Ben Ryzen sistemim için 4 slotlu anakartıma 2x4GB almayı düşünüyorum. Daha sonraki 2 slota da 2x4GB alsam toplam 16 GB yi sorunsuz çalıştırabilir miyim?Herhangi bir ram alıp ileride aynısından bir tane daha bulup yanına eklerseniz bir sorun olmaz. Ancak farklı markalar veya aynı markanın farklı modelleri sorun yaratabilir. Yaratmayabilir de. Bunu net olarak bilmek zor. Popüler markaların popüler modelleri en uzun vadeli kullanılabilecek seçeneklerdir.
Kingston HyperX veya Corsair Vengeance gibi güncel serilerin popüler ramlerinden alırsanız ileride aynısından bitane daha bulma ihtimaliniz diğerlerine göre çok fazla olacaktır.
Son bir not: Ryzen işlemcilerde çift kanal ve yüksek hızlı ram ler candır. (8gb istiyorsan 2*4 3000mhz mükemmel olacatır)
Ben Ryzen sistemim için 4 slotlu anakartıma 2x4GB almayı düşünüyorum. Daha sonraki 2 slota da 2x4GB alsam toplam 16 GB yi sorunsuz çalıştırabilir miyim?
8GB RAM(2x4GB) alacağım önce sonra yine bir adet 8GB RAM (2x4GB) alacağım. İlk alacağım ile sonraki alacağımın aynı olması mı gerekiyor? Kafam karıştı. Diyelim ilk 8GB ile sonraki 8GB aynı değil tek kanal mı çalışır. Lütfen aydınlatır mısınız beni.Aynı ram lerden tekrar bulabilirseniz hiç bir sorun olmaz. Çok tutulan, bilinen ram lerden almanız ileride aynısından bulabilme şansınızı büyük oranda arttırır.
Adata'da 3D Nand teknolojisi var ayrıca seçtiğiniz PSU da 8 PIN güç çıkışı yok.
İleride 8 PIN güç girişi olan bir ekran kartı taktığınızda 6 PIN to 8 PIN dönüştürücü almanız gerekecek.
Takacağin tüm ram ler ayni hafizada, ayni marka ayni model, ayni frekans yani birbirinin aynisi olursa ister tek, ister 2, istersen de 4 tane tak sorun olmaz diyorum. Birini 4, birini 8gb takmak gibi farkli alternatifler hakkinda bilgim yok. Çok iyi arastirma yapmak lazim.8GB RAM(2x4GB) alacağım önce sonra yine bir adet 8GB RAM (2x4GB) alacağım. İlk alacağım ile sonraki alacağımın aynı olması mı gerekiyor? Kafam karıştı. Diyelim ilk 8GB ile sonraki 8GB aynı değil tek kanal mı çalışır. Lütfen aydınlatır mısınız beni.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.