27 inç 2K monitör tavsiyesi

Bütçe
10.000 TL

SilverStallion

Megapat
Merhaba. Bu konu forumda çok konuşulmuş fakat güncel stok durumu sebebiyle tekrardan konu açmak istedim.

27 inç 2K olan çoğu monitörü ve neredeyse tüm konuları inceledim. MSI 274QPF E2 ve MSI MAG 274QRF-QD E2 modelleri kafama yatmıştı ama bir süredir hiçbir yerde stokta mevcut değiller. O sebeple aşağıdaki 3 monitörden birini almayı düşünüyorum.

1) DELL G2724D

Kafama en çok yatan model bu oldu. Son 1 yıldır Avrupa'da satılan modellerinde daha kalitesiz bir panelle satıldığıyla ilgili iddialar var ama bu sorunla karşılaşmayanlar da olmuş. Yakın zamanda satın alıp tecrübe eden varsa yorumlarını beklerim.

2) MSI G272QPF E2

Bu model MSI 274QPF E2 modeline çok benziyor. Kontrast oranı ve sRGB kapsamı 274QPF'den daha yüksek, fakat maksimum parlaklığı biraz daha düşük ve USB-C girişi yok. Bunlar da benim için önemli detaylar değil.

3) AOC Q27G4XF

Bu da AOC Q27G4X modelinden bazı noktalarda ayrışıyor ama tavsiye edilen bir monitör olmuş.

Bu üçü içerisinden hangisini önerirsiniz? Samsung Odyssey G65B modeli de şu sıralar çok tavsiye edilmiş ama kavisli olduğu için düşünmüyorum.

XG27ACS de dikkatimi çekmişti ama aşırı ışık sızması şikayetiyle iade eden çok olmuş, o yüzden elemiştim. Çok takılan biri değilimdir böyle ufak tefek sıkıntılara ama almışken sorunsuz bir şey alayım diye inceliyorum. Dell'in monitörü de o yüzden dikkatimi çekmişti, pek sorunla karşılaşan olmamış sanırım. Teşekkür ederim.
XG27ACS almadan önce G2724D’yi çok araştırdım arasında kaldığım modellerdendi. Dell’de blue light filter coating bulunuyormuş. Word tarzı beyaz uygulamalarda mavi gözüküp rahatsız ettiğini videolarda ve forumlarda gördüm. Aklınızda olsun.

3 hafta kadardır Asus’u kullanıyorum. XG27ACS’nin ışık sızması ve çektiğim fotoğrafları başka bir konu altına atmıştım link bırakıyorum. Bu modele dair başka sormak istediğiniz olursa da yardımcı olurum.

10 bin TL'ye kadar 2K 144HZ-180Hz arası IPS 24 veya 27 inç monitör önerisi

Evet Dell'deki o problemi Reddit'te birkaç başlıkta ben de okudum. Peki MSI'ın stok durumu hakkında bir bilginiz var mı? Dönem dönem stoklar böyle bitiyor mu yoksa şu ana özel bir şey mi? Ona göre bir süre daha bekleyebilirim 274qpf E2 için, stok olmazsa XG27Acs'yi alıp geçerim.

Pivot özelliği olan bir monitör bakıyorum hocam, teşekkür ederim.

G65b>27m2n5500>G274qpf e2. boşuna MSI tercih etmeyin. Ki MSI'da da ışık sızması ve ölü piksel şikayetleri fazla. Aman aman çok iyi bir monitör değil. Samsung ve Philips daha iyi. MSI'ın öne çıkan özelliği parlaklık. Odanız çok fazla ışık alıyorsa tercih edebilirsiniz.

G65b>27m2n5500>G274qpf e2. boşuna MSI tercih etmeyin. Ki MSI'da da ışık sızması ve ölü piksel şikayetleri fazla. Aman aman çok iyi bir monitör değil. Samsung ve Philips daha iyi. MSI'ın öne çıkan özelliği parlaklık. Odanız çok fazla ışık alıyorsa tercih edebilirsiniz.
Parlaklığı orta veya ortanın altında kullanıyorum genelde, oda epey ışık alıyor ama karartıcı perde kullanıyorum o durumda da. Parlaklık önemli değil diyebilirim o yüzden.

XG27ACS almadan önce G2724D’yi çok araştırdım arasında kaldığım modellerdendi. Dell’de blue light filter coating bulunuyormuş. Word tarzı beyaz uygulamalarda mavi gözüküp rahatsız ettiğini videolarda ve forumlarda gördüm. Aklınızda olsun.

3 hafta kadardır Asus’u kullanıyorum. XG27ACS’nin ışık sızması ve çektiğim fotoğrafları başka bir konu altına atmıştım link bırakıyorum. Bu modele dair başka sormak istediğiniz olursa da yardımcı olurum.

10 bin TL'ye kadar 2K 144HZ-180Hz arası IPS 24 veya 27 inç monitör önerisi
Hocam fotoğrafları inceledim, ışık sızması biraz fazla gözüküyor ama fotoğrafta böyle muhtemelen. Kullanırken herhangi bir rahatsızlık veriyor mu?

Bir de bazı kullanıcılar stand by durumundayken monitörden bir ses geldiğinden bahsetmişler. Sizinkinde böyle bir durum var mı?

Parlaklığı orta veya ortanın altında kullanıyorum genelde, oda epey ışık alıyor ama karartıcı perde kullanıyorum o durumda da. Parlaklık önemli değil diyebilirim o yüzden.

Hocam fotoğrafları inceledim, ışık sızması biraz fazla gözüküyor ama fotoğrafta böyle muhtemelen. Kullanırken herhangi bir rahatsızlık veriyor mu?

Bir de bazı kullanıcılar stant by durumundayken monitörden bir ses geldiğinden bahsetmişler. Sizinkinde böyle bir durum var mı?

Curved olduğu için G65B ile ilgilenmiyorsanız Philips'i almanızı öneririm.

Bir de bazı kullanıcılar stand by durumundayken monitörden bir ses geldiğinden bahsetmişler. Sizinkinde böyle bir durum var mı?
Aslında ışık sızması yerine IPS GLOW desem tabir olarak daha doğru olur gibi. Gece ışıklar kapalı film izlediğimde o yansıma bilgisayara göre 30-40 derece yanlarda hissedilir oluyor. Bilgisayar karşısında benim hissettiğim bir durum değil. Gördüğüm, fotoğraftakinin biraz daha az hali diyebilirim. İyi bir ürüne denk gelirseniz, eğer öncesinde de IPS kullandıysanız rahatsız olmayacağınızı düşünüyorum.

O dediğiniz cızırtı sesini çok yaşayan olmuş. Gelir gelmez kulağımı dayadım bende şu anlık yok. İleride olma ihtimali mümkün mü bilemiyorum.

Monitörün yanında ASUS ROG DP kablo geliyor. Bazı modellerdeki gibi pazar malı HDMI atılmamış. Ondan da memnun kaldım diyebilirim.

Bu video ve yorumlarından sonra monitörü almıştım. İzlemenizi öneririm, linki bırakıyorum. Youtube Link

Eğer ASUS alırsanız mağazalarda ölü piksel testi yaptırmanızı daha sonra uğraşmamanız adına tavsiye ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_2618.jpeg
    IMG_2618.jpeg
    20,1 KB · Görüntüleme: 35
Aslında ışık sızması yerine IPS GLOW desem tabir olarak daha doğru olur gibi. Gece ışıklar kapalı film izlediğimde o yansıma bilgisayara göre 30-40 derece yanlarda hissedilir oluyor. Bilgisayar karşısında benim hissettiğim bir durum değil. Gördüğüm, fotoğraftakinin biraz daha az hali diyebilirim. İyi bir ürüne denk gelirseniz, eğer öncesinde de IPS kullandıysanız rahatsız olmayacağınızı düşünüyorum.

O dediğiniz cızırtı sesini çok yaşayan olmuş. Gelir gelmez kulağımı dayadım bende şu anlık yok. İleride olma ihtimali mümkün mü bilemiyorum.

Monitörün yanında ASUS ROG DP kablo geliyor. Bazı modellerdeki gibi pazar malı HDMI atılmamış. Ondan da memnun kaldım diyebilirim.

Bu video ve yorumlarından sonra monitörü almıştım. İzlemenizi öneririm, linki bırakıyorum. Youtube Link

Eğer ASUS alırsanız mağazalarda ölü piksel testi yaptırmanızı daha sonra uğraşmamanız adına tavsiye ederim.
Teşekkür ederim hocam. Bugün bir miktar zam gelmiş çoğu monitöre, XG27ACS de etkilenmiş. Dell'in modeli halen 10.000 TL'nin altında olduğu için alıp şansımı deneyeceğim muhtemelen, aradaki farkı XG27ACS'ye vermek mantıklı mı bilemedim. Alana kadar tekrar 10.500 civarına düşerse XG27ACS'yi de değerlendirebilirim.

Teşekkür ederim hocam. Bugün bir miktar zam gelmiş çoğu monitöre, XG27ACS de etkilenmiş. Dell'in modeli halen 10.000 TL'nin altında olduğu için alıp şansımı deneyeceğim muhtemelen, aradaki farkı XG27ACS'ye vermek mantıklı mı bilemedim. Alana kadar tekrar 10.500 civarına düşerse XG27ACS'yi de değerlendirebilirim.
Rica ederim, ne demek. Tek seferde inanılmaz bir şekilde 2200 artmış. Bu ekonomide her şeyin saniyesinde zamlanması gerçekten üzücü.

Şimdiden alacağınız monitör hayırlı olsun, güle güle kullanın. Tercihinizden memnun kalacağınızı umuyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı