27" VG27AQZ monitöre alışamamak

poe

Kilopat
Monitör
Asus TUF Gaming VG27AQZ
Arkadaşlar selam, gecenlerde RTX 3060 guzel bir hazir sistem satin aldim. Yani 10 yil sonra guzel bir PC satin alabildim. Yanina da 27 inc 2K monitor aldim. Monitorde gayet guzel ASUS TUF Gaming VG27AQZ.
Bu zamana kadar oyle 21 inc ustu ve 60 Hz uzeri bir monitor kullanmadim.
Sorunum sudur ki monitorle aramdaki mesafeyi 80 cm'ye cikardim yine de gozlerimi cok fazla yordu. Alisamadigimdan mi kaynaklanmakta yoksa ilk zamanlar hep boyle yormus mudur?
Mavi isik filtesini ust seviyeye cektim. Parlakligida kistim. Zaten bu model bircok ozellige de sahip.
İyide para verdigim bu monitorun beni uzmesini de istemiyorum açıkçası.
Simdilik evedeki yemek masasini kullanıyorum uzunlamasina o sayede monitoru kendimden uzaklastirabiliyorum internette PC masasi bakiyorum hep 60 cm'lik bir tane 80 cm'lik buldum.

Varsa tecrubeleri olan veya tavsiyesi olan dinlemek isterim.

Bu arada mavi isik gozlugu kulllananlar var mi memnunlar mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, gecenlerde RTX 3060 guzel bir hazir sistem satin aldim. Yani 10 yil sonra guzel bir PC satin alabildim. Yanina da 27 inc 2K monitor aldim. Monitorde gayet guzel ASUS TUF Gaming VG27AQZ.
Sorunum sudur ki monitorle aramdaki mesafeyi 80 cm'ye cikardim yine de gozlerimi cok fazla yordu. Alisamadigimdan mi kaynaklanmakta yoksa ilk zamanlar hep boyle yormus mudur?
Mavi isik filtesini ust seviyeye cektim. Parlakligida kistim. Zaten bu model bircok ozellige de sahip.
Simdilik evedeki yemek masasini kullanıyorum uzunlamasina o sayede monitoru kendimden uzaklastirabiliyorum internette PC masasi bakiyorum hep 60 cm'lik bir tane 80 cm'lik buldum.

Bir süre çok fark ediyor. Bende MSI marka 27 inch 2k curved monitör satın aldığımda bir süre afalladım. Her şey çok büyük geliyor nereye bakacağımı şaşırıyordum. Ek olarak monitörle aramdaki mesafe ortalama 40 santim masamdan kaynaklı. Ama 10 gün kadar kullanımdan sonra sıkıntı yaşamadım. Alışacağını düşünüyorum seninde. Fakat 1 kol mesafesi koyman daha iyi olacaktır.

Gözlük hiç kullanmadım.

Arkadaşlar selam, gecenlerde RTX 3060 guzel bir hazir sistem satin aldim. Yani 10 yil sonra guzel bir PC satin alabildim. Yanina da 27 inc 2K monitor aldim. Monitorde gayet guzel ASUS TUF Gaming VG27aqz.
Sorunum sudur ki monitorle aramdaki mesafeyi 80 Cm'ye cikardim yine de gozlerimi cok fazla yordu. Alisamadigimdan mi kaynaklanmakta yoksa ilk zamanlar hep boyle yormus mudur?
Simdilik evedeki yemek masasini kullanıyorum uzunlamasina o sayede monitoru kendimden uzaklastirabiliyorum internette PC masasi bakiyorum hep 60 Cm'lik bir tane 80 Cm'lik buldum.

Windows'un sanırsam bir programı vardı. Böyle sana resimler gösteriyordu oradan parlaklığı indir falan diyordu. NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarlarından renkleri ayarlayın. Kontrastı kısın. Monitörün çözünürlüğünü 1920x1080'e indirip deneyin?

Bir süre çok fark ediyor. Bende MSI marka 27 inch 2K Curved monitör satın aldığımda bir süre afalladım. Her şey çok büyük geliyor nereye bakacağımı şaşırıyordum. Ek olarak monitörle aramdaki mesafe ortalama 40 santim masamdan kaynaklı. Ama 10 gün kadar kullanımdan sonra sıkıntı yaşamadım. Alışacağını düşünüyorum seninde. Fakat 1 kol mesafesi koyman daha iyi olacaktır.

Gözlük hiç kullanmadım.

Ya hocam umarim oyledir. PC'ye kusmek istemiyorum yoksa. Kol mesafesinden fazlasini koydum zaten. Bir de dedigim gibi en az 80 cm genisliginde masa bakiyorum. Teşekkür ederim bu arada yorumun icin :)

Renk ayarından renk tonunu sıcak olarak ayarlarsanız fazla gözünüzü yormaz. Ayrıca dimscreen uygulamasını kullanarak monitörün izin verdiğinden daha düşük parlaklık seviyesine ayarlayabilirsiniz. Bazı monitörlerin minumumu bile parlak geliyor.

Windows'un sanırsam bir programı vardı. Böyle sana resimler gösteriyordu oradan parlaklığı indir falan diyordu. NVIDIA Denetim Masası'ndan renk ayarlarından renkleri ayarlayın. Kontrastı kısın. Monitörün çözünürlüğünü 1920x1080'e indirip deneyin?

Deneyecegim. Parlakligi kistim zaten. Mavi isik filtresini en ust e cikardim. Belki arkadasin dedigi gibi biraz alismak gerekiyor olabilir bilemedim. Oyle odak sorunu falan yasamiyorum cok sukur sadece goz kaslarimin yoruldugunu hisediyorum. Teşekkürler degerli yorumun icin.

Doğal çözünürlüğün altına indirirse bulanık olur.

Renk ayarından renk tonunu sıcak olarak ayarlarsanız fazla gözünüzü yormaz. Ayrıca dimscreen uygulamasını kullanarak monitörün izin verdiğinden daha düşük parlaklık seviyesine ayarlayabilirsiniz. Bazı monitörlerin minimumu bile parlak geliyor.

Kesinlikle dimscreen uygulamasini indirip deneyecegim.

Şu ayarları bir dene;

Gamevisual: Racing.
Brightness: 87.
Contrast: 82.
Saturation: Inactive.
Hue: Inactive.
OverDrive: 60.
Shadow Boost: Level 1
Blue light filter: Level 2
Color temp: User.
R: 98.
G: 95.
B: 97.

Eyvallah hocam. Ya o kadar para verip monitor aliyoruz bir de sagligimiza zarar vermesin diye ivir zivir ayarla ugrasiyoruz :D 2K oyunculuga evrilelim dedik yanlış mi yaptik diye dusundurdu beni 27 inc.

Eyvallah hocam. Ya o kadar para verip monitor aliyoruz bir de sagligimiza zarar vermesin diye ivir zivir ayarla ugrasiyoruz :D 2K oyunculuga evrilelim dedik yanlış mi yaptik diye dusundurdu beni 27 inc.
2K 27" muazzam bir şey hocam, alışırsın eminim. Bende de VG27AQ1A var, bu ayarlar ile çok rahat ettim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı