27.686 ile nasıl tercih yapılmalı?

Parbie

Femtopat
Merhaba, sayısalda sıralamam 27.686
Bölüm olarak hep bilgisayar mühendisliği düşünüyordum ama bu sıralamayla çok iyi üniversiteler gelmediği için listeme başka bölümler de ekledim.

Şu anda tercih sıram şu şekilde:

Yıldız teknik matematik müh.(13K)
Gebze teknik bilgisayar müh.(13K)
Gebze teknik endüstri müh.(29k)
Mef bilgisayar müh.(19k) 10binden 19bine gerilemiş belki gelebilir.
Marmara endüstri müh.(26k)
Mef endüstri müh.(36k)
Yıldız teknik istatistik(son dk ekledim çok bilmiyorum bölümü, YTÜ sonuçta)(50k)
Gebze teknik veri bilimi ve analitiği(yeni)
Bahçeşehir işletme müh.(26k)
Marmara bilgisayar müh.(27k)
Mef yapay zeka müh.(yeni)
Marmara yapay zeka ve makine öğrenmesi(yeni)

Bu zamana kadar bilgisayar düşündüğüm için mef bilgisayar ve gtü endüstrinin yerini değiştirmeyi düşündüm aslında ama mef hakkında emin olamıyorum. Eğitim kalitesinin iyi olduğunu duydum ama işverenlerin tercih ettiği üniversitelerden mi bilmiyorum. Veri bilimini daha yukarı da yazmayı düşündüm ama bölümü yazarken danıştığım kişi başka bölüm okuyan da o alana yönelebiliyor dediğinde biraz altta kaldı listemde. Endüstri okusam da sosyal becerimlerimden pek emin olamıyorum. Ama zaten işe girerken de gerektiği için öğrenebileceğimi düşünüyorum. Endüstrinin alanı geniş diye duydum ama diğer mühendisler de endüstricilerin yaptıklarını yapabilir diyenler vardı, o durum da bana biraz endişe veriyor. Marmara bilgisayarı daha öne çeksem dedim. Marmara'nın mühendisliğini önerene denk gelmedim. Özellikle yerleşsem teknoloji fakültesine yerleşirim ve hocaları farklı. Kafamdan bir sürü şey geçiyor. Ne yapacağımı şaşırdım doğrusu, herkes farklı bir şey diyor. Endüstri okusam yine yazılıma yönelebilir miyim ki acep. Başka bir forumda biri lisans endüstri, yüksek lisans bilgisayar öneririm demiş belki öyle bir şey yapabilirim. Veya çap ama o da zor olur.

Dosya Ekleri

• yks sıralama.png
    yks sıralama.png
    21,9 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleme:
ytü istatistik 50k olduğu için eğer bu sene de yine bu tarz sıralama ile kapatırsa altındaki 25k gibi sıralamadaki bölümler gelmez yani isteğine göre yapman lazımda sıralama da önemli

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı