27 inç monitör 2K mı 4K mı?

Bütçe
5-10k
Düşük inçte yüksek çözünürlük tercih etmekte bir problem yok. Aksine daha iyi olur. PPI değeri yükseleceğinden ötürü görüntü keskinliği ve kalitesi çok daha iyi olur. Yüksek inçte düşük çözünürlük kötü ama. PPI değeri düştükçe pikseller gözükür hale geliyor. 4K 27" bir monitör tercih edilebilir yani. Ama sadece 4K ve 27" olmasıyla bitmiyor her şey, çok fazla kriter var. Bütçen nedir?
5-10k arası.En fazla 1-2k esneyebilirim hocam üstü zor. Eğer uygun fiyatlı olursa 32 inç 4k da alabilirim.

5-10k bütçede 4k 144hz 1ms İPS ekran bir monitör var mı bilmiyorum. Şahsi düşüncem sistemim iyiyse veya geleceğe yönelik olsun istiyorsam bütçeyi zorlayıp 4k bir monitör almak olurdu ancak günümüz ekonomik şartlarında 4K monitöre bir sistem parası vermek de herkese mantıklı gelmediği gibi insanların ekonomik olarak böyle bir güvencesi de yok.

24'' 144hz 1ms İPS ekran 1080p çözünürlüklü bir monitör kullanıcısı olarak şu an 2k çözünürlüğün altında bir monitör kesinlikle almazdım. Hatta 1.5 sene önce aldığım monitörümden çok memnun olmama rağmen ( Viewsonic XG2405) ileriyi de düşünerek ''keşke 2k alsaydım'' diye pişmanlık yaşamıyor değilim.

Gelişen teknolojiyle beraber artık 1080p çözünürlükler oyunlar için de yetersiz kalıyor (Misal şu an ultra ayarlarda Valhalla oynuyorum ve keşke 2k-4k monitörüm olsa da öyle oynasam diyorum) ve darboğaz vs sorunları oluşuyor. Bunun çözümü de çözünürlüğü yükseltmekten geçiyor.

Öte yandan 1080p yerine 2k veya 4k çözünürlükte oyun oynamak da grafik açısından dolayısıyla da göze hitap açısından da insana ayrı bir zevk veriyor.

Sorunuzun kısa cevabına gelecek olursak ise bütçe ve imkanlar dahilinde alınabilecek en iyi ve en yüksek çözünürlüklü monitörü almak hem günümüz hem de ilerisi için daha iyi olacaktır. Farkında mısınız bilmiyorum ama artık yeni çıkan kartların testleri 8K monitörlerde yapılmaya başlandı.​
selamlar, kafam allak bullak oldu..4k oledle başladım ..oledlerin güvensizliği ve pahalı oluşuyla 2k ıps dedim..şimdi de 4k ıps al diyenler var..evet 4k daha pahalı ancak 2 yıl sonra mecburen geçeceksem şimdiden geçeyim ki param boşa gitmesin..4k gözüme pahalı gelmiyor böyle olunca..kimisi 4k ya geçersen sistem hep yüksek olmalı diyor..kimisi 2k alırsan ilerde yetmez diyor

selamlar, kafam allak bullak oldu..4k oledle başladım ..oledlerin güvensizliği ve pahalı oluşuyla 2k ıps dedim..şimdi de 4k ıps al diyenler var..evet 4k daha pahalı ancak 2 yıl sonra mecburen geçeceksem şimdiden geçeyim ki param boşa gitmesin..4k gözüme pahalı gelmiyor böyle olunca..kimisi 4k ya geçersen sistem hep yüksek olmalı diyor..kimisi 2k alırsan ilerde yetmez diyor​
Kasım 2022'de atmışım bu mesajı ve 2023 yılı şubat ayında da Asus Tuf VG27AQ 27'' 1ms 165 hz 2K Freesync ve G-Sync İPS Gmaing Monitörü satın almışım. O zamandan beri (son bir kaç aydır pek fırsatım olmasa da) kullanıyorum monitörü. 1080p XG2405 model monitörüm de ikinci monitör olarak duruyor. Düşününce 2K monitörü aldığım için pişman değilim. Sistemim 4K'yı da full ayarlarda kaldırsaydı belki 4K'ya da yönelirdim ama 2k Monitöre bile 6700 TL para vermişim 2023 Şubatında ki şu an gaming ayarında 4K monitör fiyatlarını düşünmek bile istemiyorum. O yüzden 4K monitör kısmı beni caydırıyor. Gerek de duymuyorum açıkçası şu an.

Öte yandan dedikleri gibi 4K monitör alacaksan o monitörü 4K olarak kullanabileceğin sisteminin de olması gerekir diye düşünenlerdenim ben de. Halk ağzında söylenen tabirle altında Ferrari var ama sen otobanda 90 ile gidiyorsun. (hıza karşıyım bu arada sadece örnek vermek istedim) O yüzden 4K sistem şu an için ülkemiz ekonomisinde ve şartlarında fazla gibi geliyor. Tabi tercih yine senin.​

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı