27" QD-OLED Monitor Alınır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar Selam, Elimde ki monitör Zowie BenQ XL2546K, bu iki monitörden birini almayı düşünüyorum;
  • MSI MPG 271QRX QD-OLED 26.5" 0.03 ms 2K Pivot 360 Hz
  • Dell Alienware AW2725DF 27" 0.03 ms OLED 2K Pivot 360 Hz
Şimdi sizlere sormak istediğim 24"den 27" geçmek mantıklı mı hala çözünürlük olarak FPS oyunlarında 1728x1080p kullanıyorum monitörün içine çok fazla girmeden kullanıyorum. OLED'lerin Tepki süresi vb. CRT monitöre benzerliği ile övülüyor netliği vesaire.
Sistemsel problemim yok 15. nesil intel işlemcileri bekliyorum CAMM2 Ramler ile kullanacağım çıktığında. MSI 4070 Gaming X kartım var, 5000 serisinde upgrade ederim muhtemelen.

27" de düşük çözünürlükte pikselleşme yada kötü görüntü gibi sorunla karşılaşır mıyım ilk kullanım amacım FPS oyunları için, Sonra Hikayeli oyunlar ve iş için kullanacağım. Daha önce kullanıp da tecrübesi olan arkadaşlardan net yorumlar bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

@Saint Lucia @304191

Geçenlerde QD-OLED monitör alan bir arkadaş memnun kalmamıştı. Kullanıcı incelemeleri kısmından bakabilirsin.
Araştırıyorum fakat eksileride var önlem için ekranın 3-4 saatte bir dinlendirilmesi vb. Bu tarz konuları görünce vazgeçiyorum çünkü sistem 8-14 saat arası açık kalabiliyor. Sürekli yok parlaklık kısılması dinlendirme ile uğraşamam. OLED güzel fakat teknoloji sorunları stabil değil tam anladığım kadarı ile.

Ben de MSI'ın 34 inçlik monitörünü almak istiyordum, cihaz 4 saatte bir kendini birkaç dakikalığına kapatıyormuş. Bir sürü önlem almışlar ve buna güvenerek 3 yıl OLED yanığıda dahil garanti veriyorlar ama görünen o ki hala gelişmesi gerekiyor. Bin dolar ödeyeceğim cihazın böyle kısıtlayıcı yanları olmamalı.

@Machvins monitör ile arasındaki mesafe kaç santim? 30 santimden sonra 27" monitörde 1080p kullanmak çok sıkıntı olmuyor.
Valla hocam 50cm ile 65 cm arası monitör ile arada Large pad var sıfır masaya o kadar, ben koltuğa yaslanarak oynarım oyunlarıda. Öyle değişik e sporcu çapraz klavye burnuna kadar monitöre hayatım boyunca girmedim. :)

Ben de MSI'ın 34 inçlik monitörünü almak istiyordum, cihaz 4 saatte bir kendini birkaç dakikalığına kapatıyormuş. Bir sürü önlem almışlar ve buna güvenerek 3 yıl OLED yanığıda dahil garanti veriyorlar ama görünen o ki hala gelişmesi gerekiyor. Bin dolar ödeyeceğim cihazın böyle kısıtlayıcı yanları olmamalı.

Tam olarak da bu konu beni caydırıyor, sistemi iş içinde kullanacağım için 8-14 saat arası açık kalıyor. OLED ekranların burn-in problemi olmaması için, yok parlaklığı kıs, yok masaüstünde simgelere dikkat etmek gerekiyormuş alt bar, dinlenme süreleri vb. Açıkçası zahmetli bebek gibi ben de bu tarz sorunlarla önlemlerle uğraşamam.

CRT monitörlerden sonra ki en iyi teknoloji fakat hala anladığım kadarı ile büyük eksiklikleri var MSI da Dell de Pixel sorunları yada yanma problemi için 3 yıl garanti veriyorda. O garanti süreçlerini bilirim adamı bezdirir.

@Machvins monitör ile arasındaki mesafe kaç santim? 30 santimden sonra 27" monitörde 1080p kullanmak çok sıkıntı olmuyor.

Zaten monitöre 30Cm'den yakın bakıyorsan 27niç monitör büyük bir değer.

Vallahi hocam 50cm ile 65 cm arası monitör ile arada large pad var sıfır masaya o kadar, ben koltuğa yaslanarak oynarım oyunları da. Öyle değişik e sporcu çapraz klavye burnuna kadar monitöre hayatım boyunca girmedim. :)

Tam olarak da bu konu beni caydırıyor, sistemi iş içinde kullanacağım için 8-14 saat arası açık kalıyor. OLED ekranların burn-in problemi olmaması için, yok parlaklığı kıs, yok masaüstünde simgelere dikkat etmek gerekiyor mu dinlenme süreleri vb. açıkçası zahmetli bebek gibi ben de bu tarz sorunlarla önlemlerle uğraşamam.

CRT monitörlerden sonra ki en iyi teknoloji fakat hala anladığım kadarı ile büyük eksiklikleri var MSI da Dell de pixel sorunları ya da yanma problemi için 3 yıl garanti veriyorda. O garanti süreçlerini bilirim adamı bezdirir.

Ben uygun fiyata aldığım 27inç 2K IPS monitörüm var gayet güzel keskinliğini de beğeniyorum çok tatlı bir keskinlik var 1080P'den 2K ya geçince anlıyorsun bence alınabilir bende genelde senin yazdığın mesafeden oynuyorum gamepad ile oyunlarımı arkama yaslanarak oynuyorum bayağı keyifli ve çok tatlı bir boyutu var beni üzmedi.

Zaten monitöre 30Cm'den yakın bakıyorsan 27niç monitör büyük bir değer.

Ben uygun fiyata aldığım 27inç 2K IPS monitörüm var gayet güzel keskinliğini de beğeniyorum çok tatlı bir keskinlik var 1080P'den 2K ya geçince anlıyorsun bence alınabilir bende genelde senin yazdığın mesafeden oynuyorum gamepad ile oyunlarımı arkama yaslanarak oynuyorum bayağı keyifli ve çok tatlı bir boyutu var beni üzmedi.
Ben de ilkez şimdi ölçtüm hocam, rahat oynamayı severim FPS oyunlarında vesaire de. Sadece custom çözünürlükte biraz bulanık gösterir mi bilemedim. Zaten 24 inch OLED yok diye biliyorum piyasada satılan. Sorunlarını gözardı edersek bakalım geçiş yapacağım. Yada 1 yıl vesaire beklenmelimi bilemedim. IPS ile Zowie TN panel alırken arada çok kalmıştım. DyAc+ özelliğini kullanmıyorum artık o yüzden TN panel almak mantıksız benim için.

Ben de ilkez şimdi ölçtüm hocam, rahat oynamayı severim FPS oyunlarında vesaire de. Sadece Custom çözünürlükte biraz bulanık gösterir mi bilemedim. Zaten 24 inch OLED yok diye biliyorum piyasada satılan. Sorunlarını göz ardı edersek bakalım geçiş yapacağım. Ya da 1 yıl vesaire beklenmelimi bilemedim. IPS ile Zowie TN panel alırken arada çok kalmıştım. DyAc+ özelliğini kullanmıyorum artık o yüzden TN panel almak mantıksız benim için.

Ben IPS kullanıyorum fakat iş için kullanmadığım için renkleri gayet güzel basit işler için bile kullanılabilir giriş seviye olarak ama ben oyun oynadığım için beni gayet tatmin etti.

çözünürlük olarak FPS oyunlarında 1728x1080p kullanıyorum monitörün içine çok fazla girmeden kullanıyorum.
2560x1440 çözünürlük artık yavaş yavaş kıvama gelmeye başladı. Ekran kartı işlemci geliştirmesi yapacağından dolayı 1440p 360 Hz'den yüksek verim alabilirsin. FPS oyunlarında genelde düşük çözünürlük tercih edilir 1280x960 gibi ama ben buna çok katılmıyorum. Oyunun görüş açısı 16:9'a uygun olacak şekilde yapılmış o yüzden 1080p veya 1440p daha doğru geliyor bana. Shroud mesela 1440p'nin daha iyi olduğunu düşünüyor:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Dolayısıyla bu monitörlerden birini alacaksan (ben olsam MSI modeli tercih ederdim.) 1440p kullanman daha doğru olacaktır.

OLED konusuna gelecek olursak, bahsedildiği gibi birtakım kısıtlamaları var. Bunun yanında inanılmaz iyi kontrast ve renk sunuyor. Ghosting denen olay tamamen sona ermiş durumda, gecikme gerçekten de 1ms'in altında. Eğer dediğin gibi uzun süreli kullanımlarda sıkıntı yaşama ihtimalin varsa şimdilik sadece oyun monitörü olarak OLED alıp iş için farklı monitör düşünebilir veya OLED konusunu teknoloji biraz daha gelişene kadar askıya alabilirsin. Ayrıca fiyat performans olarak şu monitörü de düşünebilirsin:

Fiyatı zaman zaman 24 binlere düşebiliyor. Artan bütçe sayesinde elindeki monitörü elden çıkarmaktan vazgeçebilirsin eğer öyle bir planın varsa. İki monitörle devam edebilirsin bu şekilde.

Bu arada MPG model yerine MAG 271QPX modelini öneririm. Tamamen aynı monitör tek farkı RGB aydınlatma. Zaten MPG olanı hiçbir yerde stokta gözükmüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı