27" OLED monitör önerisi

Bütçe
32000

yolsuzyolcux

Decapat
Daha fazla  
Monitör
Samsung oled g6 Ls27dg612suxuf
Selamlar,

Halihazırda LG GL2783A-B 2K 144 Hz IPS monitörünü kullanıyorum.
Genellikle günlük işler, oyun, Netflix ve araştırma yapıp kod yazma amaçlı kullanıyorum.

İkinci bir monitöre ihtiyacım var, OLED monitör alsam görüntü kalitesi olarak IPS monitörden ciddi bir farki olur mu?

27" düşündüğüm için 2K çözünürlük yeterli gibi, 4K ile farki göremem gibi geliyor ama 1080p düşünmüyorum.
Şu an baktığım monitörler;

(Epey linkini telefondan attığım için link olarak gözükmezse kopyalamanizi rica ederim)

Dell Alienware AW2725DF.
Samsung OLED G6 LS27DG612suxuf.
Samsung OLED G6 LS27DG602suxuf.

Bütçem: 32K.
Sizce OLED ve IPS arasında ciddi fark olur mu? Ve ilettigim 3 monitörden hangisini tavsiye edersiniz?
OLED monitör alsam burn in sorunu olur mu sizce? Sabit görüntüde bıraktığım çok oluyor garantiye girer mi bilemedim.
Bunlarin disinda monitör tavsiyesine de açığım.
Bu 3 monitör arasindaki fiyat farki önemli değil daha kaliteli olani bulmaya çalışıyorum.

Sizce OLED ve IPS arasında ciddi fark olur mu? Ve ilettigim 3 monitörden hangisini tavsiye edersiniz?
OLED monitör alsam burn in sorunu olur mu sizce? Sabit görüntüde bıraktığım çok oluyor garantiye girer mi bilemedim.
Bunlarin disinda monitör tavsiyesine de açığım.
Bu 3 monitör arasindaki fiyat farki önemli değil daha kaliteli olani bulmaya çalışıyorum.
  • Iki panelin de kendine gore avantajlari var. Ama mesleki agirlikli kullanimlarda ips panel oneriliyor genelde.
  • Uc monitorden ben AW2725DF tarafina giderdim.
  • Burn-in sorun olur. El bebek gul bebek bakmaniz gerekiyor panele. Ihmalkarligi affetmiyor malesef. Ama burn-in sebep farketmeksizin garantiye giriyor diye biliyorum (ama teyide muhtac bilgidir bu)

• Iki panelin de kendine gore avantajlari var. Ama mesleki agirlikli kullanimlarda ips panel oneriliyor genelde.
  • Uc monitorden ben AW2725DF tarafina giderdim.
  • Burn-in sorun olur. El bebek gul bebek bakmaniz gerekiyor panele. Ihmalkarligi affetmiyor malesef. Ama burn-in sebep farketmeksizin garantiye giriyor diye biliyorum (ama teyide muhtac bilgidir bu)
Dell sanırım 3 yıl burn in garantisi veriyormuş, bu da teyide muhtaç bilgi ama 3 yıl burn in garantisi veriyorsa paneline güveniyor gibi geldi.
Her ne kadar kod yazsam da kişisel bilgisayarım olduğu için kalite bir tık daha önemli etken.

• Iki panelin de kendine gore avantajlari var. Ama mesleki agirlikli kullanimlarda IPS panel oneriliyor genelde.
  • UC monitorden ben AW2725DF tarafina giderdim.
  • Burn-in sorun olur. El bebek gul bebek bakmaniz gerekiyor panele. Ihmalkarligi affetmiyor maalesef. Ama burn-in sebep fark etmeksizin garantiye giriyor diye biliyorum (ama teyide muhtac bilgidir bu)

Dell ve ASUS 3 yıl yanma garantisi veriyor. Samsung 2 yıl veriyor ayrıca kötüye kullanım, yanlış kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtiyor.

Bunu 26.5 ınch'den dolayı eledim. Dell'in 26.7 olmasi bile can sıkıcı dezavantaj gibi benim için :)

Aradaki farkı anlamazsınız bile. 27inç monitörle aradaki farkı göremiyorum ben. Çok ufak detaylar bunlar.

IPS vs VA vs OLED.
Soldaki VA iken sağdaki IPS panel.

IMG_2749.jpeg

Alttaki AW2725DF qd OLED.

IMG_2722.jpeg

OLED devasa fark yaratıyor gibi, Dell monitörde burn in için aldığınız bir önlem var mi? Ben PC'yi bazen açık birakip uyuyorum.

Ekran iki dakika boyunca hareketsiz kaldığında ekranı kapat ayarı açık. Görev çubuğunu gizledim. Bazen piksel yenileme yapıyorum. Yaklaşık 6-7 dakika falan sürüyor. Ayrıca evet devasa fark oluyor.

Dell sanırım 3 yıl burn in garantisi veriyormuş, bu da teyide muhtaç bilgi ama 3 yıl burn in garantisi veriyorsa paneline güveniyor gibi geldi.
Her ne kadar kod yazsam da kişisel bilgisayarım olduğu için kalite bir tık daha önemli etken.
Burn in garantisi panele guvenle ilgisi cok yok bence. Cunku paneller hep ayni zaten. Samsung'un panelleri (%100 eminim diyemem). Herkes kendi uretmiyor yani gunun sonunda. 2 seneydi en basta oled garantileri, cok fazla burn-in sikayeti oldugu icin 3 seneye cikardilar bazi firmalar hemen musteri kaybi yasamamak adina.

Kalite onemliyse adres belli: oled :)

Dell ve ASUS 3 yıl yanma garantisi veriyor. Samsung 2 yıl veriyor ayrıca kötüye kullanım, yanlış kullanım ve ticari kullanımda garantiye girmediğini belirtiyor.
Bu 3 garanti disi kullanimi nasil belirleyecekler ki? Garip geldi bana acikcasi.

Oled devasa fark yaratıyor gibi, Dell monitörde burn in için aldığınız bir önlem var mi? Ben pc yi bazen açık birakip uyuyorum.
Gorsel kalitede fark yaratiyor kesinlikle. Yapisal olarak farkli klasmandalar zaten.

Monitorler kendi guvenlik onlemlerini farkli isimler altinda urettiler. Almayi dusundugunuz monitorun sayfasina girdiginizde gorursunuz mutlaka. Guvenlik onlemlerinin hepsine harfiyen uymak gerekiyor. Ihmalkarliktan dolayi burn-in gormektense, guvenligi abartmanin zarari olmaz, faydasi olur.

Eger oled guvenlik onlemleri kapaliysa, uzun sure sabit goruntuyu monitorde tutmak tertemiz burn-in icin gayet guzel davetiye olur :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı