27 inç OLED monitör önerisi

akif.ahgf

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
rtx3060
i3 13100f
27 inç bir OLED monitör arıyorum. Bütçem 30k civarlarında. Xbox Series X ve PC ile kullanacağım. Ben ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG 27" ve ViewSonic Elite XG272-2K-OLED 27" monitörleri arasında kaldım. Ancak herhangi bir monitör önerisine de açığım.

Samsung 27" Odyssey OLED G6 2K 240 Hz Gaming monitör buna bakabilirsin, öğrenci indirimi muhabbetiyle son 1 aydır çok konusu açıldı önerildi öğrenci indirimi Samsung Shop'ta devam ediyorsa ekstra düşüyor.

27 inç bir OLED monitör arıyorum. Bütçem 30k civarlarında. Xbox Series X ve PC ile kullanacağım. Ben ASUS ROG STRIX OLED XG27AQDMG 27" ve ViewSonic Elite XG272-2K-OLED 27" monitörleri arasında kaldım. Ancak herhangi bir monitör önerisine de açığım.
Hocam ben de benzer bir bütçeye sahibim, ikinci el üzerinden bakınıyorum. 360 Hz modeller var 2K çözünürlükte. Aklınızda bulunsun.

XG27AQDMG kullanıyorum. Oyunlarda çok iyi ama bir problemi var: HDR olmayan düşük kaliteli içeriklerde (videolarda) özellikle gölgelerin vs renk geçişi hale hale. Bu sorun markalardan bağımsız aynı WOLED paneli kullanan tüm marka ve modellerde vardı. Bu sorunu çözen yamayı WOLED panel sağlayıcı LG tüm firmalara iletti ve o firmalar da bu sorunu düzelten firmware yayınladılar. Asus aynı sorunu yaşayan diğer modellerine firmware çıkardı ama bu monitöre çıkarmadı. Ayrıca komşum da bu monitörden aldı ama birkaç hafta içinde kalıcı izler oluştu ve para iadesi aldı. Sorun çıkmazsa güzel bir ürün ama Asus bu monitörde kalite kontrol ve yazılım desteği konusunda sınıfta kaldı. Yoksa Gsync veya Freesync açıldığında oluşabilen Oled titremesi çözümü gibi güzel özellikler var. Parlaklığı bayağı yüksek. Dell Alienware 1440P IPS monitörden buna geçtim ve metin okunurluğunda bahsedildiği kadar kötü bir durum görmedim. Parlak kaplaması pencereye baktığı halde monitör yansımaları rahatsız etmedi. Dediğim dezavantajlardan kötü gradyanlanma çözülmesi lazım ve çözümü sadece zaman meselesi ama kalite kontrol kalitesizliği benzer fiyattaki rakiplerinde nasıl bilemem. Utanmadan Rog Strix demiş ama bunun Asustaki monitör isimlendirmesi TUF vs. olabilirdi bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı