2700 TL'ye PC Toplama

Herhangi bir ram alıp ileride aynısından bir tane daha bulup yanına eklerseniz bir sorun olmaz. Ancak farklı markalar veya aynı markanın farklı modelleri sorun yaratabilir. Yaratmayabilir de. Bunu net olarak bilmek zor. Popüler markaların popüler modelleri en uzun vadeli kullanılabilecek seçeneklerdir.

Kingston HyperX veya Corsair Vengeance gibi güncel serilerin popüler ramlerinden alırsanız ileride aynısından bitane daha bulma ihtimaliniz diğerlerine göre çok fazla olacaktır.

Not 1 : Ryzen işlemcilerde çift kanal ve yüksek hızlı ram ler candır. 8gb istiyorsan 2*4 3000mhz mükemmel olacatır.

Not 2: Sinerjiden daha ucuzu yok demişsin. Sen bunu yazalı bir gün bile olmadı ama an itibariyle sinerjide ryzen 5 2600 işlemci 1279,77 TL iken incehesap.com da 1248.79 TL + pc toplayacaklara özel 127.42 TL eksta indirimle 1121.37 TL ye alabiliyorsunuz.

Not 3 : Fiyatlar anlık değişiyor. Belki sizin yazdığınız zamanda sinerjide daha ucuz olabilir. Ben sizin gönderinizden yaklaşık 20 saat sonra yazıyorum. Değişiklikler olabilir.

Son düzenleme:
Adata'da 3D Nand teknolojisi var ayrıca seçtiğiniz PSU da 8 PIN güç çıkışı yok.

İleride 8 PIN güç girişi olan bir ekran kartı taktığınızda 6 PIN to 8 PIN dönüştürücü almanız gerekecek.

Herhangi bir ram alıp ileride aynısından bir tane daha bulup yanına eklerseniz bir sorun olmaz. Ancak farklı markalar veya aynı markanın farklı modelleri sorun yaratabilir. Yaratmayabilir de. Bunu net olarak bilmek zor. Popüler markaların popüler modelleri en uzun vadeli kullanılabilecek seçeneklerdir.

Kingston HyperX veya Corsair Vengeance gibi güncel serilerin popüler ramlerinden alırsanız ileride aynısından bitane daha bulma ihtimaliniz diğerlerine göre çok fazla olacaktır.

Son bir not: Ryzen işlemcilerde çift kanal ve yüksek hızlı ram ler candır. (8gb istiyorsan 2*4 3000mhz mükemmel olacatır)
Ben Ryzen sistemim için 4 slotlu anakartıma 2x4GB almayı düşünüyorum. Daha sonraki 2 slota da 2x4GB alsam toplam 16 GB yi sorunsuz çalıştırabilir miyim?

Ben Ryzen sistemim için 4 slotlu anakartıma 2x4GB almayı düşünüyorum. Daha sonraki 2 slota da 2x4GB alsam toplam 16 GB yi sorunsuz çalıştırabilir miyim?

Aynı ram lerden tekrar bulabilirseniz hiç bir sorun olmaz. Çok tutulan, bilinen ram lerden almanız ileride aynısından bulabilme şansınızı büyük oranda arttırır.

Aynı ram lerden tekrar bulabilirseniz hiç bir sorun olmaz. Çok tutulan, bilinen ram lerden almanız ileride aynısından bulabilme şansınızı büyük oranda arttırır.
8GB RAM(2x4GB) alacağım önce sonra yine bir adet 8GB RAM (2x4GB) alacağım. İlk alacağım ile sonraki alacağımın aynı olması mı gerekiyor? Kafam karıştı. Diyelim ilk 8GB ile sonraki 8GB aynı değil tek kanal mı çalışır. Lütfen aydınlatır mısınız beni.

@DePresiF sinerji bilgisayardan sistem toplatmak iyi midir? Guvenebilir miyim? Ayrica sinerjideki 3000 mhzli ramlar diger sitelerde pahali.
Adata'da 3D Nand teknolojisi var ayrıca seçtiğiniz PSU da 8 PIN güç çıkışı yok.

İleride 8 PIN güç girişi olan bir ekran kartı taktığınızda 6 PIN to 8 PIN dönüştürücü almanız gerekecek.

Dostum 6+2 pin girisi 8 etmiyor mu? Ekran karti icin yazmis. Aciklamasini okudum. Ben bi yanlis anladim?

Son düzenleme:
8GB RAM(2x4GB) alacağım önce sonra yine bir adet 8GB RAM (2x4GB) alacağım. İlk alacağım ile sonraki alacağımın aynı olması mı gerekiyor? Kafam karıştı. Diyelim ilk 8GB ile sonraki 8GB aynı değil tek kanal mı çalışır. Lütfen aydınlatır mısınız beni.
Takacağin tüm ram ler ayni hafizada, ayni marka ayni model, ayni frekans yani birbirinin aynisi olursa ister tek, ister 2, istersen de 4 tane tak sorun olmaz diyorum. Birini 4, birini 8gb takmak gibi farkli alternatifler hakkinda bilgim yok. Çok iyi arastirma yapmak lazim.

8 + 8 3000 mhz iyi gibi. Ayrica senin gosterdigin sistemlerde anakrt giris seviye. Ben uzun vadeli pc aliyorum. Ekran karti sonradan dahil olcak. O yuzden cift kanal 8 gb ram kullancam. Islemci rahat etsin. Ayrica 2400g ler 1000 1100 lira baya fark var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı