Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Uyku modunu ekranı kilitlemek dışında kullanmam ben. Ki ekran da otomatik uyku moduna giriyor zaten. Neredeyse hiç manuel uyku moduna almam. Kapatırım her zaman.
C: Kendi yazdığım AwayFromKeyboard uygulamamı kullanıyorum. Belirli saat dolduğunda bilgisayar kendisini kapatıyor. Bilgisayar açıkken, hiçbir şey yapmana izin vermiyor (şifreli) Tek bir tane güvenlik açığı var o da laptoplarda mousepad kısayollarını engellememişim çünkü o zamanlar hem daha az bilgiliydim hem de masaüstü kullanıyordum. Ama, bir masaüstü bilgisayarını tam anlamıyla (internet kafe sistemi gibi) bilgisayar açık olsa da kitliyor diyebilirim.
Not: Eğer indirilen bir şey varsa veya bilgisayarın uyku modunda olmaması gereken durumlarda böyle yapıyorum. Eğer öyle bir durum yoksa ve sabah devam edeceksem kapağı kapatıyorum direkt.