör bulamazsın bu bütçede. Sadece anlık 0.5-1ms arası verebilen monitör bulabilirsin. Ortalama da 3-7ms arası olur.

Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Benim asıl derdim şu hocalarım. Daracık monitörlere baktığım için artık daha geniş bir monitöre bakmak istiyorum. Ayrıca simetri hastalığım olduğu için masamda tam ortada duracak biraz geniş ve büyük bir monitör istiyorum aslında. Diğer kriter ise bu fiyata almışken alınabilecek en iyi monitörü satın almak. Bir arkadaşımın aldığı Curved ve 300 Hz monitör gerçekten hoş duruyordu masasında fakat paneli VA olduğu için ve bu ekranda ms değerleri yüksek çıktığı için ben de en iyisini almaya karar vermiştim ancak @bluerr hocamın dedikleri tekrar bir düşündürdü bu ms hakkında.

Öncelikle yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Benim asıl derdim şu hocalarım. Daracık monitörlere baktığım için artık daha geniş bir monitöre bakmak istiyorum. Ayrıca simetri hastalığım olduğu için masamda tam ortada duracak biraz geniş ve büyük bir monitör istiyorum aslında. Diğer kriter ise bu fiyata almışken alınabilecek en iyi monitörü satın almak. Bir arkadaşımın aldığı Curved ve 300 Hz monitör gerçekten hoş duruyordu masasında fakat paneli VA olduğu için ve bu ekranda ms değerleri yüksek çıktığı için ben de en iyisini almaya karar vermiştim ancak @bluerr hocamın dedikleri tekrar bir düşündürdü bu ms hakkında.

Bu monitör ortalama 1ms tepki süresine sahip. Ortalama 1ms ve altı için OLED monitörlere yönelmeniz lazım ki bu bütçede imkansız.
Mesela ROG STRIX monitörün inceleme sonuçlarına bakalım. Ortalama 4.46ms veriyor. 1ms diye satılmasına rağmen. IPS'ten örnek verdim ki durumun farklı olmadığını görün diye.

Desktop Screenshot 2025.03.27 - 22.33.53.07.png

Desktop Screenshot 2025.03.27 - 22.34.27.21.png

OverDrive ayarını fazla artırırsanda tepki süresi düşüyor ama overshoot yapıyor.

Desktop Screenshot 2025.03.27 - 22.36.03.26.png

Aynı incelemenin altında G274QPX tepki süresini de görüyoruz. 15 bin TL'ye satılan monitörün 8.74ms tepki süresi var. 1ms diye satılan monitörlerden birisi daha.

Desktop Screenshot 2025.03.27 - 22.36.03.26.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı